Skocz do zawartości

[CS:GO] Pomoc i odpowiedzi dla nowego w CS GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Zwracam się z ogromną prośbą do graczy CS GO.

Chodzi o wprowadzenie do gry, omówienie nowych rzeczy, nowości których brak w cs 1.6. Jest tego sporo i trudno mi ogarnąć ten natłok ikonek, odznaczeń, skinów, skrzyń, kluczy itp.

Format poradnika mile widziany. Choćby link do czegoś co warto przeczytać. Mówię tu o różnicach i ustawieniach bo system rozgrywki (strzelanie itp. znam z cs 1.6) Również wprowadzenie przez rozmowę na ts3, lub odpowiedzi na moją masę pytań...

Wiem wiem - wujek google. Ale tam jest straszny bełkot i masa śmieciowych informacji.

Ktoś coś hmm?

Pozdrawiam ers.0

• Właściciel
Opublikowano

Ciężko jest odpowiedzieć na Twoje pytanie, większości się nie chce. Musiałbyś konkretnie napisać czego chcesz, bo zbyt ogólnikowo napisałeś. 

Opublikowano

1. Po co mi te skrzynki i co w nich jest?

2. Co w nich znajdę?

3. Skiny za €? Żeby broń była ładniejsza?

4. MVP gwiazdki

5. Żetony operacji breakout i co to za operacja?

6. Czy recoil jest podobny do tego z 1.6?

7. Noże, skąd mieć inny model niż ten "fabryczny"?

Póki co, tyle ; )

A co do "większości się nie chce", wiem o tym, ale wierzę naiwnie w dobrych ludzi ; )

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1. W skrzynkach jest Skin do broni. Który jest tam coś warty. Zależy jaką rzadkość posiada. Skrzynkę można otworzyć tylko kluczem. Klucz można zakupić tylko za realne pieniądze. Skrzynki - mogą dropnąć na serwerze.

2. Różnego rodzaju skiny do broni, odsyłam na youtube. "Opening cases cs go."

3. Tak, skin nic nie daje. Tylko wygląd i "SWAG YOLO SPZPAN"

4. Najlepszy gracz danej rundy. Im więcej masz gwiazdek tym jesteś bardziej wyróżniony. - MVP Meczu np. 

5. Żetony dają ci możliwość grania "Turniejówek" na nowych mapach. Operacja Breakout, wprowadza również "dziennik", który notuje twoje osiągnięcia właśnie w takich meczach. Coś jakby /rankstats w 1.6. Tylko że podczas mixów, czy tam sparów. Nazywaj to jak chcesz.

6. Recoil całkowicie się różni. Polecam opanować go na botach.

7. Skrzynki, inny nóż to nic innego jak skin. Bardzo rzadki, niektóre noże warte ponad 1000zł.

Dawaj więcej pytań, z chęcią odpowiem. Mogę być twoim przewodnikiem po tym świecie. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Hayu skąd te żetony brać? I o jakiś turniejówkach mówisz? Skąd wziąć żeton operacji breakout?

Nóż za 1000zł? A to podobno ja za dużo wydaję na gry...

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tu masz skromne przykłady, to są polacy, cebulaki którzy się licytują. Polecam wejść na zagraniczne portale aukcyjne, tam to jest młyn.

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=cs%3Ago+knife&bmatch=seng-v6-p-1-ce-0904

Żetony? Euro, USD, PLNY, tym za nie zapłacisz.

Turniejówki jest to coś w rodzaju MIX'a na 1.6, tylko że nie musisz się pierdolić, tylko klikasz dwa razy myszką i ci wyszukuje grę. (Znajdź grę > Turniejowy). Wszyscy jest w kliencie gry.

Żetony można nabyć w sklepie platformy STEAM, jak wszystko zresztą...

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo za pomoc ! Trochę poczytam o do boju !

Tematu może nie zamykaj, w razie moich dalszych pytań lub innych graczy ; )

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie ma problemu, smiało wal. Możesz nawet zaprosić mnie na Steamie. Znajdziesz mnie w grupie Fragujemy. Pod tym samym nickiem. 

Opublikowano

Jeszcze jedno...

Robiąc tzw. fastzooma i strzelając zdarza mi się, że awp nie wystrzeli (po fastzoomie zmieniam nóż/awp). Trochę mnie to irytuje bo w 1.6 zdarzało mi się to raz na 100 a tu 2-3 razy na mapę...

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dynamika i mechanika gry całkowicie różni się między tymi csami. To już będzie kwestia wprawy. Ja mam tak, że gdy gram dłużej w CS:GO, to totalnie zapominam jak się strzela w 1.6. 

Opublikowano

Ja mam tak, że gdy gram dłużej w CS:GO, to totalnie zapominam jak się strzela w 1.6. 

Taa... jasne :D .

A tak odnosząc się do zmian w mechanice : Przy strzelaniu tzw. "Full Auto" celownik inaczej chodzi tzn. w inną stronę się porusza . Granaty lecą jak normalne granaty , czyli po rzucie normalnie opadają w dół , a w 1.6 jest tak , że on leci , leci i leci a później spada XD Co do skinów do broni , z tym jest tak jak w lolu ( wiem, że go nie lubisz ;D) też ludzie sobie kupują skiny , żeby zmienić wygląd postaci. W cs zmieniasz tylko wygląd broni ;) A i jeszcze jedno , jak jesteś dobrym "przedsiębiorcom" , że tak się wyrażę , to nawet zarobisz sobie na tych skinach . Z tym zarabianiem chodzi o to , że wyszukujesz skinów na promocji , czy innych takich dupereli kupujesz i trzymasz a gdy podrożeją czy coś to za kilka dni sprzedajesz normalnie i jesteś parę Euro do przodu , szukaj po ludziach pytaj się czy nie chcą się wymienić jakimiś skinami czy coś , oczywiście staraj się to robić tak , żebyś Ty wyszedł na korzyść . Mój kolega takim sposobem dorobił się skinów które są dosyć drogie :DD

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności