IGonnaKillU Opublikowano 10 Stycznia 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Mam iPhone 5S całkiem nowy, oczywiście przed konfliktem, który za skutkował tym, że telefon znalazł się na asfalcie, po czym można go było otworzyć na pół - bo był tak zniszczony. Chłopak który dokonał tego "dzieła" wziął ten telefon i poszedł go naprawić ( pomijam, że była na niego gwarancja i miał mi kupić nowy, ale umówiłam się tak, że jeżeli coś się stanie po naprawie, co będzie podlegało pod gwarancję, to on będzie naprawiał mi telefon w ramach "gwarancji"). Dostałam dzisiaj ten telefon... Nie wiem od czego zacząć.. 1. Przednia kamera nie działa, a tylnia ma bardzo słabą jakość - wręcz zamgloną. 2. Wejście do słuchawek nie ma żadnej metalowej "uszczelki", jest tak jakby puste wejście. 3. TouchID nie jest wymagane i nie da się go również ustawić, a system jest na pewno oryginalny, bo byłam na tym telefonie zalogowana (gdy mi ten koleś go oddał), wystarczyło wpisać kod do iPhone'a. 4. Obudowa na pewno nie jest podrobiona, bo jest napisane: "Designed by Apple in California." Jeżeli, ktoś zna się na telefonach/Apple lub miał podobną sytuację, prosiłabym o pomoc.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 10 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Reinstall systemu? Może dał Ci jakąś podróbe?
IGonnaKillU Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Nie mam pojęcia, system wygląda na taki sam gorzej z aparatami i przyciskiem touchid.... Tu zdjęcia jak wyglądał przed:
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 10 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Nie zrozumiałem za bardzo jak z tą gwarancją masz, masz jeszcze ją czy jak? Zrób reinstal systemu i zobacz czy są problemy z aparatem i tymi ID. Jak nie pomoże to proponuje iść do serwisu Apple.
IGonnaKillU Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Nie mam gwarancji, ten idiota poszedl do komisu go naprawić i gościu zerwał plomby...
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 10 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2017 W takim razie reinstall, sprawdzić czy coś pomaga a jak nie to przejść się do serwisu, najlepiej Apple'a. Innego wyjścia raczej nie ma. 1
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 11 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2017 Było iść z tym telefonem od razu do apple, więcej by wskórali. Wg mnie Touch ID jest uszkodzony, ew płyta główna trochę ucierpiała. Tylko Apple w tym momencie pomoże (nie licząc reinstallu). 1
IGonnaKillU Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jak mi Apple może pomóc? skoro są plomby pozrywane, bo został naprawiany w komisie? Do najbliższego spotu Apple'a mam 100km
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 11 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2017 No raczej normalnie pomogą, bez gwarancji pójdziesz, naprawią, ale pewnie przybulisz - chyba, że jestem słabo doinformowany.
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 12 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 12 Stycznia 2017 Prrzybuli, bo tylko oni mogą programować TouchID.
Zireseth Opublikowano 12 Stycznia 2017 Fragowicz Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Do telefonu zostały wrzucone nie oryginalne części to jest raz i to na pewno. Telefony apple z ważną gwarancją w zależności od niej mogą podlegać wymianie telefonu na nowy. Apple Ci nie pomoże bo telefon był w "naprawie". Jedyne co Ci teraz zostaje to pójście do sklepu czy firmy z licencją apple czy coś takiego - są tak jakby pośrednikami. I oni Ci to zrobią ale to będzie koszt Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Zireseth 1
IGonnaKillU Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dziękuję, czas zakupić nowy telefon. Ten który dostałam w 60% sprawny wczoraj, znowu skończył roztrzaskany na asfalcie - patologia. Dopiero jak policja zajęła się sprawą, zabolała go kieszeń i przepraszał jak nagięty, oddał mi za niego 1400zł (tyle ile było na fakturze). Co najśmieszniejsze zapraszał mnie na randkę - nie, dzięki. Nie chciałabym, by mój nowy telefon znowu skończył roztrzaskany na dwa kawałki Miałam ochotę wsadzić mu ten telefon w odbyt. Myślę, że temat można już zamknąć. Dzięki wielkie, za wszystkie wypowiedzi oraz chęć udzielenia pomocy. 1
Rekomendowane odpowiedzi