Icek_Goldsztajn Opublikowano 7 Stycznia 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dzisiaj do Wrocławia przyleciała pierwsza brygada 250 żołnierzy amerykańskich, którzy mają stacjonować w Polsce na stałe - docelowo ma być kilka tysięcy żołnierzy U.S Army. Co o tym sądzicie? Czy to nie śmieszne, że "wzmacniamy" się zagraniczną armią zamiast szkolić i uzbrajać Polaków?
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 7 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Gdzie Hameryka, tam wojna U mnie, a dokładnie w Ciechanowie ma być jakaś większa Amerykańska baza, dużo abramsów i czegoś tam... Standardowo amerykanie mają przylecieć to od razu zaczęli mcdonalda budować
Icek_Goldsztajn Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2017 17 minut temu, TygryS napisał: Gdzie Hameryka, tam wojna Coś w tym jest... Wystarczy się przyjrzeć na gabaryty tych żołnierzy (na oko od 180 cm wzwyż , ok 90-100 kg) i doświadczenie (Afganistan, Irak). Chłopaki chyba nie przyjechali tutaj leżakować i objadać polskie maki
Paciaciak Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zawieszony Opublikowano 7 Stycznia 2017 2 godziny temu, Icek_Goldsztajn napisał: Co o tym sądzicie? Czy to nie śmieszne, że "wzmacniamy" się zagraniczną armią zamiast szkolić i uzbrajać Polaków? Śmieszne, że polscy żołnierze walczą u Amerykanów? Uważam osobiście, że tak powinno być już dawno. Prezydenci amerykańscy zawsze chwalą żołnierzy polskich w swoich wojnach, więc to, że 'w końcu' przybyli, to tylko była kwestia czasu.
Icek_Goldsztajn Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Chodzi mi raczej o to, że budujemy atrapę bezpieczeństwa w Polsce i pewną iluzję ("bracia zza oceany nas obronią") zamiast samemu szkolić społeczeństwo ze strzelectwa i taktyki wojennej, budować silną zawodową armię a wszelakie sojusze traktować jako miły dodatek.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 7 Stycznia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Cytuj Śmieszne, że polscy żołnierze walczą u Amerykanów? Uważam osobiście, że tak powinno być już dawno. Prezydenci amerykańscy zawsze chwalą żołnierzy polskich w swoich wojnach, więc to, że 'w końcu' przybyli, to tylko była kwestia czasu. Najwidoczniej mało wiesz na temat amerykanów i wszystkich tych wielkich szopek. Prezydenci będą chwalić, zawsze wszystko musi pięknie wyglądać. Tyle jest przykładów, tyle argumentów, przykładowo II wojna światowa Nie chce się kłócić, nie chce tego komentować, bo temat rzeka. Ogólnie rzecz biorąc jeśli uważasz, że Amerykanie są cacy, to chyba za dużo tefałenu oglądasz. Pozdrawiam. 1
Paciaciak Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zawieszony Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Nic takiego nie powiedziałem, że Amerykanie są cacy. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat 'amerykańskich wojsk w Polsce'. Szczerze to mnie pierdoli ta cała amerykańska polityka, oni niczego nie robią z dobrej woli, zawsze ze swoich poczynań wyciągają korzyści. P.S. Na tefałenie oglądam tylko ciekawe filmy, polskie komedie bądź jakieś "premiery". Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Paciaciakowa
lukisso Opublikowano 12 Lutego 2017 Fragowicz Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Powiem tak, Amerykanie już raz wystawili nas podczas 1 wojny światowej ? dlaczego mieli by nie zrobić tego drugi raz ? :)?, Wszyscy mówią ooo Rosja to on chcą wojny z Polską i całym NATO(Pierdolenie o Szopenie). Sam putin powiedział że nie chce wojny z Polską, po co była by mu wojna z sąsiadem? Ta pseudo tarcza którą amerykanie chcą u nas zrobić albo już zrobili nie wiem nie interesuje mnie temat pseudo tarczy. Ja osobiście polecam wam oglądnąć ten materiał daje do myślenia i sporo tłumaczy P.S Tylko proszę co niektórych bo na pewno tacy się znajdą nie obwiniajcie żołnierzy amerykańskich, robią to na polecenie ich zjebanych polityków. Edytowane 12 Lutego 2017 przez lukisso
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 2
Rekomendowane odpowiedzi