Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj jak wiadomo był reset rankingu, ale mi zresetowało również lvl zaś mojemu bratu nie. Co się stało? I jeszcze jedno pytanie do tego czy odzyskam swój lvl? Prosze o szybką odpowiedź.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Problemy techniczne po stronie usługodawcy, na pewno będzie możliwość przywrócenia levelu.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Też tak miałem, wystarczy poczekać chwile i będziesz miał.

Opublikowano (edytowane)

Nie, nie wiadomo nawet czy w ogóle odzyskasz. Raczej wątpię. 

Witam.Widzę jak zwykle gestapowskie podejśćie,do gracza przez Nestego"Nie, nie wiadomo nawet czy w ogóle odzyskasz. Raczej wątpię. "
Gracz wbija lvl przez określony czas,wkręca się ten server,jes zaangażowany i dupa traci swój poświęcony czas,lvl.  i taka odpowiedz.Totalna ignoracja
Wiem że teraz server ma problemy,Krasze,lagi,utrata lvl ale co mnie to interesuje że pukawka,ma przerwę techniczną czy konserwacyjną.?
Co miesiąc wykupuję klasę premium.
Od paru dni server ledwo kuleje:jak pisałem wszcześniej Krasze,klasy wczytują sie dopiero od połowy mapy.Teraz moje takie pytanie.
Jaka będzie rekompensata od strony gracza,za takie utrudnienia w czasie próby gry???
Mój lvl  wcześniejszy:
obecny:
Edytowane przez Jaca
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Karambit w plecy (-) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Mój post nie był ignorancją. Mój post był obiektywny - nie opowiadamy za to, co hosting zrobił. Jeśli baza jest uszkodzona, nie jesteśmy w stanie niczego konkretnego zrobić. Tak samo było kilka miesięcy temu. Awaria hostingu spowodowała, że wszystkie dane ze stron WWW usunęły się i nie dało się przywrócić. Czy my za to odpowiadaliśmy? Nie. Zatem nie można nas winić, że Wam poziomy zniknęły. 

Zmiana infrastruktury była konieczna. Was, a dokładniej Ciebie może to nie obchodzić, ale idąc takim tokiem myślenia, co mnie obchodzi to, że hosting spierniczył kilka spraw? Problem dotyczy tylko naszego serwera COD MOD. Aktualnie zreinstalowałem serwer, wgrałem nową bazę ( czystą ) i kilka innych rzeczy. Zobaczymy jak to będzie hulało. 

Nie będzie żadnej rekompensaty, ponieważ błąd nie wynika z naszej kompetencji. Wykupując usługę zaakceptowałeś nasz regulamin: http://shop.fragujemy.com/#regulamin

Ciesz się, że nie pobieramy opłat za wchodzenie na serwer. Serwer jest darmowy, a to Twoja decyzja czy kupujesz tu coś czy nie. Nie chcesz nie musisz, do niczego Cię nie zmuszamy. Rekompensatę przyznalibyśmy, gdyby błędy wynikały z naszej strony.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie reset ranku i lvli po naprawieniu wszystkich błędów. A co do lagów to nie tylko ten serwer ma takie problemy, inne sieci też cierpią przez pukawke.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Mam podobne rozwiązanie jak kolega Up. Skoro ja mam cierpieć przez strate czasu to niech wszyscy pocierpią. Proponuje zrobić reset lvli. Dzięki Jaca za poparcie :).

Edytowane przez Skyliner
  • Właściciel
Opublikowano

Tak jak wspomniałem, sprawdzam serwer. Laguje jak skurwysyn. Tu wina leży po stronie MySQL, przynajmniej tak domniemam. 

PS. Jaca, jesteś bezczelny. 

@@edit

Mam podobne rozwiązanie jak kolega Up. Skoro ja mam cierpieć przez strate czasu to niech wszyscy pocierpią. Proponuje zrobić reset lvli.

I wszyscy dostaną.

Opublikowano

Właśnie zauważyłem, wbiłem na serwer i widze że wiekszość osób ma poniżej 20 lvla dziękuje za rozwiązanie problemu :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

jaca sam pokazałeś jakim jesteś ignorantem ani trochę zrozumienia, myślisz kurwa że wykasował komuś coś by sam mieć ? nie ? to kurwa chyba wiadome, że robi co może bo to jego hobby - prowadzenie sieci i robi dla graczy wiele...

Zawsze się znajdzie jakiś ulung albo 2 co wkurwiają i płaczą jak by pół życia mieli wyjebane z historii

;)

Edytowane przez bolek_stw
Opublikowano (edytowane)
Mylisz pojęcia kolego,nikogo nie leckeważę,nie posądzam jestem z tą siecią już od paru lat.Wiem że są dobre chwile jak i te gorsze,ale dobrze bo bronszisz sieć.Nie o to mi chodzi aby popłakać,kogoś jak napisałeś ignorować itp.:bo  zrestaltowali mi lvl"nie o to mi chodzi!!!

Wbijam w to.Wkurwiłem się i tak napisałem,i pewnie nie jedna osoba,podpisała by się z graczy z premka pod moim postem.Grając parę dni z takimi lagami,kraszami i restem lvl.

Nestego podziwiam bo ma poukładane,ogarnia jest osobą ogarniętą.I nic do niego nie mam.A co do cb.ulunga dopisz sobie do ksywy.

Pozdro Jaca.

Edytowane przez Jaca
  • Właściciel
Opublikowano

Uwierz, że robimy co w naszej mocy, aby załagodzić to wszystko. Ale by to zrobić trzeba dojść do źródła problemu. Aktywnie pomagamy hostingowi w rozwiązaniu sprawy.

Lagi i inne występują nie tylko na serwerze COD MOD i to jest kluczowe. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

I właśnie dlatego Pukawka powinna wprowadzić kopie zapasowe baz danych co 24h. Żeby później nie było takich problemów jak bezpowrotna utrata danych.

@

ok, ważne żeby dało się wyciągnąć tabelę z lvlami, a reszta jak zapewne "punkty" są nie zbyt ważne. W sumie to nie wiem jak są podzielone tabele w codzie i za co odpowiadają :D

Edytowane przez Kropka ( . )
  • Właściciel
Opublikowano

My nie utraciliśmy bazy danych. Po prostu mamy podejrzenie, że być może się ona zepsuła przy przenoszeniu albo coś. Dlatego daliśmy nową bazę, która nie była utworzona na Pukawce.

Na razie serwer śmiga. Pukawka - jak twierdzi - poważnie zajmuje się sprawą. Wierzę, że tak jest i jutro rano będzie na 100% dobrze. Musicie poczekać. Jeśli będzie dobrze, sprawdzę ponownie starą bazę danych i przywrócimy Wasze poziomy. Jeśli jednak okaże się, że rzeczywiście ta baza jest uszkodzona, macie reset poziomów - niestety.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jaca - a jaka będzie rekompensata dla Nestyego że to wszystko dla nas robi jak się stara i pilnuje każdego szczegółu ?

Opublikowano

Witam, ja z innej beczki. Jak wchodzę na cod'a zacina mi caly cs, chciałem sie dowiedzieć, czy to problem u mnie czy przez te prace?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A po co przywracać poziomy? Nie lepiej już reset zrobić?

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Podsumowanie prac:

1. Wczoraj były ddosy, stąd mieliście duże pingi. 
  2. Baza danych została przeniesiona nie tam gdzie trzeba. Dzisiaj o 11 ponownie jest tak samo jak przed zmianą infrastruktury.
  3. Sprawdziłem starą bazę danych - niestety, jest uszkodzona i przez to na serwerze występują ścinki gry, a także podczas zmiany mapy występuje pad serwera.
  4. Przywróciliśmy pozostałe perki, a także system banów.
  5. Wgraliśmy nową bazę danych, tym razem działającą również na Pukawce. Serwer na niej nie pada i wszystko działa dobrze.
  6. Nadal występują ścinki, a serwer chodzi stabilnie.

Dlatego dzisiaj, maks jutro powinniśmy wraz z hostingiem poradzić coś na te ścinki. Tak być nie może. 

Wszystkim hejterom, który najechali na nas płacząc, że zniknęły im poziomy oraz problemy leżą po naszej stronie gratulujemy i dziękujemy z całego serca za jeszcze większą mobilizację w rozwiązaniu problemów. Tak, dziękujemy. Szkoda tylko, że wszystkie wskazane problemy ( jak twierdziłem od samego początku ) nie były naszą winą.

Mimo wszystko, że to nie nasza wina, gdy tylko uregulujemy sprawy związane ze ścinkami przedłużymy wszystkim usługi o okres 3 dni - wyjątkowo za zresetowanie poziomów.

Ponadto, urządzimy mini konkurs na fanpage Fragujemy.com, gdzie będzie można wygrać 5 klas premium ( 1 osoba = 1 klasa ).

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności