Zasłużony Fragowicz JasiuZM Opublikowano 29 Listopada 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam.Przypomniało mi się ciekawe rozwiązanie, z innego serwera zm, gdzie złamanie regulaminu po godzinie 23:00 było karane +10 godzin, dlaczego ? Otóż gracz o tej godzinie mniej przywiązuje wagę do zasad panujących na serwerze, a ban na 4 godziny został po prostu przespany... Gracz nie odczuwał kary. Chamstwo i premedytacja powinny zostać karane bardzo poważnie, tak aby recydywistów było minimum.(obecnie) Wyobraźcie sobie gracza o name Deyna2004, który nieustannie bugował graczy na zm_mill_camp. 4 godziny ban ? idę spać, jutro wstanę i znów coś zbuguję, potem do szkoły i po szkole znów komuś utrudnię grę : D.(po zmianie)Deyna2004 zbugował, bo śmiesznie i tyle, dostał bana na 15 godzin, budzi się na następny dzień, chęć gry jest, ale nagle ban jest jeszcze na 4 godziny, co by tu porobić (wtedy pojawiają się refleksje, czy było warto ? a do 30% graczy zdecydowanie podczas odpoczynku odwiedza forum, oglądnąć regulamin, zobaczyć politykę serwera itp.) Jeśli to już jest uwzględnione i stosowane przez adminów, to można śmiało zamknąć temat,a tylko przypominam, że w nocy lepiej jest stosować dłuższe bany, to działa i w cale nie wykrusza serwera, wręcz przeciwnie, oszlifowany gracz staje się pozytywną częścią serwera, nie zbędnym elementem i nawet zaczyna pouczać innych.Pozdrawiam. 2
VNM. Opublikowano 29 Listopada 2014 Zawieszony Opublikowano 29 Listopada 2014 Po czesci się zgodzę. Tyle, że wiesz. Wejsc tutaj na Zombie Infection jest całkiem trudno(ciągle full) i odpuszczają co niektórzy. Więc cieżko cos zdecydować. Ale trafne słowa " (wtedy pojawiają się refleksje, czy było warto ? a do 30% graczy zdecydowanie podczas odpoczynku odwiedza forum, oglądnąć regulamin, zobaczyć politykę serwera itp.) ". Ja jestem na tak.
Zasłużony Fragowicz JasiuZM Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2014 Ludzie będą się trzymać, gdyż serwer jest steam/nonsteam (a szczególnie to ta druga opcja umożliwia zapełnienie serwera po ostatni slot) + atmosfera i równowaga przedmiotów/postaci jest zachowana w taki sposób, że na prawdę miło się gra. Osobiście kupiłem vipa, tylko dla slota, bo chce częściej grać w takim ciekawym gronie ludzi, fakt na 31 osób średnio 5-6 łamie regulamin bądź lami, ale tak musi być, to znaczy, że serwer nie ma tylko starych wyjadaczy, są i nowi!
Legendarny Fragowicz H4rmus Opublikowano 29 Listopada 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2014 Świetny pomysł! :) Sprawdźmy co na to administracja :)
Legendarny Fragowicz MrReaper Opublikowano 29 Listopada 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) (obecnie) Wyobraźcie sobie gracza o name Deyna2004, który nieustannie bugował graczy na zm_mill_camp. 4 godziny ban ? idę spać, jutro wstanę i znów coś zbuguję, potem do szkoły i po szkole znów komuś utrudnię grę : D. A ja to widzę tak: Gracz który nieustannie buguje dostaje bana na 4 godziny. Ale po tych 4 godzinach wraca i robi to dalej. Zgłaszasz takiego gracza adminowi lub na forum - my widzimy ,że to już recydywista - tym razem dostanie bana na dłużej (np. na 24h), może się ogarnie... Wraca ze szkoły a tu nadal ban.... No dobra, odczekał, ban minął, gracz wbija i.... robi znowu to samo. Tym razem dostanie na jeszcze dłużej - 3/5/7 dni. Oczywiście ww. wizja jest dostępna tylko w przypadku gdy gracze zgłaszają tego typu sytuacje a nie liczą na to, że admini wszystkiego się domyślą... Owszem, zdarza się, że wyłapujemy tego typu łajdaków i nagrodę otrzymują odpowiednią do przewinienia - ale bez współpracy z wami jesteśmy mniej efektywni w takich przypadkach. <_< Edytowane 29 Listopada 2014 przez MrReaper 2
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 29 Listopada 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2014 Jasiu wieczorami ode mnie osobiście gracze zawsze dłuższe kary dostają, szczególnie jest jest to godzina 22:00-00:00 i później; uczulę adminów by patrzyli na ten fakt i karali surowiej w momencie przewinienia, tak, by ban nie został przespany, a przemyślany. ;) Tylko tak jak Reaper napisał - trzeba nam to zgłaszać. Dziś napiszę w tej sprawie do adminów. Zamykam. 1
Właściciel GET Opublikowano 12 Maja 2017 Właściciel Opublikowano 12 Maja 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi