Skocz do zawartości

Nowa konfiguracja + DNS

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witam,

Wprowadziliśmy znowu kolejne zmiany.

Na wszystkich serwerach została dopracowana ilość FPSów oraz pingboots ("zmniejszacz" pingów). Mamy nadzieję, że od teraz będzie się grało jeszcze lepiej niż dotychczas. Ale mam do Was taką prośbę. Jeżeli występują lagi lub freeze (ściny) piszcie o tym w tym temacie! Bo co do DR, na pewno jest wszystko okej, tylko nie wiem jak z ZM i 4FUN.

Ale to nie wszystko! Od teraz na nasze serwery można łączyć się za pomocą adresów DNS:

4fun.fragujemy.com - nie trzeba portu,

zm.fragujemy.com - nie trzeba portu,

dr.fragujemy.com:27031 - z portem, ponieważ "27031" jest niestandardowym i nie ma możliwości zamiany 27031 na 27015. Można dodawać we favorites jak i wchodzić przez connect w konsoli.

Pozdrawiamy,

Administracja Fragujemy.com

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

4fun.fragujemy.com - nie trzeba portu,

zm.fragujemy.com - nie trzeba portu,

dr.fragujemy.com:27031 - z portem, ponieważ "27031" jest niestandardowym i nie ma możliwości zamiany 27031 na 27015. Można dodawać we favorites jak i wchodzić przez connect w konsoli.

No i na to czekałem.
  • Właściciel
Opublikowano

Testowana była konfiguracja na DR, przeszła jednak gorzej niż na pozostałych serwerach, związku z tym będzie / już jest lepiej.

Co było testowane? Pingboots, który kosztem większego obciążenia serwera (większych zasobów) zmniejsza ping, co tak naprawdę na Pukawka jest zbędne.

Przeinstalowano AMXX na 4FUN i wgrano nowe Round Soundy na koniec rundy. Spis znajdziesz na forum.

Skonfigurowano dokładniej mapy na serwerach + dodano dwie nowe na DeathRun.

To jak na razie tyle nowości :-)

Niedługo:

VIP na DR (w sumie zbędny uważam) i ZM oraz poprawa /los-u na 4FUN.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Z tymi pingami to mi się wydaje, że nie jest aż tak tragicznie. Co do tego VIP'a na drz'e to myślę, że jest to zbędne tak jak napisałeś.

Opublikowano

VIP na DR (w sumie zbędny uważam)

Nesty już gadaliśmy na ten temat i mowiłem ci dlaczego musi być vip na DR.

A co do kontrola pingow to może nesty na DR zwiekszyć do 130 a na zm do 150. W sumie na DR może być do 110 ale ja bym zwiekszył ale sam wiesz o tym Nesty że na Zombie jest dużo pluginów i by się przydał zwiekszyć do 150.

• Właściciel
Opublikowano

A co do kontrola pingow to może nesty na DR zwiekszyć do 130 a na zm do 150. W sumie na DR może być do 110 ale ja bym zwiekszył ale sam wiesz o tym Nesty że na Zombie jest dużo pluginów i by się przydał zwiekszyć do 150.

Nie. Kontrola pingów musi zacząć się od 110 i to szczególnie na ZM, kiedy jest duże obciążenie. Na DR mogę podnieść do 120.

Gdybym podniósł do 150, to Ci co mają ping 130 wiecznie zlagują innych i podniosą pingi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności