Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 4 Maja 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Program na drugą kadencję polegać będzie na rozbudowaniu tego, co robiłem w pierwszej - mówił Bronisław Komorowski w radiowej Trójce. Prezydent chwalił się także sukcesem związanym z wprowadzeniem ulg podatkowych z tytułu posiadania większej ilości dzieci. Przypomniał, że priorytetami jego pierwszej kadencji były: bezpieczeństwo, rodzina, z uwagi na kryzys demograficzny, konkurencyjność polskiej gospodarki, dobre prawo i nowoczesny patriotyzm. Prowadzący pytał prezydenta m.in. o program mieszkaniowy. Komorowski odpowiedział, że program budowy mieszkań na wynajem z umiarkowanym czynszem jest częścią programu "Dobry start dla młodych". - Jest w trakcie prac jedna ustawa, druga jest w trakcie wewnętrznych uzgodnień w rządzie, które dotykają problemu finansowania budownictwa mieszkaniowego, z zamysłem, by to było dostępne dla ludzi, którzy mogą płacić niższy czynsz - mówił prezydent. Pytany, czy jego program nie podzieli losów programów mieszkaniowych PO z 2007 i 2011, których nie udało się zrealizować, Komorowski odpowiedział, że o program partii należy pytać partię, natomiast jego program mieszkaniowy ma się opierać na już wdrażanych w życie programach samorządowych. - Są dwa takie samorządy, które mają bardzo ciekawe doświadczenia - to samorząd siedlecki, który realizuje tanie mieszkania na wynajem po niższym czynszu w formule partnerstwa publiczno-prywatnego i jest samorząd, który niedawno odwiedziłem, w Stargardzie, który realizuje podobne założenia, w formule TBS - podkreślał Komorowski. - Są więc wzory i doświadczenia już funkcjonujące, tylko trzeba to zebrać i spróbować zamienić w system ogólnokrajowy, tak jak zrobiliśmy z Kartą Dużej Rodziny - dodał. Prowadzący zwrócił uwagę, że "nie wszystko się udało", bo w ramach programu rodzinnego prezydent proponował, by odejść od ulg podatkowych dla rodzin na rzecz kwoty wolnej od podatków, zależnej od liczby dzieci. - To się udało! - odparł prezydent. - Milion rodzin w Polsce w tym roku skorzysta z ulg podatkowych z tytułu posiadania większej ilości dzieci. To jest moja inicjatywa i ta ustawa już weszła w życie! - podkreślał. Przyznał, że tych rodzin mogłoby być jeszcze więcej, ale "są ograniczenia natury logiki budżetu, bo ta ulga oznacza, że mniej pieniędzy wpływa do budżetu". - To jest znakomite rozwiązanie, konkretne, a nie obiecywanie gruszek na wierzbie, bo to już się dzieje - mówił Komorowski. źródło: http://wiadomosci.onet.pl/ Edytowane 4 Maja 2015 przez draxe
Legendarny Fragowicz MrReaper Opublikowano 4 Maja 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2015 http://pikio.pl/jaja-jak-u-barei-komorowski-odwiedzil-udawana-budowe-obwodnicy/ Tyle na temat tego pana. 3
Morex Opublikowano 4 Maja 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2015 Facet bez wiedzy i wyobraźni, z magistrem bodajże historii, z której codziennie wali jakieś gafy. Obiecywał i obiecuje jakieś gruszki na wierzbie typu "niższy wiek emerytalny i mniejsze podatki (tak samo zresztą jak jego partia...)", a podpisuje bez zająknięcia wszystko co mu dadzą do podpisania. Nie mówię juz o wizytach zagranicznych bo już pijany Kwaśniewski był chyba lepszy... Wstyd mi za takiego "prezydenta" i mam nadzieję, że odpadnie jak nie w 1, to w 2 turze...
Właściciel GET Opublikowano 4 Maja 2015 Właściciel Opublikowano 4 Maja 2015 Hahahaha, moja obwodnica jest znana na całą Polskę. Miasto, o którym prawie nikt nie wiedział poprzez jedno wystąpienie stało się wręcz sławne. Jedna z koparek została pożyczona od ojca mojego kolegi po to, aby z punktu A do punktu B cały czas jeździła i udawała, że prace trwają. A wiecie jakie było tłumaczenie mojego prezydenta miasta na ten temat? http://www.ino-online.pl/n.php?wiadomosc=21125&nr=1 - do przeczytania ;) 2
Morex Opublikowano 4 Maja 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2015 Wszystko jest ustawiane z tego co widać :D PR trzeba przyznać mają całkiem niezły, niestety dla nich czasami wychodzą takie kwiatki, w podobnych sytuacjach lub wtedy kiedy Komor zapomni tekstu lub nie czyta z kartki i musi coś sklecić własnymi słowami. Tragedia <_< 1
Właściciel GET Opublikowano 4 Maja 2015 Właściciel Opublikowano 4 Maja 2015 I niech nie pierdoli Komorowski, że to on wywalczył obwodnicę, bo wywalczyli ją mieszkańcy Inowrocławia, czyli między innymi ja - byłem wiele razy na proteście.
Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2015 1
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 1
Rekomendowane odpowiedzi