Skocz do zawartości

[KOSZ] Porozmawiajmy O Cod Mod

Wszystko o COD MOD :)  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Speedhacker powinien mieć zablokowane perki dające mu broń?

• Tak - powinien mieć tylko nóż
    • Nie - niech ma dostęp do perków dających mu dodatkową broń
  2. 2. Czy Ninja powinna mieć tylko Deagle?

• Tak - zablokować perki dające jej broń
    • Nie - niech ma wszystkie perki dające jej broń
  3. 3. Czy Amadeusz nadal jest zbyt silną klasą?

• Tak - wymaga poprawek
    • Wszystko w porządku - nie wymaga zmian
    • Nie - przydadzą jej się dodatkowe statystyki
  4. 4. Jak oceniasz stopień zróżnicowania klas

• Dzięki poprawkom, zróżnicowanie klas jest wystarczające i dobre
    • Dzięki poprawkom, nieco zwiększyło się zróżnicowanie klas
    • Zróżnicowanie klas jest średnie i wymaga jeszcze poprawek
    • Nadal jest dominacja kilku klas, a połowa z nich jest nieużywana
  5. 5. Jak oceniasz stopień prac nad serwerem i balansem klas? [ zaznacz 3 odpowiedzi! ]

• Administracja pracuje nad serwerem dobrze
    • Administracja pracuje nad serwerem średnio
    • Administracja pracuje nad serwerem kiepsko
    • Balans klas jest cały czas poprawiany dobrze
    • Balans klas jest cały czas poprawiany średnio
    • Balans klas jest cały czas poprawiany źle
    • Występuje zbyt duża przewaga klas premium nad non-premium
    • Występuje nieco większa przewaga klas premium nad non-premium
    • Ostatnio wszystko dobrze współgra ze sobą, nie ma się do czego przyczepić

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Cześć,

Udostępniam dla wszystkich graczy temat związany z serwerem COD MOD, ostatnimi poprawkami i nie tylko. Zapraszam do oceniania serwera pod każdym kątem, a także proszę o dyskusję ws. Ninji i Speedhacker'a.

Można tu również dyskutować o zmianach, propozycjach i błędach.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dla mnie, jak weszły perki 1/? zabicia z danej broni. To albo blokujemy dla ninj/sh bronie co dają 1/? na zabójstwo albo nie dostają w ogóle broni i tyle. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Może mnie skrytykujesz ale wyrażę swoje zdanie.

Kolejne aktualizacje po  UPDATE 5.4 - 17.05.2016 (najlepszy cod)  moim zdaniem są nie trafione i mi osobiście nie podoba się.

UPDATE 5.5 - 20.06.2016

Po pierwsze nie rozumiem po co to zmieniać nazwy perków?? Każdy przyzwyczaja się do nazw zapamiętuje i przy aktualizacjach zmiany nazw.....

Po drugie balans klas bardzo nie trafiony.... Dlaczego ??

Admirał
-> zamiast deagle będzie miał m4a1 
-> moc 1/12 będzie obowiązywać również m4a1
-> zwiększenie widoczności podczas kucania oraz poprawki w kodzie

Zamiast balansować osłabiać jak to wszystko ostatnio, to tutaj bardziej "koksujemy tą klasę dodając m4a1" Ta klasa z ak robiła pogrom, wiem bo grałem.

• Lekarz
    -> zmniejszenie bazowej kondycji z 20 do 0

Był okej ale osłabiamy go bardziej...

UPDATE 5.6 - 21.06.2016

To akurat jest na +

• Zmiany dotyczące V.I.P:
    -> dodany napis pod TAB ( na testy )
    -> dodane wszystkie granaty
  • Wszystkie granaty zostały dodane do wyjątku.
    -> dzięki temu gracze, którzy przywołują skrzynki za pomocą /ks będą mogli używać granatów;

Nowe mapy chwała Ci za to od dawna proponowałem mapy lecz żadna i tak z nich nie została dodana.

Dodawanie odejmowanie statystyk w klasach no ok.

UPDATE 5.7 - 25.06.2016

Blokady perków....

Nawet nie wiem co napisać.... Może w ogóle grajmy bez perków będzie zabawniej jeśli i tak połowa jest zablokowana dla tych klas którymi gracze grają najczęściej.

Przykład  :  Perk AWP snajper nie chce mi się teraz aktualnej nazwy tego perku szukać po prostu moim zdaniem blokady perów w ogóle są nie potrzebne. AWP mamy zablokowane dla snajpera. I co ma to na celu hmmm sanjper ma od razu dodatkowe obrażenia z AWP ale jeśli dorpnie perk AWP to można sobie zresetować statystyki i zamiast dać w inta (bo wtedy  mamy większe obrażenia ) to możemy dać to w np HP.

Kolejny przykład :

Zguba Aspiranta
-> Amadeusz - powód: ma MP5, z której zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna 
-> Konspirant - powód: ma MP3, z której zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna 
-> Namiestnik - powód: ma M4A1, z której zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna
-> Ninja - powód: ma DEAGLE, z którego zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna
-> Saper - powód: ma dwie bronie, z których zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna
-> Snajper - powód: ma AWP, z której zadaje dodatkowe obrażenia, więc inna broń jest niepotrzebna

Powód że ta broń jest nie potrzebna to taki trochę z dupy.... Jak to nie potrzebna  Konspirant ma MP3, scouta i dostanie m4a1 dodatkowa broń gracz ma przewagę, łatwiej grać.

Amadeusz ma MP5 dostanie m4a1 i dlaczego nie potrzebna ?? Bo bazowe dodatkowe obrażenia, dodatkowa broń w razie  braku ammo a blisko  mamy wroga nie ma czasu na przeładowanie to zmieniamy bron na drugą.

I jeszcze ostatnia kwestia balansu w drużynach.

Nowy balans drużyn na serwerach CS 1.6.
-> dla COD MOD jest to dość istotna zmiana, ponieważ nowy balans uwzględnia również poziomy klas

Kiedy został wprowadzony nowy balans zaczęły się problemy z balansem (mowa o cod modzie nie wiem jak jest to na innych serwerach), stary był dobry i nie było z nim problemów.

Oczywiście to jest moje zdanie i każdy ma prawo wyrazić swoją opinie.@Nesty Oczywiście nie ma to na celu w jakimkolwiek stopniu krytykować Twojej pracy jaką robisz dla cod moda czy serwerów, bo ten wkład i poświecenie jest duże jakie nam dajesz i za to dziękuje.

To Tyle.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano

Każda opinie jest dla nas cenna i nie rozumiem, dlaczego miałbym się obrażać R@MBO. Zrobiłeś coś dobrego, czyli napisałeś w kulturalny i merytoryczny sposób, co uważasz za dobre a co za złe. A wielokrotnie prosiłem o to w tym temacie i bez skutku: http://fragujemy.com/topic/40599-zbyt-mocny-itemek/page-3

Po kolei postaram się odnieść do Twoich uwag:

AD 1. Zmiany perków nastąpiły dlatego, aby uporządkować ten system i stworzyć coś oryginalnego. No i się udało. Dzięki temu, że pojawiły się takie grupy jak, np. zguby, mistrzowskie, wiemy czego możemy się spodziewać po danym perku. Szybciej w ten sposób nowi gracze będą mogli przyzwyczaić się do zmiany nazewnictwa, gdyż zostało to wszystko uproszczone. 

AD 2. Balans klas nie polega tylko na tym, że się ciągle coś zabiera, lecz modyfikuje. Dlaczego Admirał zyskał M4A1? Ano dlatego, że kiedyś likwidowaliśmy Strzelca Wyborowego. A jak dobrze pamiętasz, brakuje klasy, która posiada zarówno M4 jak i AK. Stąd luka po Strzelcu została wypełniona, ale zgadzam się z Tobą, że moc 1/12 to przesada, więc w dzisiejszej aktualizacji zostało to zmienione na 1/15.

AD 3. Lekarz nie musi posiadać szybkości, aby być dobrą klasą. Ta klasa posiadała praktycznie do wszystkiego statystyki, a raczej nie widziało mi się usuwania wytrzymałości... 

AD 4. Takie blokady perków muszą być dlatego, że zbugowane będą przez to obrażenia tej klasy... A jeśli dla Snajper'a trafiłyby się Notatki Kapitana, to już mamy klasę zbyt OP. 

Nie zgadzam się również w kwestii takiej, że argumentacja tych blokad perków jest słaba. Po to, np. Konspirant dostaje zwiększone obrażenia z M3, aby tą bronią się posługiwał, a nie jakimiś akaczami. To właśnie niszczyło klimat COD MOD i powodowało, że klasy były zbyt OP. Zwróć uwagę, że dana klasa jest na tyle dostosowana, aby dobrze wykorzystywała dostępne bronie. 

AD 5. Balans drużyn cały czas jest poprawiany i trwają jego testy. I nie ma co się dziwić, że źle przenosił, skoro ustawiłem złą flagę do ochrony. 

Zapraszam do dyskusji nad nową aktualizacją: 

http://fragujemy.com/topic/32448-lista-zmian-na-serwerze/page-4#entry218029

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Nie wiem dokładnie czy dobrze że tu piszę to ale nadal jest kilka klas którymi ludzie tak dużo nie grają są to klasy:

-Generał moim zdaniem wina min ja uważam i niektórzy też że te miny nie wnoszą dużo do rozgrywki. Ja bym dał coś unikatowego Generałowi tylko sam nie mam pojęcia co.

-Duch aptekarza Mało razy widziałem ludzi którzy grają tą klasą można by było mu podnieść hp zdobywane co 3 sekundy do 10 i chociaż 10 kondycji dodać i moim zdaniem klasą by więcej osób grało.

Napiszę tu też o perkach dodających statystyki chodzi głownie o Wzmocnioną inteligencje gdy się wyrzuci ten perk to w większości przypadków powoduje ona ujemną inteligencje klasy. To są tylko moje propozycje jeśli się nie spodobają to można coś innego z tymi klasami zrobić albo je zostawić takie jakie są.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Świetny pomysł z tą ankietą ;)

Generał - Świetna klasa mimo tego, że ma tylko oślepienie tak naprawdę, przyjemnie się nią gra i wcale nie ustępuje innym klasą

miny rzeczywiście są zbędne i mam wrażenie, że trochę wrzucone na siłę, nikt nie będzie pakował w INT dla 2 min po za tym taki rozwój

sprawy, sprawi, że ucierpią inne parametry a co za tym idzie cała klasa. Zabrać miny, dodać coś innego. Ja bym mu dał za zabójstwo dostaję 30 hp i pełen magazynek.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Duch aptekarza, średnio mi się widzi zabieranie mu tych cennych sek. Szczerze? Nie raz uratowało mi to dupę, kiedy już się nawalasz z typem i wejdzie Ci to hp, to naprawdę wiele może zmienić. Dobrze się tą klasą również kampi, ale nie pod względem bo jestem kamper tylko pod tym żeby naładować cenne hp. Nie wiem, nie grałem nią po aktualizacji. Pisze tylko jak grałem nią wcześniej i dla mnie była git. 

EDIT@ 

Vankao, jeśli masz pisać takie zbędne komentarze, to nie pisz wogólę. Tu się dzielimy opiniami, a nie wejdzie sobie typ i pisze "super" chodź pewnie nic nie przeczytał. 

Edytowane przez RasTa.!
Opublikowano

Źle mnie rasta zrozumiałeś chodziło mi żeby podnieść mu hp zdobywane przed te 3 sekundy z 5 do 10 hp a nie zabrać :P

• Właściciel
Opublikowano

Po kolei:

AD 1. Przejrzę jeszcze klasę Generał i sprawdzę co poprzednio ta klasa miała i co zostało jej zabrane. Nie głupi pomysł dał The Next Best. 

AD 2. A ja właśnie często widzę teraz Ducha Aptekarza niż wcześniej. Co do kwestii regeneracji - ostatnio była zmiana, że regeneruje 5 HP co 3 sekundy ( wcześniej 3 HP co 2 sekundy ) i myślę, że to dużo. Przypominam, że klasa uzyskuje jeszcze HP, strzelając do przeciwników. To bardzo duży bonus. 

AD 3. Sprawdzę wzmocnioną inteligencję jeszcze raz. 

Generalnie trzeba sprawdzić po aktualizacji jeszcze kwestię obrażeń, dlatego, że odkryłem praktycznie 2 krytyczne błędy, które mogły występować nawet 2 lata. 

I ostatnia rzecz: Ci wszyscy mądrzy, co nas skrytykowali w ankiecie, zapraszam do dyskusji. Bo myślę, że zachowanie takiego Vac banned jest idiotyczne... chociażby to PW do NC z wyzwiskami, że siedzimy i nic nie robimy. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Oto moja propozycja na kolejny balans lub zmiany:

AD 1. Generał

• 1/4 na natychmiastowe zabicie z HE bądź +40(+int) dodatkowych obrażeń z HP
  • zwiększenie HP z 20 do 30
  • zabranie inteligencji oraz min 

AD 2. Lekarz

• nowe statystyki - propozycje jakieś?
  • zwiększenie szansy na natychmiastowe zabicie z famasa z 1/15 do 1/14

AD 3. Snajper

• zmniejszenie wytrzymałości z 20 do 10

AD 4. Szeregowiec

• zmniejszenie kondycji z 20 do 10

AD 5. Aspirant

• nowe statystyki - propozycja jakaś?

AD 6. Morderca

• nowe statystyki - propozycje jakieś?

AD 7. Duch Aptekarza

• regeneruje 10 HP co 3 sekundy ( na testy )
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
Nesty bo siedzieć i pierdolić jest najłatwiej, niż wytężyć jakiekolwiek szare komórki, by pomóc lub zasugerować najlepsze rozwiązanie

Wielu myśli chyba, że wszystko jest na pstryknięcie palców, a potem i tak krytyka i tak, a gdy można coś zmienić każdy cichutko siedzi

jak niebo po burzy.

Moje propozycję 

Propozycję ;

Lekarz ;

INT - 30

HP - 30

WYT - 5

KON - 0

Zmiany - uzyskał by 10 inteligencji i 5 hp kosztem 10 wytrzymałości.

Aspirant ;

INT - 0

HP - 20

WYT - 0

KON - 25

Zmiany - uzyskał by 5 do hp i 5 do kondycji.

Morderca ;

INT - 0

HP - 25

WYT - 25

KON - 30

Zmiany - uzyskał by do Hp i WYT 5 pkt. stracił by na szybkości 10 pkt.
  • Ustrzel fraga! (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano

Dla mnie Morderca ma najbardziej przesadzone statystyki. Przypominam, że ma GALIL'a, więc to musi porządnie wyglądać. 

Opublikowano (edytowane)

Nesty jeśli mogę się jeszcze wtrącić to moim zdaniem nie opłaca się robić 1/x z he dla Generała gdyż namiestnik już to posiada może masz inny pomysł na coś żeby się coś nie powtarzało w tej klasie ludzie częściej by grali nim. I moim zdaniem dodać mu trochę kondycji było by można zamiast hp np.

Edytowane przez g00d
Opublikowano

Int w tej klasie zniszczy ją trochę tak jak to napisał Next ja byłbym za tym dodaniem mu dodatkowego hp za killa i magazynku.

Opublikowano

No to w zasadzie jakby mu dodać to 50+int z he to można by było  zwiększyć mu kondycje a hp mu nie zwiększać bo te 0 bazowej kondycji na początku trochę boli.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Ja mam jedną uwagę. Oślepienie w bandycie za często wchodzi.

edit@

Być moze 1/10 będzie dobrym rozwiązaniem, ale wszystko będzie widoczne w praktyce.

Jeszcze to do błędów się zalicza, ale napisze od razu tutaj. Odrodziłem się terrorystą na respie wrogą z zielonym ekranem i w ten sposób mnie zabili.

Edytowane przez Mr. Kropek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności