Skocz do zawartości

Poradnik jak wgrać amx ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym poradniku dowiecie sie, jak wgrywa sie pluginy na serwer Counter Strike 1.6.

Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz :)

Gdy juz jestesmy polaczeni, wchodzimy kolejno w foldery: cstrike>addons>amxmodx.

Tutaj sa foldery, do ktorych kolejno wrzucamy czesci pluginu.

Wgrywani pokaze na przykladzie pluginu VIP 3.4 .

Po pobraniu mamy pliki: vip.amxx, vip.sma, vip.txt.

vip.sma wrzucamy do folderu scripting.

vip.txt do folderu cstrike, czyli wczesniej.

vip.amxx do folderu plugins i przed nacisniecien OK w okienku wysylanie kopiujemy jego nazwe, wraz z rozszerzeniem .amxx

Wchodzimy teraz w folder configs, odszukujemy plik plugins.ini, ktorego edytujemy. Dopisujemy na samym koncu w osobnej linijce nazwe pluginu (ctrl+v) i zamykamy, zapisujemy ,podmieniamy.

Jezeli przed pluginem postawimy znaczek ;, to oznacza, ze bedzie on wylaczony.

W opisie pluginy jest napisane, ze wymagane sa moduly: CSTRIKE,FUN

Wchodzimy wiec w folder cstrike edytujac plik modules.ini.

W nim odszukujemy te 2 nazwy i usuwamy sredniki znajdujace sie przed nimi. Tak sie wlacza moduly.

Teraz cvary. Je dopisujemy do pliku amxx.cfg na koncu i ustawiamy wartosci wedle upodoban.

na przyklad linijka:

money_kill_bonus 500 // Ile kasy dostanie VIP za kill'a

Jezeli usatwimy zamiast 500 wartosc 1000, to VIP dostanie 1000$ za killa.

Po dopisaniu cvarow nasz plugin jest wgrany. Teraz trzeba go komus dac. Do tego potrzebny nam plik users.ini z katalogu configs. Edytujemy go i dopisujamy na koncu userow z flagami (do tego pluginu sa flagi "ti":

"STEAM ID" "" "it" "ce" - na steam.

"IP" "haslo" "it" "ad" - na ip. Gracz o podanym ip zostanie wyrzucony z serwera bez podania hasla. Powinien on wpisac w konsoli setinfo _pw "haslo"

"NICK" "haslo" "it" "a" - Na nick. Haslo tak samo jak w przypadku IP.

Pomiedzy 2 nawiasami wpisujemy swoje haslo, ktore gracz powinien wpisac w konsoli w csie. Gdy pole jest puste, To hasla nie ma.

Gdy wzsystko to zrobimy poprawnie, to restartujemy serwer, wchodzimy i sprawdzamy czy nasz VIP dziala poprawnie, tak jak chcemy.

Podsumowujac:

Pliki .amxx wrzucamy do cstrike/addons/amxmodx/plugins i dopisujemy do plugins.ini w configs nazwe z rozszerzeniem.

Pliki .sma do cstrike/addons/scripting

Pliki .txt do cstrike/addons/amxmodx/data/lang lub configs.

Cvary dopisujemy do pliku amxx.xfg w folderze configs.

Gdy wymagany modul usuwamy przed nim srednik w pliku modules.ini w configs.

Flagi (na przyklad dla vipa) do pliku users.ini w configs.

Modele do cstrike/models

Dzwieki do cstrike/sound

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dopisz źródło bo widzę, że jest kopiowany. Lecz jeśli swój to dopisz bbcode do linku ftp.

Jak to sprawdziłem? Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz

Nie ma odesłania :P

Opublikowano

Kopiowałem z innej strony, ponieważ zamieściłem go tam wcześniej ; ) I nei chciało mi się już szukać po tych notatnikach ; ) Pozdrawiam .

\\\ Poradnik nie mojej roboty.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dopisz źródło bo widzę, że jest kopiowany. Lecz jeśli swój to dopisz bbcode do linku ftp.

Jak to sprawdziłem? Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz

Nie ma odesłania :P

Skończ się czepiać. Do tego ja Ci napiszę:

-> http://fragujemy.com/Regulamin-dzialu-artykuly-i-instrukcje-HLDS-AMXX

Dokładnie to będzie punkt numer 3 o zawartości następującej.

Gdy zakładasz temat, który nie jest twoją własnością staraj się dodawać źródło.
Źródło nie jest wymagane. Może być dodane ale nie musi.
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chociaż dodaj jakieś kolorki bo aż się czytać odechciewa ;/

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności