Skocz do zawartości

[KOSZ] Nowe mapy na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zacznę tutaj od podsumowania dotychczasowych map, które zostały wgrane w październiku. Ostatnio pisałem, że propozycja pojawi się na początku grudnia z mapami świątecznymi. Zmieniłem jednak zdanie co do tego. Uważam, że maksymalnie trzy mapy starczą. Nie wliczając w to dwóch map, które proponowałbym podmienić, ale o tym później. Co do map październikowych/listopadowych. Wgrane zostało pięć map.

de_fuerza - moim zdaniem mapa na duży +. Przypadła większości graczom, często nominowana oraz wybierana.
de_algeria - druga mapa często grana. Niektórym osobom muzyka nie przypadła do gustu, ale jest grywalna i wybierana tak jak poprzednia z map. Oczywiście trochę rzadziej niż fuerza w zależności od ludzi, którzy grają na serwerze w danej chwili.
de_arizona - osobiście spodziewałem się większej grywalności na niej. Owszem często nominowana, ale gorzej jeżeli chodzi już o wybieranie jej z pozostałych map, które pojawiają się w vote. Raz sporo osób wyszło z poprzedniej mapy oraz arizony, ale mimo wszystko jestem za jej zostawieniem. 
de_csgothic - Większość osób nie zna tej mapy. Osoby, które ją grały przynajmniej raz na serwerze chwalą ją sobie. Niestety nie pojawia się często w nominacjach, ale myślę, że z czasem będzie grana częściej niż do tej pory. Dlaczego? W tym tygodniu za każdym razem co byłem na serwerze gracze pytali mnie się o nazwę tej mapy. Myślę, że do końca roku pokaże się częściej popołudniami. 
de_salt2 - Mapa rzadko wybierana. Niestety. Spodziewałem się, że przynajmniej kilka razy w tygodniu się pojawi. Niestety myliłem się. Jestem za usunięciem jej z MC. O ile ktoś pyta się o csgothic'a o tyle salt2 nikogo praktycznie nie interesuje. Owszem mapa była grana kilka razy, ale nie przyjęła się.

Czas na propozycję na końcówkę listopada i grudzień.

1. Pierwszą mapę, którą chciałbym zaproponować jest de_rats_kitchoon_v2. Tak proponuję ją ponownie. We wrześniu również chciałem żeby pojawiła się na serwerze. Przez ostatni czas mapa de_rats_1337_32 nie była w ogóle grywana. Od przedwczoraj z tego co pamiętam została trzykrotnie wybrana. Efekt? Dwa razy gracze wpisali rtv. Dzisiaj natomiast był płacz graczy CT, że chcą zmiany mapy. Proponowałbym tutaj dwa rozwiązania. Wgranie kitchoona i pozostawienie rats_1337 lub zastąpienie któregoś z ratsów. Mapa de_rats2_final nie była grana od poprzedniej propozcyji przy mnie. Sam nie wiem czy była w ogóle grana w tym czasie. Można w miejsce tego ratsa dać kitchoona. Moim zdaniem proponowany rats mógłby stać się mapą graną w miarę swoich możliwości często. Oczywiście widziałbym go w mapcycle dziennym. Wiem również, że był kilka razy testowany, ale ludzie się zmieniają na serwerze. Może być tak, że na tej mapie nie będzie płaczu jeżeli chodzi o granaty. http://maps.cs-bg.info/maps/cs/1353/
2. Proponuję dodać mapę de_alexandra. Wydaje mi się, że jest to mapa dobra dla TT i CT. Ogarnięta ekipa CT może poradzić sobie z teamem TT. Mapa nie jest duża, co czyni ją dynamiczną, a takie mapy są właśnie potrzebne na serwer. 
http://maps.cs-bg.info/maps/cs/818/
3. Kolejną mapą zaproponowaną przeze mnie jest mapa de_faltown. Nigdy jej nie grałem, przynajmniej nie pamiętam żebym ją grał. Jednak kiedy szukałem map w Internecie natknąłem się na nią. Ściągnąłem i spróbowałem ją zagrać. Myślę, że nie jest to jakaś bardzo skomplikowana mapa. Może być jedną z grywalnych map na serwerze. Uważam, że warto spróbować. 
http://cs.gamebanana.com/maps/176116
4. Następna mapa, którą polecił mi jeden z graczy naszego serwera jest de_verso. Tak jak u poprzedniej, nie miałem okazji aby zagrać ją na jakimś serwerze, ale spodobała mi się. Uważam, że może przypaść graczom do gustu. Mogłaby wejść w miejsce de_salt2.
http://maps.cs-bg.info/maps/cs/951/
5. Proponuję dodać mapę de_westwood_newstyle. Wiem, że jest ona bardzo podobna do zwykłego westwooda, ale pozostałe mapy tego typu są grane bardzo rzadko. Sam westwood pojawia się kilkakrotnie w ciągu dnia. Moim zdaniem można to trochę urozmaicić i zastąpić jednego westwooda. Proponuję w miejsce mapy de_westwood_mtk wgrać tę mapę. Wydaję mi się, że jest to dobry pomysł, ale sami zdecydujcie. http://cs.gamebanana.com/maps/181187
6. Teraz dla odmiany przedstawiam mapę do popularnego MC. Jest to mała mapa z dwoma statkami. Nazywa się de ship_fight. Sądzę, że można w nią pograć jeżeli będzie mniejsza liczba osób. http://cs.gamebanana.com/maps/157818. 

Teraz czas przyszedł na mapy zimowe, które mogą pojawić się nieco później. Tutaj termin zostawiam dowolny, ale może to być przed świętami. Nie chciałem tworzyć w połowie grudnia kolejnego tematu z mapami. Stwierdziłem, że lepszym rozwiązaniem jest przedstawienie ich właśnie tutaj.

1. Zacznę może od map, które bym proponował podmienić na okres bożonarodzeniowy. W miejsce de_dust2 widziałbym de_dust2_christmas. Co tu dużo mówić. Na tej mapie znajdują się choinki, światełka czyli wszystko co powiązane jest ze świętami. 
http://cs.gamebanana.com/maps/170653
2. Podmienić de_aztec na de_winteraztec. Mapa pokryta śniegiem właściwie nie ma co dodać. http://maps.cs-bg.info/maps/cs/2095/
3. de_cold - wydaje mi się, że na czas zimy może się nadać :) http://cs.gamebanana.com/maps/155360
4. de_arcticbase_v2 - jest to trochę bardziej rozbudowana mapa od poprzedniej jednak myślę, że mogłaby być dodana na okres zimowy :)
http://cs.gamebanana.com/maps/182219

Korzystając z okazji proponuję dodać mapę de_fuerza do MC popularnego. Myślę, że znajdzie swoich zwolenników także w porach nocnych/porannych. Uważam, że w MC znajduje się dużo rozmaitych map. Niektóre są wybierane rzadko, a inne częściej. Myślę, że kilka map można usunąć całkowicie z serwera. De_vertigo w ciągu kilku miesięcy zagrałem może trzy razy. Uważam, że jest to jedna z najbardziej zbędnych map. 

To by było na tyle. Zaproponowałem kilka map, które mam nadzieję, że przynajmniej jakaś ich część ukaże się na naszym serwerze. Kolejne propozycje, jeżeli będzie taka konieczność zostaną przedstawione w styczniu/lutym. Moim zdaniem dodanie kilku map może jeszcze bardziej wpłynąć na wybór graczy. Postęp już widać.  Zapraszam do lektury i proszę o komentarze. 

Pozdrawiam
Josh

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Co do tych mapek zimowych na + trochę klimacik na zimę się przyda 

Tak jak i zastąpienie 1337 na ten kitchoon

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nikt, ale zaproponowałem mapy na koniec listopada, początek grudnia. Nie chciałem tworzyć kolejnego tematu i tam podawać kilka map na zimę. Uważam, że nie potrzeba dużej ilości map na święta, bo znając życie ludzie i tak będą grali standardy/nowe mapy. Stwierdziłem, że tak będzie lepiej. Nie proponuję dodania ich już teraz, tylko przed świętami.

• Właściciel
Opublikowano

A dacie nam czasu na przygotowanie się do zimy? Czemu Wy wyprzedzacie fakty? Dobrze wiecie, że działamy zgodnie z cyklem pór roku. Nie zdziwiłbym się, gdyby taki temat z taką treścią powstał dzięki użytkownikowi jakiemuś, ale Ty będąc z nami już tyle czasu i na takim stanowisku - nie wiesz o takich sprawach? Trochę to dziwne, prawda?

Cel wątku jest słuszny, pochwała za początek. Treść końcowa to podkręcanie mi ciśnienia. MC był ledwo co temu ulepszany i nie ma sensu dodawać kolejne nowe mapy. Trzeba serwer odbudować do dobrego poziomu po problemach, a nie dodawać nowe mapy. Jedynie modernizować MC w kontekście sprawdzać co jest grane a co nie. de_salt2 rozsądnie jest usunąć, nad resztą się zastanowię. 

Opublikowano

Jest już zima ^ U Mnie śnieg pada hah :D

Nie no nie odbiegając od tematu, Nesty ... Trzeba wyluzować, wiesz co mam na myśli ;) Trzeba się odprężyć w sposób wiadomy ;]

A co do map. Mapy, które podałeś na koniec listopada początek grudnia, są bardzo fajne. Grałem na nich więc wiem co mówię. Jak najbardziej przydadzą się kolejne nowe mapy na serwer aby gracze mieli z czego wybierać. Mapki, które nie są grane, niech zostaną usunięte, a wgrane niech zostaną te co podał Josh.

@edit 

Benito oczywiście :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A dacie nam czasu na przygotowanie się do zimy? Czemu Wy wyprzedzacie fakty? Dobrze wiecie, że działamy zgodnie z cyklem pór roku. Nie zdziwiłbym się, gdyby taki temat z taką treścią powstał dzięki użytkownikowi jakiemuś, ale Ty będąc z nami już tyle czasu i na takim stanowisku - nie wiesz o takich sprawach? Trochę to dziwne, prawda?

Cel wątku jest słuszny, pochwała za początek. Treść końcowa to podkręcanie mi ciśnienia. MC był ledwo co temu ulepszany i nie ma sensu dodawać kolejne nowe mapy. Trzeba serwer odbudować do dobrego poziomu po problemach, a nie dodawać nowe mapy. Jedynie modernizować MC w kontekście sprawdzać co jest grane a co nie. de_salt2 rozsądnie jest usunąć, nad resztą się zastanowię. 

Zrozumiałem szefie :) Przy następnych moich propozycjach jeżeli się pojawią będę o tym pamiętał. Oczywiście rozumiem Twoją reakcję, ponieważ po przemyśleniu uważam podobnie jak Ty. Rzeczywiście pospieszyłem się za co przepraszam.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Jak przyjdzie zima, ogłosimy co nieco, coś będzie brakować to wtedy Twoje uwagi będą słuszne :)

Na tę chwilę salt2 rzeczywiście do wyrzucenia i zamienić ją na de_verso. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Odnosząc się do tego co Josh napisał z tymi mapami to jest naprawdę fajny pomysł. Proponowałbym, jeśli już mapy zostały by przerobione na świąteczne to nie długo przed Bożym Narodzeniem. Z drugiej strony zgadzam się z Nesty, że narazie jest za wcześnie by zawracać sobie tym głowe. Jeżeli mówimy o nowych wgranych mapach jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Zawsze to jakieś urozmaicenie.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

podyskutować można już teraz bo to nie boli i można coś wspólnie wybrać. ale za wcześnie na wgrywanie. Szefu i Administracja maja teraz inne wazne sprawy i MC to raczej drugorzędny problem :))

Opublikowano

Tak jak Dario napisał ... Jest teraz dużo ważniejszych spraw niż nowości w MC :) Oczywiście wielki + dla Josha za kolejne propozycje map! 

Oczywiście wypowiem się co do propozycji :

-Nie jestem zwolennikiem każdego rodzaju rats-ów i nie jestem za ich wgrywaniem na serwer.
de_alexandra jest fajną mapą i może się u nas przyjąć. 
 de_faltown - ciekawa nowość! Wgrałbym na okres próbny :) 
-  de_verso - osobiście mi się nie podoba ... 
- de_westwood_newstyle - moim zdaniem zamiana z mtk będzie dobrym posunięciem :D 

Co do map typowo świątecznych to jestem jak najbardziej za ich wgraniem, ale tak jak już było powiedziane, troszkę za wcześnie :) 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Bardzo dobrze ,że napisał Josh ten temat teraz bo jest czas na dyskusje co do tych propozycji,nie musicie wszyscy pisać,że za wcześnie na takie tematy,znając jak działają "inni" na forum to niektórym wypowiadanie się w tematach dotyczących serwera,sieci to trwa dłuuugo...........

Zgadzam się z wszystkim co napisał Josh na temat map które były wgrane poprzednio.

Co do nowych propozycji to ratsa bym z chęcią zamienił,jest spora ilość graczy którzy nominują ratsy,a ten się wydaje w miarę zbilanosowany jeżeli chodzi o równe szanse w rozgrywce.

de_alexandre zamieniłbym z nowym kabulem który praktycznie nie jest grywany.

de_faltown zamiana np. vertigo/estate/prodigy

de_verso z salt2

i tego nowego westa podmienić z mtk bądź z 247cs

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

podmieniłbym jeszcze assault_1337 na assault_upc      

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Co do mapy assault też proponowałbym jego zamianę. Rzadko grany, a ostatnio co się pokazał na serwerze to ludzie pouciekali ...

Opublikowano (edytowane)

- de_rats_1337_32 fajna mapa, mi się ona podoba,

- de_alexandra kiedyś grałem na niej i była ok. Można ją dodać na grudzień i się zobaczy czy przypadnie graczom do gustu,

- de_faltown nie grałem, więc jak dla mnie to obojętne...,

- de_verso jak wyżej,

- de_westwood_newstyle - fajna mapa, ale czy to ma sens ? Niczym poza wyglądem nie różni się od zwykłego wyglądu.

Można zamienić te mapki na zimowe.

Jak byłbym za zmienieniem assaulta 1337 na zwykłego jak kiedyś było.

I jeszcze ode mnie, cs_italy na cs_italy2 ??  I dodanie awp_india do mapcycla popularnego.

Edytowane przez J A R E K
Opublikowano

Witam , moje propozycje map , oczywiście zrobicie co chcecie z nimi,  ja tylko proponuje :d

- vip_truck - grałem na innej sieci kiedy nie upadla :d i całkiem dobra mapka szanse mieli i ct i tero ;)

- de_westwood_big - więcej dróg niż 4 (hotel , szeryf , środek i dachy) super mapka ,

- cs_sauna - ale to może być problem ze względu na granaty :D

ps. i tak z tyłka , jest możliwość przedłożenia buyzonetime ?

Opublikowano (edytowane)

Dobre propozycje :)

@Nesty po to jest chyba ten dział żeby zaproponować, wy i tak nie musicie wprowadzać tego w życie...

bardzo mądra i dojrzała odpowiedź.....

Edytowane przez HolendeR
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

vip_truck +1 :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności