Skocz do zawartości

[KOSZ] Armia amerykańska w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj do Wrocławia przyleciała pierwsza brygada 250 żołnierzy amerykańskich, którzy mają stacjonować w Polsce na stałe - docelowo ma być kilka tysięcy żołnierzy U.S Army. Co o tym sądzicie? Czy to nie śmieszne, że "wzmacniamy" się zagraniczną armią zamiast szkolić i uzbrajać Polaków?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gdzie Hameryka, tam wojna :) 

U mnie, a dokładnie w Ciechanowie ma być jakaś większa Amerykańska baza, dużo abramsów i czegoś tam...

Standardowo amerykanie mają przylecieć to od razu zaczęli mcdonalda budować ^^

Opublikowano
17 minut temu, TygryS napisał:

Gdzie Hameryka, tam wojna :)

Coś w tym jest... Wystarczy się przyjrzeć na gabaryty tych żołnierzy (na oko od 180 cm wzwyż , ok 90-100 kg) i doświadczenie (Afganistan, Irak). Chłopaki chyba nie przyjechali tutaj leżakować i objadać polskie maki ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Icek_Goldsztajn napisał:

Co o tym sądzicie? Czy to nie śmieszne, że "wzmacniamy" się zagraniczną armią zamiast szkolić i uzbrajać Polaków?

Śmieszne, że polscy żołnierze walczą u Amerykanów? Uważam osobiście, że tak powinno być już dawno. Prezydenci amerykańscy zawsze chwalą żołnierzy polskich w swoich wojnach, więc to, że 'w końcu' przybyli, to tylko była kwestia czasu. 

Opublikowano

Chodzi mi raczej o to, że budujemy atrapę bezpieczeństwa w Polsce i pewną iluzję ("bracia zza oceany nas obronią") zamiast samemu szkolić społeczeństwo ze strzelectwa i taktyki wojennej, budować silną zawodową armię a wszelakie sojusze traktować jako miły dodatek.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Śmieszne, że polscy żołnierze walczą u Amerykanów? Uważam osobiście, że tak powinno być już dawno. Prezydenci amerykańscy zawsze chwalą żołnierzy polskich w swoich wojnach, więc to, że 'w końcu' przybyli, to tylko była kwestia czasu. 

Najwidoczniej mało wiesz na temat amerykanów i wszystkich tych wielkich szopek. Prezydenci będą chwalić, zawsze wszystko musi pięknie wyglądać. Tyle jest przykładów, tyle argumentów, przykładowo II wojna światowa :) 

Nie chce się kłócić, nie chce tego komentować, bo temat rzeka.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli uważasz, że Amerykanie są cacy, to chyba za dużo tefałenu oglądasz. 

Pozdrawiam. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Nic takiego nie powiedziałem, że Amerykanie są cacy. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat 'amerykańskich wojsk w Polsce'. 

Szczerze to mnie pierdoli ta cała amerykańska polityka, oni niczego nie robią z dobrej woli, zawsze ze swoich poczynań wyciągają korzyści. 

P.S. Na tefałenie oglądam tylko ciekawe filmy, polskie komedie bądź jakieś "premiery".

Edytowane przez Paciaciakowa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Powiem tak, Amerykanie już raz wystawili nas podczas 1 wojny światowej ? dlaczego mieli by nie zrobić tego drugi raz ? :)?, Wszyscy mówią ooo Rosja to on chcą wojny z Polską i całym NATO(Pierdolenie o Szopenie). Sam putin powiedział że nie chce wojny z Polską, po co była by mu wojna z sąsiadem? Ta pseudo tarcza którą amerykanie chcą u nas zrobić albo już zrobili nie wiem nie interesuje mnie temat pseudo tarczy. Ja osobiście polecam wam oglądnąć ten materiał daje do myślenia i sporo tłumaczy :) 

P.S Tylko proszę co niektórych bo na pewno tacy się znajdą nie obwiniajcie żołnierzy amerykańskich, robią to na polecenie ich zjebanych polityków.

Edytowane przez lukisso
  • 3 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności