Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio mam problemy ogolnie z kompem niewiem co jest , a wiec tak gdy zainstaluje cs go poczekam 2-3 dni wyskakuje mi update windowsa mam win 7 oraz przed logowaniem włącza mi sie sprawdzanie dysku E Chdsp coś takiego. Nie wiem jak to wyłączyć po tych aktualizacjach i sprawdzaniach gdy włączam kompa pisze 'trwa uruchamianie systemu windows' wczoraj robiłem formata 4 raz w tym miesiacu :/ komputer się radzi wiem to bo kumpel go miał odkupiłem od niego. Jak wyłączyć te sprawdzanie dysku oraz niemieć problemów ogolnie z kompem proszę dawać linki z downloadem programów czy coś i jakiegoś dobrego antywirusa który nieusuwa plików logowania itp...

Opublikowano (edytowane)

Ja na Twoim miejscu zrobił bym reinstall windowsa wgrał stery od nowa pobrał to co potrzeba i zainstalował AVG darmowego antywirusa.

Jeśli nie chcesz żeby windows sam się aktualizował wchodzisz Panel Sterowania/ Windows Update/ Zmień ustawienia i zaznacz Wyszukaj akutalizacje ale pozwól mi wbrać czy je pobrać i zainstalować.

Edytowane przez Andrias
Opublikowano

System jest oryginalny ? 

Nie.

Ja na Twoim miejscu zrobił bym reinstall windowsa wgrał stery od nowa pobrał to co potrzeba i zainstalował AVG darmowego antywirusa.

Jeśli nie chcesz żeby windows sam się aktualizował wchodzisz Panel Sterowania/ Windows Update/ Zmień ustawienia i zaznacz Wyszukaj akutalizacje ale pozwól mi wbrać czy je pobrać i zainstalować.

Niezrozumiałeś mnie chodzi mi o to że przez takie skanowania i szukania komp całkiem dostaje po dupie i mi muli ... 4 formaty robiłęm w tym miesiacu idzie oszaleć normalnie ; / ledwno co pobiore stery wszystkie pobiore cs'a i znow musze od nowa bo sie system jebie :( teraz jeszcze chodzi ostatni format był wczoraj....

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Prawdopodobnie problem z dyskiem, wgraj system na inny dysk i sprawdź czy problem będzie ten sam. Miałem to samo, właśnie przed chwilą się z tym uporałem.

Opublikowano

przedwczoraj miałem zainstalowanego na dysku d tam jest 50gb i jak właczałem system to sie otwierało windows 7 i drugi widnows 7 i na dole pisało diagnoza jak otiwerałem drugi to pisało winload a jak pierwszy to wgl nie mogłem wbic do logowania stało w miejscu 'trwa ładowanie systemu' zainstalowałem wczoraj od nowa format usunełem all dyski podzieliłem każdy i wgrałem na dysk E tu gdzie mam najwiecej pamiecie jak narazie dobrze ale wiesz chce sie ubezpieczyć i niewgrywac cochwila nowych windowsow... mam juz dosc ;/

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

E:, C: i D: to są partycje(czyli części) tego jednego dysku, tzn. Że tego Win 7 instalujesz cały czas na jednym, tym samym dysku fizycznym.

Proponuję pozgrywać najważniejsze dane, pobrać program MHDD i wyzerować dysk, bo takie nadpisywanie dysku nowymi danymi (w tym przypadku kilkoma windowsami 7 ) bardzo go obciąża.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Znaczy słuchaj przedwczoraj miałem całkowitego formata pusty był całkiem no i więc sformatowałem tylko najważniejszy dysk czyli E gdzie jest duzo pamieci , a tamte usunełem i dodałem ale nie formatowałem i powiem ci że lepiej chodzi wyłączyłęm Update Windowsa 7 i jest znacznie lepiej , ale teraz słuchajcie jest inna sprawa tamto ogarnełem dobra teraz mam tak win 7 a na xp'ku miałem 50 fps czasami 30fps to było max a teraz na win 7 mam conajmniej 30 fps a czasami nawet 10fps idzie oszaleć takie lagi że masakra próbowałem Rezorem opdalać dodałem configi troche dało ale jak wpisałem komendy -high itp itd to miałem faktycznie wiecej fpsów ale miałem piing z kosmosu po 300 więc nie wiem co jest poradzcie mi to niechce od nowa formatować i instalować sterów itp itd.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Formatowanie nic nie da.

Tylko nadpisujesz pliki, które ukrycie kumulują się i spowalniają dysk.

Proponuję go WYZEROWAĆ( zerowanie spowoduje, że naprawi bad sektory czyli uszkodzone sektory dysku, a także przyspieszy dostęp do sektorów. Operacja ta przy twoim dysku zajmie może 2h, a różnica będzie dużo zauważalna, na pewno odczujesz skok wydajności.), bądź też kupić nowy.

A tak wgl. To podaj specyfikację komputera, bo to też ważne.

Opublikowano (edytowane)

o to parametry kompa ... miałem juz temat tu o sprzecie mowili ze na 20 fps pojdzie a na xpku po kombinowałem i wycisnał wiecej... ;/

I ten program co mi poleciłeś to on mi nie usunie cs'a i wgl danych? niechciałbym pobierać na nowo cs i kompa włączonego przez całą nocke xD

post-10618-0-44287600-1428315893_thumb.png

Edytowane przez ApsIK
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ile dałeś za komputer?

1.Nie opłaca się ulepszać tego kompa, który masz obecnie - jest to dosyć stary socket i można znaleźć coś, co będzie miało możliwość przyszłej rozbudowy, a twój obecny niestety tego nie ma, a ulepszanie go to wyrzucanie kasy w błoto.

Płyta główna: TUTAJ - 242 zł - spokojnie będzie wystarczać na dłuższy okres czasu, dodatkowo masz w nim Socket 1150, który pozwoli na dalszą rozbudowę.

Proc: TUTAJ - 239 zł - Najwydajniejszy Pentium do 250 zł. Niszczy twój obecny procesor wydajnością, ma też niższy pobór energii.

RAM: TUTAJ - 145 zł - Kupując na Morele masz wieczystą gwarancję, bardzo dobra opcja. Kostki HyperX cięęko dostać za tą cenę, dodatkowo mają radiator, który je trochę schłodzi. Bierz, póki są. :D

Łącznie: 626 zł. ten zestaw spokojnie zaspokoi twoje potrzeby związane z CS'em , czy też innymi grami.

To jest najlepsza opcja, jaką możesz wykonać przy niewielkim nakładzie pieniędzy.

Kartę graficzną bierzesz swoją i dysk także (dysk wyzeruj, przed tym najważniejsze dane skopiuj na jakiś inny nośnik pamięci, nawet na Telefon.)

RAM, który posiadasz obecnie możesz sprzedać, na pewno ktoś weźmie. będziesz miał trochę kasy dla siebie.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepszym systemem na słaby komputer jest Linux. Natomiast jeśli chcesz pograć tylko w cs i przeglądanie internetu to polecam Windows Xp. Oczywiście jak ją zainstalujesz to wyłącz sobie odrazu aktualizacje Update.

Ogólnie Linux jest świetnym systemem jeśli ten ktoś umie z niego korzystać.

Edytowane przez Andrias
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

XP nie odpali niektórych nowszych programów, dodatkowo zwykła wersja nie obsługuje 64 Bit.

Jeżeli on nie ma kasy na ten zestaw który podałem, to chociaż jakiś pentium dual core albo Core 2 Quad by się na kompa przydał.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wersja 64 bit?

Zerowałeś dysk?

Opublikowano

Wersja 32bit , nie resetowałem formatowałem. Dane zgrałem na drugi dysk.

A cs smiga jak talala na 50fps'ach czasami 60 :)

Jeśli macie problemy z FPS'ami sprawdzcie może zmiencie system na lepszy pokrojony itp ( Rady Kuzyna ) I może bedziecie mieli więcej:)

Temat do zamkniecia.

Dzieki

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności