Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Grudnia 2014 FIFA World to kolejna odsłona bardzo popularnej i znanej wśród fanów wirtualnego futbolu serii, za której sukcesem stoi kanadyjskie studio EA Sports. Tym razem jednak, w odróżnieniu od pełnoprawnych, corocznych edycji, gra bazuje na modelu biznesowym free-to-play. Rozgrywka oparta jest na popularnym module FIFA Ultimate Team – specjalnym trybie zabawy, w którym, kolekcjonując karty i wymieniając się nimi z innymi graczami, staramy się zbudować jak najlepszy skład, zwracając uwagę na statystyki poszczególnych zawodników oraz ich zgranie. Wykorzystując własny, stworzony przez siebie zespół, bierzemy udział m.in. w Sezonach Online, gdzie staramy się awansować do coraz wyższej ligi pojedynkując się z innymi graczami, czy też mierzymy się z Drużyną Tygodnia złożoną z zawodników kontrolowanych przez komputerowe A.I., wybranych przez twórców na podstawie aktualnej formy prezentowanej przez ich rzeczywistych protoplastów w rozgrywkach ligowych. Osobny tryb rozgrywki stanowi moduł Prawdziwe zespoły, gdzie obejmujemy kontrolę nad jednym z 600 licencjonowanych klubów z 31 klas rozgrywkowych z całego świata i pojedynkujemy się w Sezonach Online, stworzonych na wzór podobnego trybu znanego z FIFA Ultimate Team. Wśród zespołów nie zabrakło także przedstawicieli rodzimej Ekstraklasy. Pod względem technicznym gra nie prezentuje takiej jakości wykonania jak coroczne edycje FIF-y – brakuje tutaj m.in. ulepszonego systemu kolizji, odnowionego silnika fizycznego, nowego systemu oddawania strzałów czy też rozbudowanych możliwości gry w defensywie. Ograniczenia dotknęły również warstwę wizualną, gdzie różnice pomiędzy FIFA World a pełnoprawnymi odsłonami cyklu widać w animacji zawodników czy też reakcjach publiki znajdującej się na trybunach stadionu. Dzięki temu jednak znacznie obniżono wymagania sprzętowe i gra uruchamia się nawet na kilkuletnim komputerze czy laptopie. Produkcja korzysta z systemu mikropłatności wykorzystującego tzw. FIFA Points, które możemy wymienić na nowe zestawy kart czy też żetony uprawniające do rozegrania większej ilości spotkań w danym dniu. Do rozpoczęcia zabawy wymagane jest posiadanie konta w serwisie Origin i ściągnięcie klienta gry. Podczas rozgrywki konieczne staje się posiadanie stałego dostępu do Internetu. Źródło Gry-online
Kermitlog:* Opublikowano 10 Grudnia 2014 Fragowicz Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ja bardziej wole grać w FIFE 15 orginał grałem kiedyś grałem w Fife world i mnie nie przekonywała by na niej pozostać więc kupiłem fife 15.
Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie każdy ma pieniądze żeby zakupić oryginalną FIFE 15 i dlatego jest zrobiona FIFA WORLD Racja, ale w obu tych FIFACH, 15 jak i w world są bugi.
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 12 Grudnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 12 Grudnia 2014 To w każdej grze.
Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 13 Grudnia 2014 Wsumie tak, ale moim zdaniem FIFA world od FIFY 15 różni się tylko grafiką chociaż nie jest zła, oraz płynnością gry.
KeBaB Opublikowano 13 Grudnia 2014 Wykluczony Opublikowano 13 Grudnia 2014 owszem nie różnią się , ale moim zdaniem Fifa15 góruję nad Fifą World. Grałem oficjalnie i w jedną i druga i powiem Ci jest róznica he :)
Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 13 Grudnia 2014 No oczywiście że jest bo fifa world to chyba jest beta jeśli sie nie myle. Fifa 15 kosztuje i to sporo więc nie dziwie sie ze jest różnica
Avkor Opublikowano 24 Grudnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Grudnia 2014 Moim zdaniem lipka . Wole fifa 15 ^^ Rozumiem ze World to betka no ale ... Moim zdaniem lipka . Wole fifa 15 ^^ Rozumiem ze World to betka no ale ... A no nie dziwię się nie każdego jest stać na taką gierke i jest to w pełni zrozumiałe lecz co do tematu ( podtrzymuję swoją wypowiedź ) o wiele lepsza jest 15 :) od betki
SkUL♥byali♥ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Fragowicz Opublikowano 26 Czerwca 2015 EA offa Fife World ze względu na małe dochody xD
Jam Sam Opublikowano 29 Czerwca 2015 Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 FIfa world dostępna tylko jeszcze do połowy lipca.Pozdrawiam.
Zasłużony Fragowicz RasTa.! Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 No to niedługo będziemy zamykać temat. Poczekajmy może coś się zmieni. :)
Shhizer Opublikowano 29 Czerwca 2015 Elitarny Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Fifa world fajna gra, grałem juz nie raz u kolegi
TrollinG Opublikowano 30 Czerwca 2015 Fragowicz Opublikowano 30 Czerwca 2015 Też już w fife wolrd grałem :P Aleee po jakimś czasie mi sie znudziła :D
Vejmal Opublikowano 14 Lipca 2015 Fragowicz Opublikowano 14 Lipca 2015 Grałem w fife world, więcej graczy jak w fifie 15 wiadomo, ale jednak stawiam na grafikę : )
Zasłużony Fragowicz Achtung Opublikowano 14 Lipca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Fifa world już nie działa... Po co odświeżać temat? Edytowane 14 Lipca 2015 przez Achtung
Właściciel GET Opublikowano 5 Listopada 2017 Właściciel Opublikowano 5 Listopada 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi