Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czy spędzacie czas na wygodnym krzesełku w kontakcie z naturą, wpatrując się w spławik/bombkę?
Spinningista/Karpiarz/spławikowiec. Każdy może się podzielić swoją wiedzą/doświadczeniem/zdjęciami.
1977183_791311664265205_5111366650415503

Ostatnie łowienie na feedery na odrze. Płocie 25 - 30cm

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Piękna pasja :) Ja jestem Karpiarzem :)

Opublikowano

ja wole jeść karpie :D przeważnie znajduje się u mnie na wigilijnym stole ;d

Ale pół mojej rodziny wędkuje :D 

Opublikowano

A ja tylko chodzę u siebie (wujka) na staw i karasie łowie. Przymierzam się wybrać na szczupaki,ale czasu nie starcza.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mnie na wakacjach udało się takie na spławik pykać :) Głównie:

-na jeziorze (karasie, liny, płocie, karp[ kukurydza])
5d9c33a85e06d979m.jpg

04e3963d07a0ba7fm.jpg

-na rzece ( brzana, kleń, świnki) -> db9b3a57a48d2ad0m.jpg

04e3963d07a0ba7fm.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Piękny szczupak u kolegi. Ja mam zamiar jeszcze w tym roku wyskoczyć na odre i złowić jakiegoś sandacza na zakończenie sezonu. Przymierzam się do spinningu na białą gumę, ostatnio próbowałem na filety z płoci na feeder, niestety brak efektu :/
Rekord to Karp 6kg z dzikiej wody. Drapieżników nałapałem dużo, lecz żaden nie był ciekawy z wymiaru/wagi...

Edytowane przez JasiuZM
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tez wedkuje :D ten rok uwazam za udany pod wzgledem polowu ryb :) Piekne szczupaki na wiosne oraz okazyjne okonie w wakacje zlapane na spinning :) 

Alga 2 polecam, najlepsza blacha wachadlowa, pozatym lubie usiasc przy paczce ziarek i piwie wpatrujac sie w spalwik :D

Teraz zima, wypadalo by wziac swider i wywiercic ze 2 dziury podziubac na murmyszke :D 

Pozdrawiam i polamania kija zycze :D

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

ja się boje łowić na lodzie, z resztą to jest Polska, a ja mieszkam w najcieplejszym woj. w kraju, więc odpada :/
Ale na 2015 sezon już powoli gotowy jestem, wrzucę zdjęcia jak zbiorę się ;d

Opublikowano

Co do lodu to chyba i ja w tym roku nie wejde, bo jak zlapie mroz to u mnie zbiorniki zlapia max 5 cm a rzeke mam najblizsza i obfita w ryby ok 50km od domu wiec nie bardzo ;d Co do przygotowan pasowalo by po sezonie naoliwic kolowrotek i zmienic zylke :D 
Jesli nie probowales wedkowania na lodzie to zaluj, czasem warto przelamac strach i sprobowac przy brzegu. W zime okon poluje i szczupak brzegi wiec na pewno cos zlapiesz o ile bd lod i odwazysz sie wejsc :D

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

widzę ze pasjonatów wędkarstwa i tu nie brakuje

to i ja pochwale się swoimi zdobyczami nie ma ich za wiele na zdjęciach bo nie zawsze robiłem zdjęcia

zdjęcia z Wisły

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47ef54f1701f08f8.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f581c2278467adb2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/054d688c53778a91.html

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem karpiarzem :D Tak samo jak Brayan^^ . Jak raz miałem dobry dzień to w około 15 min złapałem 10 płotek i karasia, takiego z 2kg XD . Karpi też dużo złowiłem w wakacje, na razie największy karp jakiego złowiłem to + / - 4kg, mało ale ja dopiero zaczynam z rok łowie dopiero, w zasadzie to nie cały nawet :P

Edytowane przez DEMOTYW@TOR
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Czy ja mam Was "amatorzy" pogrążyć w moich zjeciach? :)

Jestem pierdolnięty na punkcie łowienie ryb. Co tu  dużo pisć. Sami zobaczcie....

Coś jeszcze na fb Hard Sebastian

elo

post-9734-0-07473800-1430343999_thumb.jpg

post-9734-0-37844700-1430344015_thumb.jpg

post-9734-0-17264100-1430344047_thumb.jpg

post-9734-0-75365600-1430344093_thumb.jpg

post-9734-0-34380600-1430344214_thumb.jpg

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ja to tam wszędzie jeżdżę, na rzekę na stawy, jeziorka wszędzie oby tylko rybka była. Moja pasja od 5 roku życia, nawet wędkę dostałem pod choinkę byłem w niebo wzięty.

Opublikowano

Ja osobiście mam kartę wyrobioną i łowię.Choć nic nie bierze :(.Mi nie zależy czy ryba weźmie czy też nie ja tylko tam odpoczywał te uczucie jak komary kąsają lub siedzi się i czyta książkę :) Nie ma to jak rybki :) Ryb nie jem tak jak mówiłem to tylko jest dla odpoczynku :)

Opublikowano

Mam karte rybacka ale nie mamczasu isc na ryby :(

Kiedys jak mialem 15-16 lat zawsze bralem udzialw zawodach wedkarskich i zajmowalem 1 miejsce :D

Opublikowano

Osobiscie zaprzestalem uczestniczenia w zawodach wedkarskich. Na sama zanete i robactwo na 1x trzeba miec okolo 300zł. Gdzie tu reszta sprzetu i ekwipunku, bojazd, browarek. Wole odrazu isc do wedkarskiego i za 200 sie okupic.

Mozecie mi wierzyc lub i nie, ale... Mieszkam w ByDGoszczy i płynie tu juz czyta rzeka Brda, wczesniej splywaly scieki to rocznie łowiłem ponad, powtórze.... ponad 1tone ryb wszelkiego gatunu... Leszcza po 2-3kg to za kazdym razem po 10-15szt. Tylko to bylo sportowe lowienie, gdyz ryba nie dawała sie do zjedzienia. Lowilo sie plocie nawet ponad kilogramowe (mutanty), duzo okonia, jazia, karasia, certy, krapia. Teraz od 10lat jest uregulowane juz ze sciekami, ale z roku na rok rybostanu coraz mniej. Woda czysta, tarlisk mniej, presia wedkarska i oczywiscie jak nazywa to PZW "kontrolowane odłowy" aby ratowac inne lowiska.

To tyle. elo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności