Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zapraszam do grania, wszystko jest w porządku ;) Zgłaszajcie bugi.
Wygnaniec Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Brak dzwieku szalonego oraz dzwieku nowego bomby zarazajacej. To chyba tyle narazie.
Właściciel GET Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 7 Sierpnia 2012 W to nie uwierzę, bo ja mam jak i inni + wszystko jest odpowiednio wpisane i umieszczone. Sprawdziłem dokładnie. Wpis w plugin_precache zarówno dźwięku szalonego jak i bomby jest. Dźwięk szalonego zombie jest póki co taki sam jak poprzedni. Sprawdź u siebie czy na pewno masz ściągnięte sound/biohazard/fragujemy/szalone_zombie.wav oraz bomba.wav.
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Brak dzwieku szalonego oraz dzwieku nowego bomby zarazajacej. To chyba tyle narazie. U mnie wszystko jest tak jak należy. Możliwe Beny, że nie masz ściągniętego pliku tak jak Nesty napisał. Edit@ Przydałoby się zmniejszyć odrobinkę odrzucanie. Bo shootgan odrzuca po wystrzale z 15m.
Właściciel GET Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 7 Sierpnia 2012 I tak właśnie ma odrzucać, bo powrócił "stary" odrzut tej broni, a każdy krytykował i pytał się czemu nie ma takiego odrzutu - teraz wrócił i jest lepszy ;)
Wygnaniec Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Będę w domu to sprawdze ale nesty jak to się nie ściąga to może to naprawisz ?
Właściciel GET Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jak mam naprawić coś co działa :) Jest pętla utworzona precache, a w niej "precache_sound(...)".
Wygnaniec Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jak mam naprawić coś co działa :) Jest pętla utworzona precache, a w niej "precache_sound(...)". Tak mnie zastanawia czy tylko ją tak mam. Było wszystko dobrze na starej wersji a na nowej dupa. Oczywiście sciagalo mi coś tam ale jak widać nie wszystko. Szkoda słów na to. Pierwszy raz mam coś takiego
Właściciel GET Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Usuń cały folder biohazard/fragujemy
Dymk Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zwiększyć koszt miny, osłabić odpychanie, poprawić anti, żeby było "droższe". Na ten moment często widuje się wyniki 13:0, a ostatnio nawet 18:0... gra jest strasznie niezbalansowana, zomie potrzebuje fixa, większa szybkość, wyższe skoki, dodatkowe bonusy... cokolwiek, bo na ten moment gra jest strasznie jednostronna. Zresztą ocenisz sam co zmienić, ale na pewno coś trzeba.
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Mina będzie od 2500 punktów, dodatkowo za 3000 do kupna oraz osłabię odpychanie ZM ;) Granaty dla człowieka kosztować będą 1000 a nie 500.
Dymk Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Tak, granaty to będzie najlepsza zmiana. Dzisiaj, jak grało 30 osób na jakiejś małej mapie, nie można było się nawet ruszyć, cały czas HE. Swoją drogą, czy to spowolnienie jest prawidłowe? Aha, zauważyłem, że od momentu wymuszania ex_interp 0.01 serwer działa znaczenie mniej płynnie, są nawet takie przypadki, że nie da się trafić w biegnącego zombie, wszystko przelatuje. Swoją drogą, nie jest to takie potrzebne na ZM, może ustawcie 0.03 czy 0.05? EDIT. Schemat balansu wygląda na ten moment mniej więcej tak: początek gry- CT za mocne, zombie bez punktów, bez szans (szczególnie na mapach, gdzie jest dużo miejsc do siedzenia) środek gry- CT ma lasery, nieliczni zombie mają szaleństwo końcówka- zombie ma szaleństwo i granat, ale CT ma spamowalne antidotum, więc najbardziej wyfarmione jednostki i tak mają przewagę Czyli mniej więcej polega to na tym, że CT od początku jest silne i wzmacnia się z czasem, a zombie startuje z niższej półki, a rośnie podobnie, więc może wzmocnisz początek zombie? Przykładowo lepszą matką? Na ten moment, dobry początek zombie jest możliwy tylko dzięki szczęściu czyli dobremu spawnowi, często wygląda to tak, że zombie pierwszą rundę wygrywają w 20minucie.
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Usunę ustawianie interpu. Natomiast zmiana tego nie wpłynie dużej korzyści w strzelaniu, bo interp ma tutaj mniejsze znaczenie. Większe znaczenie to mają korygowane dane względem FPSów serwera. Jeśli wartość FPSów wynosi 300, to korygowane dane są opóźniane o 7 ms. Przy 100 FPSach 10, a przy 1000 FPSach odświeżanie trwa 1 ms - stąd płynność gry na 1000 FPSach. Reasumując, 32 sloty to bardzo duża ilość na HLDS i takie mody na takim silniku gry powinno się stawiać na serwerach dedykowanych z małą ilością serwerów na nim (nigdy VPS). Wtedy pozwoliłoby nam to na jeszcze lepiej stabilne FPSy i lepszy komfort gry. Powyżej 28 slotów serwer żre ramu bardzo dużo, proszę o tym pamiętać i przy takiej liczbie 31/31 dokładniej 28+/31 FPSy skaczą nieźle nawet do 50-100 na takim modzie. @@ Nie, matka ma dużo HP. My zachęcamy do szybkich rund i polowań zombie jeśli pozostał 1. Więc początku nie zmienimy. Zombie ma duże szanse, tylko trzeba umiejętności gry i to tyle ile możemy obecnie zrobić. PS: Niedługo na Pukawka.pl będzie dostępne Cloud game servers czyli technologia w chmurze. Prawdopodobnie przeniesiemy tam serwery i zombie będzie miało lepszy komfort gry.
Dymk Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Masz rację, ostatnio dawało się to szczególnie odczuć, więcej ludzi i interp na 0.01. Mam nadzieję, że uda Ci się zbalansować grę.
Właściciel GET Opublikowano 5 Października 2020 Autor Właściciel Opublikowano 5 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!
Rekomendowane odpowiedzi