Legendarny Fragowicz H4rmus Opublikowano 14 Listopada 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 Zamachy w paryżu to niesamowity szok, zarówno dla samego kraju jak i za pewne dla całego świata. Jak informuje francuska prokuratura mogło zginąć co najmniej 128 osób. Władze miejskie jednak twierdzą, ze jest to liczba około 140 ofiar śmiertelnych.Na terenie miasta Paryża odbyło się kilka zamachów, jeden niedaleko Stade de France, drugi w sali koncertowej Bataclan. Poważne obrażenia odniosło 180 osób, a ponad połowa z nich jest w stanie bardzo ciężkim. Można rzec, że jest to najtragiczniejsze w skutkach wydarzenie jakie nawiedziło Francję od czasów II wojny światowej.Policja podaje, że 8 zamachowców zginęło w tym siedmiu śmiercią samobójczą (wybuch bomby).Z ostatniej chwili: 14:11 - Obserwujemy was jak śpicie, a dziś niesiemy wam śmierć - napisali islamiści.Jak podała agencja AP, do przeprowadzenia serii zamachów w Paryżu przyznało się Państwo Islamskie.O szczegółach deklaracji ISIS pisze "The New York Times". Natomiast w hiszpani obowiązuje czwarty z pięciu, stopień zagrożenia terrorystycznego. 13:10 - W tych trudnych chwilach łączymy się z rodzinami, bliskimi ofiar. Jesteśmy solidarni z Francją. Modlimy się o Paryż i ofiary. Zrobię wszystko, żeby Polacy byli bezpieczni - powiedziała Beata Szydło po złożeniu hołdu ofiarom przed konsulatem Francji w Krakowie. 1
Właściciel GET Opublikowano 14 Listopada 2015 Właściciel Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja zacytuję swoją jedną wypowiedź: Francja sama sobie stworzyła taką, a nie inną sytuację. Jak można było doprowadzić do utworzenia polityki Multi Kulti? I dlatego Baszar al-Asad naśmiewa się z Francji, ale to pogrążą również politykę całej Europy. Nie jestem przeciwnikiem uchodźcom, tylko nielegalnym imigrantom, którzy chcą z Europy zrobić miejsce trupów. Solidarność z Francją tak, ale tylko wtedy, kiedy podejmą rozsądne działania i wpłyną na UE, aby przestać przyjmować masowo imigrantów. Inaczej będą pogromy, co już widać w ostatnich miesiącach. I tyle na ten temat. 1
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 14 Listopada 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Gdzieś na twitterze wyczytałem, że ma dziś być zamach jeszcze w Rzymie i w Londynie - mamy ten dzień zapamiętać jak 11 września 2001 roku. Kolorowo nie będzie a z dnia na dzień będzie coraz gorzej. @@Edit No słyszałem o tym, jednak trzeba być przygotowanym na najgorsze. Do końca dnia jeszcze daleko. Edytowane 14 Listopada 2015 przez TygryS
Arni Opublikowano 14 Listopada 2015 Elitarny Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 Moim zdanie to jest wina Francji ponieważ po co przyjmuje tyle uchodźców i nie mogą sprawdzić ich!!
Morex Opublikowano 14 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 Wina rządu Francuskiego i każdego innego lewicowego gówna, a nie niewinnych ludzi. To są tabuny, których tożsamości nie ma jak zweryfikować. Są wpuszczani do kraju na ładne oczy i dają służbą celnym (jeżeli dojdzie do jakiejkolwiek kontorli oczywiście) podrobiony paszport, który można kupić za bodajże 300 funtów (jeden z angielskich dziennikarzy miał już na ten temat artykuł i opisał ten proceder krok po kroku). Multi kulti się nie sprawdza bo to nie są ludzie, którzy jadą się tu z nami zasymilować tylko wprowadzić swoje prawo i życ na socjalu z naszych podatków, a najgorsze jest to że taka Francja, Szwecja i Niemcy to wszystko im daje i myślą że mają tym samym remedium na napływ imigrantów. A tu gówno prawda bo tych ludzi idzie do nas cała masa i myślę, że około 5 milionów nie będzie tu przesadą. Ile jeszcze będzie takich ataków skąd ci ludzie mają broń kto to byl dokładnie? Nikt nic nie wie, nic się nie rozwiąże a za miesiąc, rok, dwa lata to samo może się stać u mnie pod blokiem czy gdziekolwiek w UE... Rozumiem, że niektórzy imigranci to faktycznie uchodżcy, tylko uchodzców prawdziwych jest tam pewnie z 3-4% reszta to młodzi mężczyźni, którzy idą gwałcić i żyć w socjalu i nie sądzę, żeby coś dobrego z tej sytuacji wyszło. Zreszta widać to na obecnej sytuacji.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 14 Listopada 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 skąd ci ludzie mają broń kto to byl dokładnie? Wojna i inne podobne sytuacje to najlepszy interes. Ostatnio gdzieś czytałem, że przyłapano policjantów (już nie pamiętam gdzie, Słowacja czy gdzieś tamte rejony) jak sprzedawali broń muzułmanom. Są filmy różne na faktach, ale też ogólnie Miliarderzy ile mają interesów na lewo, co broń sprzedają.
Morex Opublikowano 14 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 To było takie pytanie retoryczne, bo wiadomo, że komuś wojna czy zamieszki z bronią będą się opłacać. Chodzi mi tylko o to, że z tej sprawy nic nie wyniknie, oprócz "Je suis France" na koszulkach i wzmożonej aktywności wojska i policji przez miesiąc. Ilu jest tam i na terenie Beneluxu takich ludzi, gotowych oddać swoje życie zabijając 200 osób za nic? Przykre i bardzo smutne...
alko. Opublikowano 14 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Imigranci to jest śliski temat. Tak na prawdę, to w większości są to tacy sami ludzie jak my. Z tą że różnicą, że urodzili się w złym miejscu i spierdalają przed wojną. Zupełnie jak robili nasi dziadkowie. Zamachowcy wcale nie musieli pochodzić z Syrii, czy innego Iraku. Mogli się urodzić we Francji i tam żyć spokojnie przez 30 lat. Chyba nie ma skutecznej recepty na uniknięcie takich sytuacji w przyszłości. Na miejsce każdego zabitego przywódcy ugrupowań terrorystycznych czeka 10 innych osób. Prawda jest taka, że co byśmy nie zrobili to i tak jesteśmy w dupie. Możemy się pocieszać jedynie tym, że żyjemy w Polsce, a nas nawet imigranci z Syrii omijają, bo mamy za słaby socjal. Macie dwa wątki o tym temacie, więc wkleję również tu: Edytowane 14 Listopada 2015 przez alko.
Creyu Opublikowano 15 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Serio? Naszych dziadków chcesz porównywać do tego motłochu, który nic pozytywnego do Europy nie wnosi? Nie wiem gdzie widzisz podobieństwo między tymi "uchodźcami" a Naszymi dziadkami. Po pierwsze, większość z tych ludzi nie pochodzi nawet z kraju w którym trwa konflikt. Po drugie, większość tych ludzi to młodzi faceci (zostawili swoje kobity i dzieci w domu?). Po trzecie, czemu akurat "uciekają przed wojną" do Francji, Niemiec w których nie panuję prawo szariatu zamiast zostać w Turcji w której nie ma konfliktu a w dodatku przebywać z wyznawcami swojej religii? No i najważniejsze po 4. Nasi dziadkowie którzy uciekali przed wojną do innych krajów dostosowywali się do ich zasad, nie gwałcili, nie bili kobiet które ubrały się według nich nie odpowiednio, nie jechali siedzieć tam na socjalu, a pracowali/walczyli w siłach aliantów by odzyskać swój kraj, czujesz różnice? Edytowane 16 Listopada 2015 przez Nesty
alko. Opublikowano 15 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Ci którzy spierdolili do Stanów (skąd ta silna Polonia w Chicago, która głosuje na PIS mimo, że ma gówno do powiedzenia w tym temacie?), czy innej Argentyny to faktycznie się nawalczyli. Poza tym, skąd wiesz, jak oni się zachowywali? Na pewno grzecznie ustępowali miejsca starszym paniom w pociągach i autobusach. No, ale skora Polska była Mesjaszem Narodów, to wszyscy musieli być kulturalni (pewnie chodzili we frakach i cylindrach). Zresztą, wystarczy wyjechać za granice w którymkolwiek kierunku, żeby zobaczyć, jaki nasi rodacy się świetnie zachowują i jaką wystawiają nam wizytówkę. Nie twierdzę, że nie było osób, które oddały krew za nasz kraj, ale nie o tym tu wątek. Sądzę, że jest proporcjonalna liczba Syryjczyków, którzy również krew przelewają. Ogólnie sam byłem przeciwny imigrantom w Europie... do wczoraj. Zamachy otworzyły mi oczy. To wszystko sprawa osób, które wiedzą jak manipulować ludzkimi umysłami. To ma dać sygnał imigrantom, że nie mają czego szukać w Europie. Państwu Islamskiemu bardziej zależy, żeby zamordować ich na terenie Syrii, czy Iraku, niż Europejczykom, żeby nie przeszli granic Europy. A jeśli nie masz znajomych lub rodziny, która żyje na socjalu w Norwegii lub innej Wielkiej Brytanii, to po prostu znasz mało ludzi. No, ale skoro nie masz, to Ci powiem, co tam robią. Otóż, rodzą dziecko, dostają od Państwa chatę i nie muszą się zbytnio przepracowywać, jeżdżąc na zajebiste wakacje 3x do roku. Natomiast są też ludzie, którzy mieszkają za granicą obok tych złych muslimów, pracują z nimi i mają wspólne hobby. Znam takie osoby i złych opinii wcale nie wypowiadają na temat tych 'ciapaków', którzy chcą wszystkich mordować i gwałcić. Szkoda tylko, że najwięcej do powiedzenia mają zawsze osoby, które nie mają zbyt wielkiego pojęcia o świecie, a prawda wygląda tak, że po prostu dały sobie zrobić pranie mózgu przez Państwo Islamskie. I to jest smutne, że jakiś brudas wygrał podwójnie, a uczciwy ludzie nie mogą normalnie żyć, bo urodzili się w kiepskim miejscu. edit: Tak mi się przypomniało. Dzisiaj w Norwegii złapano Polaka, który rok walczył w Syrii po stronie terrorystów. Podobno planował u nas wizytę. Ciekawe, co na to jego koledzy? Kiedy u nas zaczną się dziać takie akcje, jak w Paryżu, to otworzą się ludziom oczy, że to nie uchodźcy stanowią zagrożenie dla naszego bezpieczeństwa. Edytowane 15 Listopada 2015 przez alko.
Creyu Opublikowano 15 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Nawet jeśli uciekli do Stanów, to dalej tam pracowali i to co zdobyli to mieli. Nie mówię o puszczaniu starszej babci w autobusie czy jakiejś kradzieży bo tak na to patrząc to każda narodowość ma czarne owce, ale to jak ciapaki potrafią się asymilować wystarczy wskazać przykład Szwecji ilości gwałtów i tego kto te gwałty popełnia, a pierdolenie że najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy nic nie widzieli schowaj sobie do kieszeni bo wątpię żebyś był chociaż w połowie krajów których ja byłem w ciągu 1 roku, a rodzinę zagranicą i to nawet sporo i wiem że ciężko tam pracują by zapewnić godny byt sobie i rodzinie. Jeszcze jedno, gdzie ja powiedziałem że wszyscy są źli? Nigdzie, natomiast to że są tam ludzie którzy uciekają przed wojną przypuszczam max. 20% to nie znaczy że mamy sobie na kark sprowadzać całą resztę bez żadnych kontroli. Edytowane 15 Listopada 2015 przez Creyu 1
Dawid Klajn Opublikowano 16 Listopada 2015 Zawieszony Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Imigranci to w większości mężczyźni w wieku 15-30 lat. Gdyby naprawdę uciekali przed wojną przenieśli by się do innych państw w afryce a nie do oddalonej o tysiące km norwegi.Ten milion imigrantów to 600 tysięcy chłopa, którzy spierdalają przed kilku tysięcznym Isis. Zamiast szukać darmowych zasiłków, powinni bronić kraju. Europa powstrzymywała muzułmanów przed kolonizacją setki lat, a teraz są oni zapraszani jako " uchodźcy". Oni się nie asmyilują z naszą kulturą, Polacy którzy wyjadą za granice starają się chociaż dopasować do panującego systemu. Ich nie obowiązuje prawo świeckie, ich obowiązuje prawo szariatu. Edytowane 16 Listopada 2015 przez KomTuDaj 1
alko. Opublikowano 16 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Nawet jeśli uciekli do Stanów, to dalej tam pracowali i to co zdobyli to mieli. Nie mówię o puszczaniu starszej babci w autobusie czy jakiejś kradzieży bo tak na to patrząc to każda narodowość ma czarne owce, ale to jak ciapaki potrafią się asymilować wystarczy wskazać przykład Szwecji ilości gwałtów i tego kto te gwałty popełnia, a pierdolenie że najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy nic nie widzieli schowaj sobie do kieszeni bo wątpię żebyś był chociaż w połowie krajów których ja byłem w ciągu 1 roku, a rodzinę zagranicą i to nawet sporo i wiem że ciężko tam pracują by zapewnić godny byt sobie i rodzinie. Jeszcze jedno, gdzie ja powiedziałem że wszyscy są źli? Nigdzie, natomiast to że są tam ludzie którzy uciekają przed wojną przypuszczam max. 20% to nie znaczy że mamy sobie na kark sprowadzać całą resztę bez żadnych kontroli. Niestety nie jestem już studentem, żeby sobie pozwolić na częste podróże, bo mi praca na to nie pozwala. Ot, w tym roku nie miałem urlopu, bo zapierdalać trzeba na zapomogę. Natomiast to, że Polacy za granicą żerują na socjal wiedzą tajemną nie jest. I w rodzinie takich przypadków nie mam, natomiast wśród znajomych bez liku. I jak słucham o tym, jak to inni chcą żyć na koszt Państwa to mi się po prostu rzygać chce, bo chyba najsilniejszą cechą narodową Polaków jest hipokryzja. Co do życia w Szwecji, to mam tam ciotkę, która tam żyje z dobre 30 lat. Ogólnie nigdy nic nie wspominała na temat ciapoli i ich zachowań, więc pewnie czuje się względnie bezpiecznie. Słyszałem natomiast, jak tam niebezpiecznie od osób, które raczej tam nigdy nie były. Wojsko pewnie tam jest, więc dlaczego nie zrobią porządku? Nie wiem, w co wierzyć, ale wiem, że media potrafią nieźle robić wodę z mózgu, więc tym też bym się raczej nie sugerował. Wiadomo, że wśród tłumu uchodźców, którzy szukają lepszego życia jest cała masa ludzi, którzy od razu nadają się do odstrzału, ale czy dlatego należy zabronić wstępu wszystkim? Żyjemy w XXI wieku, a nie XIII. Tylko 1 z 7 osób, które brały udział w zamachach w Paryżu dostała się razem z tłumem uchodźców. Reszta mieszkała tam od dawna. Poza tym, pieniędzy Państwu Islamskiemu nie brakuje. Pewnie część z was jara ich trawę i nawet o tym nie wiecie. Stać ich na fałszywy paszport, czy inny dowód tożsamości. Po co mają się tłuc na około z tłumem śmierdzącej hołoty, skoro mogą szybciej się dostać do Europy w majestacie prawa. Nigdy się nad tym nie zastanawialiście? I jeszcze jedna kwestia. Przywołani nasi dziadkowie lub pradziadkowie. Nie wiem, czy wiecie, ale Polacy walczący w dywizjonach angielskich, dzięki którym Anglia nie upadła i którym to Churchill obiecywał krainę miodem i mlekiem płynącą, zostali od razu po wojnie deportowani do komunistycznej Polski, gdzie gnili w więzieniach. Po prostu nie byli już potrzebni, a Izba Lordów (czy jak to się tam u nich nazywa) nie miała żadnych skrupułów. Ot, warto się zastanowić, czy walczyli o świat z podziałem na lepszych i gorszych. I warto też się zastanowić, czy papka, którą karmią nas media (z internetem włącznie lub zwłaszcza z internetem) jest tym, czym należy się sugerować w życiu. Zwłaszcza, jeśli chodzi o terroryzm, który ma na celu zastraszanie i manipulowanie informacjami w celu tego pierwszego. Sam osobiście wiele nad tym myślałem i zmieniłem myślenie o 180 stopni. Edytowane 16 Listopada 2015 przez alko.
Azar Opublikowano 16 Listopada 2015 Zawieszony Opublikowano 16 Listopada 2015 Piszę ten post jako osoba która mieszkała w UK i wiem jak wygląda tam sytuacja. 1. Jeżeli chcą tu przyjechać niech przyjmą nasze prawa bo nikt ich tu nie zapraszał. 2. Nie oszukujmy się w PL socjal jest bardzo mały i jak takim "Kebabom" po miesiącu gapienia się w TV zacznie im czegoś brakować i zaczną się rozboje, gwałty i napady. To co? 3. Jeżeli taki 'ciapaty' zgwałci jakąś kobietę to i tak mu nic nie zrobią bo np. ona była skąpo ubrana i naruszyła jego religię. 4. "Imigranci" rozboje i napady czemu? Bo gdy ich złapią muszą ich spisać a by ich spisać muszą mieć dokumenty. Gdy dostaną dokumenty mają już pierwsze prawo starania się o azyl itp. 5. Powinno się ich kastrować by się nie rozmnażali.
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 1
Rekomendowane odpowiedzi