Fajny Nick Opublikowano 21 Marca 2012 Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2012 W tym poradniku dowiecie sie, jak wgrywa sie pluginy na serwer Counter Strike 1.6. Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz :) Gdy juz jestesmy polaczeni, wchodzimy kolejno w foldery: cstrike>addons>amxmodx. Tutaj sa foldery, do ktorych kolejno wrzucamy czesci pluginu. Wgrywani pokaze na przykladzie pluginu VIP 3.4 . Po pobraniu mamy pliki: vip.amxx, vip.sma, vip.txt. vip.sma wrzucamy do folderu scripting. vip.txt do folderu cstrike, czyli wczesniej. vip.amxx do folderu plugins i przed nacisniecien OK w okienku wysylanie kopiujemy jego nazwe, wraz z rozszerzeniem .amxx Wchodzimy teraz w folder configs, odszukujemy plik plugins.ini, ktorego edytujemy. Dopisujemy na samym koncu w osobnej linijce nazwe pluginu (ctrl+v) i zamykamy, zapisujemy ,podmieniamy. Jezeli przed pluginem postawimy znaczek ;, to oznacza, ze bedzie on wylaczony. W opisie pluginy jest napisane, ze wymagane sa moduly: CSTRIKE,FUN Wchodzimy wiec w folder cstrike edytujac plik modules.ini. W nim odszukujemy te 2 nazwy i usuwamy sredniki znajdujace sie przed nimi. Tak sie wlacza moduly. Teraz cvary. Je dopisujemy do pliku amxx.cfg na koncu i ustawiamy wartosci wedle upodoban. na przyklad linijka: money_kill_bonus 500 // Ile kasy dostanie VIP za kill'a Jezeli usatwimy zamiast 500 wartosc 1000, to VIP dostanie 1000$ za killa. Po dopisaniu cvarow nasz plugin jest wgrany. Teraz trzeba go komus dac. Do tego potrzebny nam plik users.ini z katalogu configs. Edytujemy go i dopisujamy na koncu userow z flagami (do tego pluginu sa flagi "ti": "STEAM ID" "" "it" "ce" - na steam. "IP" "haslo" "it" "ad" - na ip. Gracz o podanym ip zostanie wyrzucony z serwera bez podania hasla. Powinien on wpisac w konsoli setinfo _pw "haslo" "NICK" "haslo" "it" "a" - Na nick. Haslo tak samo jak w przypadku IP. Pomiedzy 2 nawiasami wpisujemy swoje haslo, ktore gracz powinien wpisac w konsoli w csie. Gdy pole jest puste, To hasla nie ma. Gdy wzsystko to zrobimy poprawnie, to restartujemy serwer, wchodzimy i sprawdzamy czy nasz VIP dziala poprawnie, tak jak chcemy. Podsumowujac: Pliki .amxx wrzucamy do cstrike/addons/amxmodx/plugins i dopisujemy do plugins.ini w configs nazwe z rozszerzeniem. Pliki .sma do cstrike/addons/scripting Pliki .txt do cstrike/addons/amxmodx/data/lang lub configs. Cvary dopisujemy do pliku amxx.xfg w folderze configs. Gdy wymagany modul usuwamy przed nim srednik w pliku modules.ini w configs. Flagi (na przyklad dla vipa) do pliku users.ini w configs. Modele do cstrike/models Dzwieki do cstrike/sound
Legendarny Fragowicz Krakers Opublikowano 21 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2012 Dopisz źródło bo widzę, że jest kopiowany. Lecz jeśli swój to dopisz bbcode do linku ftp. Jak to sprawdziłem? Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz Nie ma odesłania :P
Fajny Nick Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2012 Kopiowałem z innej strony, ponieważ zamieściłem go tam wcześniej ; ) I nei chciało mi się już szukać po tych notatnikach ; ) Pozdrawiam . \\\ Poradnik nie mojej roboty.
Legendarny Fragowicz Maciej Opublikowano 21 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2012 Dopisz źródło bo widzę, że jest kopiowany. Lecz jeśli swój to dopisz bbcode do linku ftp. Jak to sprawdziłem? Wiec zaczynamy od polaczenia sie z naszym serwerem przez FTP. Nie wiesz jak to zrobic? Przeczytaj >>TEN<< poradnik, to sie dowiesz Nie ma odesłania :P Skończ się czepiać. Do tego ja Ci napiszę: -> http://fragujemy.com/Regulamin-dzialu-artykuly-i-instrukcje-HLDS-AMXX Dokładnie to będzie punkt numer 3 o zawartości następującej. Gdy zakładasz temat, który nie jest twoją własnością staraj się dodawać źródło.Źródło nie jest wymagane. Może być dodane ale nie musi.
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 22 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Marca 2012 Chociaż dodaj jakieś kolorki bo aż się czytać odechciewa ;/
Właściciel GET Opublikowano 11 Października 2014 Właściciel Opublikowano 11 Października 2014 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi