Skocz do zawartości

[KOSZ] Dragon ball.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jestem bardzo ciekawy czy są tutaj może jacyś fani dragon balla ? jeśli tak to za co lubicie tą serie, jaka jest wasza ulubiona postać? 

- Moją ulubioną postacią jest Vegeta, zawsze bardzo lubiłem jego dume i to że nigdy się nie podawał i wszystko co osiognoł to tylko przez ciężki trening. Lubie także bardzo picollo i Tenshina- nie wiem czy dobrze napisałem imie :P  były to postacie które nigdy nie odmawiały walki, nawet jak wiedziały że przegrają, niestety po pewnym czasie spotkali granice których nie mogli przeskoczyć. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Oczywiście że są! :D Moją ulubioną postacią też jest Vegeta ze względu na to jak się zmienił i Gohan - jakoś brak mi argumentów, po prostu go lubię :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Na też jestem fanem Dragon Balla. Już w gimnazjum zacząłem to oglądać więc sporo lat temu. Moją ulubiona postacią jest .... Bubu :P

Opublikowano

Nom Gohan był bardzo fajną postacią, najsilniejszą w całym dragon ball z ale po sadze buu i w ogóle w najnowszych kinówkach, nowej seri Dragon ball super zrobili z niego taką ciote a to przecież on pokonał cella, on radził sobie z najpoteżniejszą formą bubu.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że Akirze Toriyamie zdarzało się zapominać fabuły swojego własnego dzieła(czyt. Dragon Ball) :D

Opublikowano

Tak to prawda :P jest to człowiek bardzo utalentowany ale czasami nie dbał o bardzo ważne szczegóły, a co sądzicie o seri gt ? moim zdaniem lepiej jakby dragon ball skończył się na serii dragon ball z .

Opublikowano

Akira Toriyama nie miał żadnego wkładu w GT. Teraz jako kontynuacje "Dragon Ball Z" podaje się nową serię "Dragon Ball Super". ^^

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Niby tak ale chodziły plotki że ci którzy tworzyli gt chodzili do Akiry i prosili go o rady, Mnie w całej serii dragon ball  boli że w odstawke poszły bardzo fajne postacie typu picollo, yamcha, krillan i tenshin który dawał rade utrzymać w szachu przez długi czas samego cella. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zgadza się.

A tak wracając do tematu, to Vegitto - był oczywiście postacią fuzyjną i był najkrócej (nie licząc Gogety), ale najbardziej mnie zachwycił swoim charakterem i mocą.

A tak btw. Zastanawiam się, czemu DB wiki podaje mniejszą moc Vegetto, niż u Gogety. Przecież kolczyki Potara mnożyły ki, a nie sumowały, jak taniec fuzyjny.

Opublikowano

Zgadza się.

A tak wracając do tematu, to Vegitto - był oczywiście postacią fuzyjną i był najkrócej (nie licząc Gogety), ale najbardziej mnie zachwycił swoim charakterem i mocą.

A tak btw. Zastanawiam się, czemu DB wiki podaje mniejszą moc Vegetto, niż u Gogety. Przecież kolczyki Potara mnożyły ki, a nie sumowały, jak taniec fuzyjny.

Prawdopodobnie kolejne niedopatrzenie samego twórcy ^^

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wgl to by oznaczało, że Vegetto ma mniejszą moc, niż Goku ;>

Opublikowano

Zebraliśmy smocze kule, możemy znowu wskrzesić Krilana xD

Ja osobiście najbardziej lubiłem Vegetę i Goku. Najlepsza seria to oczywiście DB Z. Z czarnych charakterów, chyba najbardziej podpasował mi Freeza i Cell, natomiast bardzo nie lubiłem sagi z Buu (wymyślana na siłę moim zdaniem)

Obecnie oglądam DB super i czuję tak jak w przypadku Buu, brak pomysłu na ciągnięcie sagi, walki 12 uniwersów, bogów zniszczenia, bogów ssj itd no parodia... Ponadto kreska i animacja jest straszna, sekwencje ruchów lub stojące postaci w 1 miejscu powtarzają się w anime cały czas. Ogólnie Akirze chyba skończyła się kasa i dlatego wymyśla cokolwiek żeby był z tego zysk :x

Opublikowano

DB super się rozkreca z odcinka na odcinek jest coraz lepiej w ostatnich odcinkach już tak lekko czułem dragon ball z jedynie co mi się nie podoba to ten Gohan z którego zrobili ciote tego to nigdy nie przeżyje no ale cóż trudno, moim zdaniem db i tak jest bardzo dobrym anime które wychowało wiele dzieci na dobrych ludzi jak jescze to leciało na RTL 7 i teraz też mogliby to puszczać wolałbym dużo bardziej to zobaczyć niż te głupie seriale typu Szkoła, Dlaczego Ja itp.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na AXN DBZ rano leci :D

Opublikowano

Fakt, faktem, że DB ma w sobie to coś co uczy dzieciaki podstawowych zachowań i kultury. Każdy chciałby być tak zabawnym jak Goku, tak dumnym jak Vegeta i tak mądrym jak Gohan ;)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

I mieć tyle agresji co cała trójka xD

Opublikowano

Tutaj macie nową nute sobieskego mi to się aż łezka w oku zakreciła łapcie 

I zapraszam do tematu,  poruszcie jakiś temat żeby jeszcze o czymś pogadać ^^.  
  • 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności