Skocz do zawartości

[KOSZ] Ban+noc

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam.
Przypomniało mi się ciekawe rozwiązanie, z innego serwera zm, gdzie złamanie regulaminu po godzinie 23:00 było karane +10 godzin, dlaczego ? Otóż gracz o tej godzinie mniej przywiązuje wagę do zasad panujących na serwerze, a ban na 4 godziny został po prostu przespany... Gracz nie odczuwał kary. Chamstwo i premedytacja powinny zostać karane bardzo poważnie, tak aby recydywistów było minimum.

(obecnie)

Wyobraźcie sobie gracza o name Deyna2004, który nieustannie bugował graczy na zm_mill_camp. 4 godziny ban ? idę spać, jutro wstanę i znów coś zbuguję, potem do szkoły i po szkole znów komuś utrudnię grę : D.

(po zmianie)
Deyna2004 zbugował, bo śmiesznie i tyle, dostał bana na 15 godzin, budzi się na następny dzień, chęć gry jest, ale nagle ban jest jeszcze na 4 godziny, co by tu porobić (wtedy pojawiają się refleksje, czy było warto ? a do 30% graczy zdecydowanie podczas odpoczynku odwiedza forum, oglądnąć regulamin, zobaczyć politykę serwera itp.)

Jeśli to już jest uwzględnione i stosowane przez adminów, to można śmiało zamknąć temat,a tylko przypominam, że w nocy lepiej jest stosować dłuższe bany, to działa i w cale nie wykrusza serwera, wręcz przeciwnie, oszlifowany gracz staje się pozytywną częścią serwera, nie zbędnym elementem i nawet zaczyna pouczać innych.

Pozdrawiam.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Po czesci się zgodzę. Tyle, że wiesz. Wejsc tutaj na Zombie Infection jest całkiem trudno(ciągle full) i odpuszczają co niektórzy. Więc cieżko cos zdecydować. Ale trafne słowa "  (wtedy pojawiają się refleksje, czy było warto ? a do 30% graczy zdecydowanie podczas odpoczynku odwiedza forum, oglądnąć regulamin, zobaczyć politykę serwera itp.) ". Ja jestem na tak.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ludzie będą się trzymać, gdyż serwer jest steam/nonsteam (a szczególnie to ta druga opcja umożliwia zapełnienie serwera po ostatni slot) + atmosfera i równowaga przedmiotów/postaci jest zachowana w taki sposób, że na prawdę miło się gra. Osobiście kupiłem vipa, tylko dla slota, bo chce częściej grać w takim ciekawym gronie ludzi, fakt na 31 osób średnio 5-6 łamie regulamin bądź lami, ale tak musi być, to znaczy, że serwer nie ma tylko starych wyjadaczy, są i nowi!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Świetny pomysł! :) Sprawdźmy co na to administracja :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

(obecnie) Wyobraźcie sobie gracza o name Deyna2004, który nieustannie bugował graczy na zm_mill_camp. 4 godziny ban ? idę spać, jutro wstanę i znów coś zbuguję, potem do szkoły i po szkole znów komuś utrudnię grę : D.

A ja to widzę tak:

Gracz który nieustannie buguje dostaje bana na 4 godziny. Ale po tych 4 godzinach wraca i robi to dalej. Zgłaszasz takiego gracza adminowi lub na forum - my widzimy ,że to już recydywista - tym razem dostanie bana na dłużej (np. na 24h), może się ogarnie...

Wraca ze szkoły a tu nadal ban.... No dobra, odczekał, ban minął, gracz wbija i.... robi znowu to samo. Tym razem dostanie na jeszcze dłużej - 3/5/7 dni.

Oczywiście ww. wizja jest dostępna tylko w przypadku gdy gracze zgłaszają tego typu sytuacje a nie liczą na to, że admini wszystkiego się domyślą...

Owszem, zdarza się, że wyłapujemy tego typu łajdaków i nagrodę otrzymują odpowiednią do przewinienia - ale bez współpracy z wami jesteśmy mniej efektywni w takich przypadkach. <_<

Edytowane przez MrReaper
  • Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jasiu wieczorami ode mnie osobiście gracze zawsze dłuższe kary dostają, szczególnie jest jest to godzina 22:00-00:00 i później; uczulę adminów by patrzyli na ten fakt i karali surowiej w momencie przewinienia, tak, by ban nie został przespany, a przemyślany. ;) Tylko tak jak Reaper napisał - trzeba nam to zgłaszać.

Dziś napiszę w tej sprawie do adminów.

Zamykam.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności