Właściciel GET Opublikowano 9 Listopada 2015 Właściciel Opublikowano 9 Listopada 2015 Oto skład rządu Prawa i Sprawiedliwości Jak Wam się podoba?
Zasłużony Fragowicz Quater Opublikowano 9 Listopada 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Listopada 2015 Uśmiech sam ciśnie się na twarz gdy widzi się tyle starych twarzy, ale niestety bez Dorna i Giertycha to nie będzie IV RP :D Zastanawia mnie to jakim ministrem będzie pan Waszczykowski, pełnienie funkcji ministra SZ to jednak bardzo reprezentatywna rola, łatwo można się przejechać. Wrócił Antonio, z 2% PKB na wojsko zrobi się ich? No ciekawe ile :D
Arni Opublikowano 9 Listopada 2015 Elitarny Fragowicz Opublikowano 9 Listopada 2015 Wiedziałem,że tak będzie będzie cyrk na kółkach.
Mef!u Opublikowano 9 Listopada 2015 Fragowicz Opublikowano 9 Listopada 2015 Łzy same cisną się do oczu
Morex Opublikowano 12 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 12 Listopada 2015 Ale bzdury gadacie ;) Nie ze wszystkich nominacji jestem zadowolony, ale oceniał będę najwcześniej za rok czy dwa. Ja źle rządu pisu sprzed 10 lat nie oceniam tragicznie... Najlepiej moje odczucia do tego całego burdelu oddaje post z Pejsbuka: "Od wczoraj czytam mnóstwo komentarzy jak to PiS oszukał społeczeństwo. Nie moi drodzy, PiS nikogo nie oszukał. Ciężko było się spodziewać, że w nowym rządzie nie pojawią się "stare twarze". Na Macierewicza głosowało 33 960 osób, prawie 50 procent ludzi, którzy w okręgu piotrkowskim oddali głos na listę PiS. To chyba o czymś świadczy. Więc kogo PiS oszukał? Chyba tych, którzy głosowali na Platformę albo .Nowoczesną? Ja też nie jestem zadowolony ze wszystkich nazwisk w rządzie, ale nie zamierzam narzekać (na razie). Poczekamy, zobaczymy. Platforma nie postawiła wysoko poprzeczki i ciężko, żeby było gorzej. Ja natomiast czuję się oszukany przez ludzi, którzy deklarowali że wyjadą, a dalej tu są pierdolą głupoty na fejsie. I to jest pierwsza złamana obietnica wyborcza, a nie jakiś Macierewicz w rządzie. [ro]"
Zasłużony Fragowicz Quater Opublikowano 13 Listopada 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie można się oszukiwać, że o rządzie najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy najmniej się nim interesują. Pan Macierewicz, jak dla mnie mogą być dwa scenariusze, albo będzie najlepszym ministrem ON, albo najgorszym, na pewno nie będzie bezbarwny. Boli mnie tylko fakt, że miał być to rząd fachowców, z profesorem Glińskim na czele, niestety nic z tego. No i najważniejsze, boję się powtórzenia sytuacji gdy premierem był pan Marcinkiewicz, bodajże 8 miesięcy, a później wszystko wróciło do... "Normy"?
Morex Opublikowano 13 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2015 Wiesz w obecnej sytuacji kiedy PiS ma całkowitą władzę (oprócz składu TK obsadzonego w ostatniej chwili przez sędziów poleconych przez po, mogacego oddalać ustawy) rząd nie może być bezbarwny. Jeżeli zrobią coś źle nie będzie przebacz i nie będzie zwalania na koalicjanta, czy inne duperele. Cała wina lub gloria pójdzie na PiS. Dlatego ja jestem pełny nadziei na zmiany i to zmiany pozytywne. Jak źle im pójdzie to za 4 lata będzie nowy rząd NOWOCZESNA.PO. A jak słyszę, że ludzie no i wspaniałe po już teraz chcą rozliczać rząd z obietnic wyborczych to mnie krew zalewa... Jeżeli chodzi o rząd specjalistów to nie jest źle. Mamy Glińskiego, Morawieckiego, Waszczykowskiego, Tchórzewskiego i Radziwiłła moim zdaniem nie jest źle oczywiście mogło być lepiej, chociażby w uczelnictwie ale moim zdaniem jest lepiej niż za po. Macierewicz to dla mnie lekka zagadka, ale myślę że mimo nagonki medialnej to może być nawet sensowa kadencja bo w gruncie rzeczy jest to facet inteligentny. Podsumowując za 2-3 lata będę się wypowiadał czy rządy były/są prowadzone w sposób inteligentny czy nie i czy PiSowi się udało :) Żeby nie było nie jestem za PiSem ;) ale mam nadzieję, że coś zmienią.
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 2
Rekomendowane odpowiedzi