Wygnaniec Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam. Wiele osób w naszej kochanej Polsce nie wiem co to sa "kartacze". Chodzi mi tutaj w tym przypadku o jedzeniu. Kiedyś ten przysmak był modny a teraz umarł. Wiec moje pytanie do was. Co to sa kartacze ?
Właściciel GET Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Właściciel Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Gesslerową zapytaj.
Wygnaniec Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Gesslerową zapytaj. Kogo ? Ja wiem co to sa tylko sie pytam was. Chcem tylko przypomnieć o starej Polskiej potrawie
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Nie wiem
Ruby93 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 kartacze to pamietam cos z kartofli robilem to na gastronomi^^
Legendarny Fragowicz Krakers Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Coś z ziemniaków z mięsem? takie coś ?
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Chcem tylko przypomnieć o starej Polskiej potrawie Być może to jest potrawa regionalna i nie wszyscy ją znają.
Wygnaniec Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Tak to wyglada :
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kartacz jest jednym z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych na Podlasiu. Nie myliłem się ;) Nie dziw się, że na południu nikt o tym nie słyszał ;p To są takie zrazy? Z czego sie je robi?
Ruby93 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 z tartych kartofli ;p, umnie to sie nazywa czorne kluski ;d
Wygnaniec Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 z tartych kartofli ;p, umnie to sie nazywa czorne kluski ;d No niby teraz tak to nazywaja ale pospolita nazwa tej potrawy to kartacze. Najlepiej się spytać o ta potrawe naszych rodziców. Macie tutaj przepis: http://www.przepisy.pl/przepis/kartacze
Legendarny Fragowicz Krakers Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Najlepiej się spytać o ta potrawe naszych rodziców. Tato Beny, jak się to nazywa czorne kluski czy kartacze ;d?
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Tato Beny, jak się to nazywa czorne kluski czy kartacze ;d? Tata Beny ci może ściane zaszprycować, a nie jedzenie zrobić :d
Wygnaniec Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Tato Beny, jak się to nazywa czorne kluski czy kartacze ;d? Tata Beny ci może ściane zaszprycować, a nie jedzenie zrobić :d Hahhahahahahhaha
CheRRy. Opublikowano 16 Września 2012 Zawieszony Opublikowano 16 Września 2012 No to jadem Chłopoki, kupiłem 2 kilo zimnioką, wsadziłem do piekarnika i ustawilem na 200 stopni, po 2 godzinach miałem czorne kluski :P Czyli dobrze to wszystko mi wyszło? Nie mogę? Chyba po to go ktoś utworzył, aby można było się dowiedzieć coś na temat "kartaczy". A jak temat ma 5 miesięcy to już nie można się dowiedzieć?
Właściciel GET Opublikowano 11 Października 2014 Właściciel Opublikowano 11 Października 2014 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Pozostałe → Gospoda do Hyde park → Hobby → Kuchnia
Właściciel GET Opublikowano 26 Października 2015 Właściciel Opublikowano 26 Października 2015 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi