Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam pewną propozycję co do rozgrywanych map na naszym serwerze. Mianowicie, nie raz słyszałem od bardziej doświadczonych graczy, że na serwerze rozgrywane są cały czas te same mapy. Rozumiem, że mapy typu de_dust2 czy de_inferno cieszą się ogromną popularnością, jednakże chciałbym zauważyć, że CS 1.6 ma dużo więcej ciekawych, niedocenianych map w swoim nawet podstawowym repertuarze. Miałem ostatnio przyjemność móc porozmawiać na ten temat z szubi84. Przeglądaliśmy mapy dostępne na naszym serwerze, ale większość z nich nie jest możliwa do nominacji, np: de_vertigo, de_prodigy czy de_storm. 

Moja propozycja:
Wprowadzenie tych map i zachęcenie do rozgrywania ich przez graczy oraz większa różnorodność co do ciągłości map.

Okey, rozumiem, że jeżeli na serwerze zostanie ograniczona możliwość rozgrywania najpopularniejszych map, to wielu graczy zrezygnuje z gry na tym serwerze. Zastanówmy się natomiast jacy to są gracze? Czy przypadkiem w większości nie będą to tzw "gimbusy". Czy na pewno chcecie, aby tacy gracze odwiedzali ten serwer? Urozmaicenie serwera o podstawowe mapy dostępne w CS 1.6 oraz kilka innych map obniży stanowczo ilość młodych graczy, którzy swoją naganną nie raz kulturą i zachowaniem psują świetną atmosferę panującą na serwerze (która to przekonała mnie, aby zostać stałym członkiem tej społeczności) oraz bardzo często zaniżają poziom, gdyż skupiają się na wyzwiskach innych graczy zamiast podnosić swoje umiejętności. Takie zmiany na pewno z czasem przyciągną wielu doświadczonych graczy, którzy podniosą poziom rozgrywki, będą zachowywać wysoką kulturę osobistą wobec innych graczy oraz razem z nami tworzyć najlepszy serwer 4FUN.

Przemyślcie czy wolicie serwer wypełniony zakompleksionymi dzieciakami, którzy przed monitorem, kiedy rodzice nie widzą, zachowują się skandalicznie i obniżają poziom rozgrywki, czy troszkę mniej oblegany serwer, gdzie można pograć z doświadczonymi zawodnikami na wysokim poziomie na zróżnicowanych mapach.

Proszę o zachowanie kultury i przemyślane komentarze
Pozdrawiam Yuby

P.S.
Wyobraziłem sobie serwer, gdzie około 70% zawodników gra na poziomie np. nuno :)

Edytowane przez yuby
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

wałkowane tyle razy i nigdy się nie udało, ale pomysł jest dobry.

P.S.
Wyobraziłem sobie serwer, gdzie około 70% zawodników gra na poziomie np. nuno :)

wtedy nie miałbyś czego tu szukać :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Temat wałkowany już był wiele razy. Masz rację v9, ale sami zobaczcie ile jest map na serwerze, które różnią się od tych podstawowych. Jeżeli chodzi o prodigy czy vertigo to były na serwerze. Wybierane raz na jakiś ruski rok. Kiedy zostały już wybrane to po pierwsze gracze uciekali z serwera, a po drugie w ok .60% pojawiało się rtv... Ja nie mam nic przeciwko nowym mapom, dlatego co jakiś czas są dodawane nowe, które mają za zadanie zachęcić graczy. Skoro jednak te "gimbusy" wybierają dd2 czy inferno to co można zrobić? Praktycznie nic, bo istnieje coś takiego jak demokracja na serwerze (niestety, bo dla mnie jest do beznadziejna forma rządów). Wygrywa większość. Jeżeli chcesz złożyć propozycje map to zapraszam do odpowiedniego działu. 

Pozdrawiam
Josh 

Opublikowano

Skoro temat był wielokrotnie wałkowany to może coś w tym jest? Zobacz kto pisał te wszystkie sugestię. Czy nie są/byli to przypadkiem gracze, którzy najdłużej przebywają na serwerze, którzy mają na nim największe doświadczenie, którzy tworzą klimat na nim panujący? Demokracja (którą również uważam za kiepskie rozwiązanie - admini powinni mieć większą władzę, a nie tylko być pionkami to trzymania porządku na serwerze) zadowala "gimbusów"*, którzy są wymiennymi zawodnikami, a stałych bywalców serwera w większym lub mniejszym stopniu irytuję. Odnoszę wrażenie, że cała ekipa trzyma się tego serwera tylko dlatego, że włożyli wiele wysiłku i godzin, aby wykreować takie społeczeństwo, z jakim mamy do czynienia podczas rozgrywki. Czy takich partnerów nie należy w jakiś sposób wynagrodzić na trud i zaangażowanie w tworzenie serwera? <patrz nazwa tematu>

* "gimbusy" - nie chodzi tu tylko o graczy w przedziale wiekowym 12-16 lat, ale również takich, którzy na tym etapie rozwoju intelektualnego się zatrzymali.

Propozycja:
Wiem, że serwer nie zmieni się o 180* w przeciągu kilku chwil, dlatego sugeruję wprowadzenie np. co 5 mapy automatycznie losowanej przez AMX. Demokracja będzie miała 80% udziałów, gdzie gracze będą mogli nominować i rozgrywać swoje ulubione mapy, a 20% zostanie dla weteranów (myślę, że wiadomo o kogo mi chodzi). W tych 20% znajdowały by się mapy wymienione w pierwszym poście oraz można by pomiędzy adminami stworzyć listę map, które ich zdaniem nadawałoby się do tego pomysłu.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja też nie jestem przeciwnikiem nowych map. Problem tkwi w tym, że część graczy (większa) woli właśnie standardy. Są mapy, które są ciekawe, ale rzadziej grywane. Temat był wałkowany i my coś z tym robimy, ale nie możemy przecież wywalić takiego dd2 z serwera (chociaż czasami to ta mapa mnie już nudzi). Kilka miesięcy temu miałem taki pomysł żeby ograniczać standardowe mapy. Trzeba szukać map, które polubi większość. Wiadomo wszystkich nie da się zadowolić. Admini i vipy mają jeden przywilej, którym jest fakt, że ich głos liczy się 2x. Każdy gracz może nominować swoją mapę. Trzeba tylko potrafić przekonać pozostałych do tego wyboru, a z tym bywa różnie. 

Opublikowano

Jak dla mnie teraz jest wszystko ok, sa nowe mapy, ktore sa spoko jak c4 czy alexandra (nie mowiac juz o trainie, bo dla niektorych to jest dopiero "nowa" mapa, gralem ja tutaj moze z 5 razy), nalezy je tylko nominowac a ze robi to tylko garstka osob to zwykle sa wybierane ciagle te same plansze. Ja bym sie skupil na innym problemie jakim ostatnimi czasy jest frekwencja na serverze, kiedys trzeba bylo czekac kilka-kilkanascie minut na slota a teraz rzadko kiedy server przekracza 20 graczy w odroznieniu do servera only dd2, ktory mimo wiekszej ilosci slotow jest prawie caly czas pelny. Wszedzie mowicie, ze to wasz najlepszy server a ostatnio coraz gorzej mu idzie, moze to przez wasze nowe mapy? Za mocnego vipa?

Swoja droga co dodatkowego ma jeszcze vip? Coraz mocniej zaskakujecie, mysle, ze teraz wyjasnila sie zagadka dlaczego tak czesto wybierany jest glupi rats

Opublikowano

eLd - małe sprostowanie co do Twojej wypowiedzi.

. Ja bym sie skupil na innym problemie jakim ostatnimi czasy jest frekwencja na serverze, kiedys trzeba bylo czekac kilka-kilkanascie minut na slota a teraz rzadko kiedy server przekracza 20 graczy w odroznieniu do servera only dd2, ktory mimo wiekszej ilosci slotow jest prawie caly czas pelny. Wszedzie mowicie, ze to wasz najlepszy server a ostatnio coraz gorzej mu idzie, moze to przez wasze nowe mapy? Za mocnego vipa?

Otóz to, nie jest to żaden problem, a spadek liczby graczy zależny od okresu i miesiąca jaki teraz mamy, większość graczy wyjeżdża, mają wakacyjne prace, korzystają z wakacji jak mogą, nie siedzą już tyle na komputerze co wcześniej, a więc widać spadem. Jest on co roku prawie taki sam i w te same miesiące, zapewniamy Cię, że gdy zacznie się okres szkolny, serwer wróci do normy(chodzi o ilość graczy na nim) i nie martw się dojdzie ponownie do tego, że nie wejdziesz na serwer, bo będzie za dużo osób.

Co do VIP'a ? Jest to serwer 4FUN, jak nazwa  sama mówi - ZABAWA, PRZYJEMNOŚĆ, ŚMIECH, RADOŚĆ, Gra tak jakby bez ograniczeń, bądź co bądź mająca więcej przywilejów i korzyści niż na innych serwerach, typu DD2, FFA itp. Wiadoma sprawa, jeśli posiadasz Vip'a gra Ci się fajniej i przyjemniej jeśli oczywiście wchodzisz na serwer, by się dobrze bawić, a nie spinać się do każdego o fraga itp. itd. Głównie rzecz biorąc, nie jest to kolejny powód dla którego według Ciebie jest mniej osób na serwerze.

A co do ratsa, gracze wybierają go, bo to nie jest trudna mapa, oczywiście każdy się złości, bo większość graczy mającyuch vip'a idą do TT po to aby rzucić pare HE i zabić CT w lodówie, lecz na tym kolej rzeczy poolega, chcesz mieć radość z gry kupujesz vip'a i się dobrze bawisz, chociażby vip nie jest tylko po to aby się dobrze, bawić. Można to robić i bez niego, ale jasna sprawa nie spinać się, bo ty masz vip'a i Ci jest łątwiej. Jednym szkoda wydać innym nie, jedni chcą inni nie. Nikomu w Polsce jeszcze nikt nie dogodził :)

A więc myślę, że trochę Ci to wytłyumaczyłem i co nie co zrozumiałeś :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Wiadoma sprawa, jeśli posiadasz Vip'a gra Ci się fajniej i przyjemniej jeśli oczywiście wchodzisz na serwer, by się dobrze bawić, a nie spinać się do każdego o fraga itp. itd.

Mi sie wydaje, ze vipa ludzie kupuja wlasnie dlatego, ze sie spinaja o fragi, bo w przeciwnym razie do czego on im potrzebny? :) To tylko moje subiektywne odczucie, no offence.

A co do frekwencji, wiadomo sa wakacje, ludzie wyjezdzaja, ida do pracy itp itd ale jest tez sporo ludzi, ktorzy graja w cs'a ale jednak nie na 4fun, nie mam pojecia jaka jest tego przyczyna ale fajnie by bylo gdyby server byl pelen jak kiedys. Sam jak widze 13 osob na serverze to niechetnie wbijam, wole juz pojsc na DM'a.

Opublikowano

Spinają o fragi ?

Przecież jak nawet zabijesz z HE i masz za kill'a zamiast 1 fraga 2, nie zmienia to faktu, że po wpisaniu /statsme masz staty 1:0 nie 2:0, więc nie wiem o co chodzi Ci z fragami, mogą one ilościowo wyglądać w tabeli, lecz nie w rankingu .

Opublikowano

co za problem wprowadzic cykl np powtórka co 10-12 map, gimby maja swoje mapy i tak a inni nie musza grac wiecznie eldorado i westa z szubim w lepszym teamie (nie bij szubi <clap> :* )

ps. to tylko moje zdanie prosze nie spinac

• 9 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności