Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak ostatnio zauważyłem że dużo graczy skarży się na lagi. Po przyjrzeniu się głębiej sprawie zauważyłem że podczas pingowania do ip servera wyskakują często offsety a do tego ping który się pojawia jest z kosmosu. Zalogowałem się nawet do sieci biznesowej bo myślałem że może to po moje stronie mam problem, ale tam też są częste offsety i duże pingi więc chyba server nie jest w pełni stabilny. Na pewno anty czity mają wpływ na to, ale chyba można to poprawić.

Dodam że pingowanie od piątku wieczorem do wczoraj było dobre ale już dziś jest fatalne.

Opublikowano

kolega robił pomiar tym i jeszcze dwoma innymi programami, Kontaktował się ze mną i ok 21-21.20  zauważył jakąś próbę zakłócenia pracy servera bądź jakiś problem wewnętrzny. Doszliśmy że coś jest nie tak z tym serverem w sensie że nie działa poprawnie na 100%. Jutro ok 18 ma wykonać jeszcze jeden test po modyfikacji mojego łącza , ale jeśli po pingowaniu z sieci biznesowej tak się dzieje to myślę że musicie popracować bo ewidentnie macie problem. Jeszcze pytanie, czy często macie ataki hakerów i czy duże szkody powodują ??

• Właściciel
Opublikowano

Szanowny użytkowniku,

Nasz serwer jest hostowany przez Pukawkę, która kolokuje serwery lub dzierżawi. Wszystkie serwery CS 1.6 z tego hostingy, więc DD2 też jest w kolokacji, która mieści się w ATMAN. Nie odpowiadamy za łącze operatorskie, problemy sieciowe, a także za infrastrukturę serwerowni. 

Jeżeli chodzi o ataki ddos i dos, są one na porządku dziennym. Niekoniecznie wymierzone w nas, a w hosting / serwerownię. Większość ataków jest filtrowana. Zdarzyć się może, że filtry nie są w stanie wygasić atak, tym bardziej, jeżeli jest on nowego rodzaju i wolumetryczny, więc ich nie zablokują, ale stosuje się kolejną metodę blackholing. To nic innego jak wyłączenie z widoczności adresu IP za granicą.

Proszę o wykonanie pomiarów za pomocą programu winMTR i dostarczenie go na PW lub w tym temacie.

Na razie z dostarczonych pomiarów z 4FUN-a nie wynika, aby problem był po stronie łącza. Więc może ma to związek z wprowadzeniem opcji /kup na serwerze. Będę to oczywiście weryfikował.

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Też mam ten sam problem, ale na serwerach, które hostuje Pukawka, więc trzeba niestety to znośic, a resztę w pełni profesjonalną odpowiedz napisał szeryf. Filtry nie wszystkie ataki wygaszają, niestety.

Edytowane przez Mickiewicz
  • Właściciel
Opublikowano

Zgłosiłem wczoraj już problem, ale troszeczkę innej skali. Mianowicie skąd taka różnica w opóźnieniach będzie ECO ATM ( dzierżawa, oferta LITE ) a ATM ( kolokacja, oferta MAX ). Dałem pomiary z winMTR i Michał zwróci się do odpowiednich ludzi, bo namierzył gdzie powstaje problem. Ale może mieć to oczywiście poniekąd związek z Waszymi pingami, lagami itd. Bo jeżeli podwyższona latencja dotyczy większości graczy lub połowy, a nie wszystkich to oznacza, że problem nie leży po stronie serwera, a infrastruktury sieciowej. 

Pzdr.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano (edytowane)

Lagów nie ma jest trochę lepiej, ping też jest troszkę niższy jednak dla mnie i tak wysoki. Do innych serverów mam pingi do 35 a tu u was pingi są w granicach 45 ale i wyskakują takie 80-100 i to bardzo dokucza. Nie wiem od czego to zależy. Grałem dawniej u was i miałem pingi max 30 teraz jest znacznie gorzej. Są gracze co mają ping 20 ale to mało kto ma. większość od 50 w zwyż. Jak grałem ok rok temu u was może trochę dawniej to gracze mieli pingi takie do 40. Ja u siebie szukam przyczyny już od ok miesiąca i nic nie mogę znaleźć. internet dostrajałem i na innych servach mam na prawdę małe pingi a tu nie wiem co się dzieje.

Jeszcze chciałem dodać że pingując do servera pingi są niższe i to sporo niż w grze to normalne czy tu jest problem ??

Edytowane przez SCYZORYK
Opublikowano (edytowane)

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|           rev.193.33.177.193.pukawka.pl -    0 |   10 |   10 |   27 |   45 |   65 |   42 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

O to chodziło ???  Dostawca Vip Net S.C. Jedrzejczyk Mariusz Zbroja Mariusz Durski Zbigniew TAK się nazywa firama.

Bardzo skaczą pingi dziś często z 30 skakały do nawet 100

Edytowane przez SCYZORYK
Opublikowano

winMTR proszę oraz masz zobaczyć ping na serwerze.

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                           31.186.83.179 -    0 |   28 |   28 |   10 |   17 |   33 |   23 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

|                           193.33.176.84 -    0 |   23 |   23 |   12 |   16 |   27 |   27 |

Pingi są do 40 na obu serverach ale momentami skakały do 80. Nie mogłem dodać pliku z programu bo pisze że nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików.

Opublikowano (edytowane)

Bo nie uruchomiłeś jako administrator.

uruchomiłem jako administrator tylko nie mogę dodać pliku z wklej,org  tu na forum pisze że nie mam uprawnień do wysłania tego typu plików

111.txt

222.txt

Edytowane przez SCYZORYK
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności