Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam

Jest to coś pomiędzy problemem a propozycją. Na początek zaznaczę, iż gram na steamowym CS 1.6.

Na czym polega problem? Problem polega na nieodpowiednich dla mnie poziomach dźwięku mówionego przez mikrofon a dźwięków broni (głównie wystrzały). Pozwólcie, że opiszę na przykładach:

Sytuacja 1: serwer normalny (FFA lub 4FUN)

Nie mam problemu ani z mówieniem przez mikrofon  gdyż inni gracze mnie dobrze słyszą, ja również innych słyszę bez problemów.

Sytuacja 2: serwer Zombie Mod

W związku z tym, iż często sporo CT strzela naraz (nieraz i po 10 osób) słyszę, że ktoś coś przez mikrofon mówi ale rozróżnić co powiedział - nie daję rady, tak jak w temacie  to nazwałem, wystrzały broni skutecznie uniemożliwiają mi zrozumienie innych graczy.

-----

Co z tym fantem zrobić? No cóż, jako, że jestem osobą która 99% czasu spędza na serwerach z zombie zrobiłem to:

1. Wypakowałem dźwięki broni z paczki pobranej przez steam

2. Przyciszyłem je o 50-70%

3. Od tamtej pory słyszę innych graczy bezproblemowo.

I zanim ktoś zapyta, tak, mam poziomy głośności dźwięku przychodzącego i wychodzącego w CS-ie ustawione na max.

Nie, nie jest to problem natury technicznej - w innych grach lub na TeamSpeaku problem się nie pojawia.

W CS-ie nie mam buczenia/charczenia/nie wycisza mi mikrofonów innych - po prostu się wszystko zlewało w jedno.

Jeśli ktoś ma inny pomysł, komendy których nie znam w konsoli/do doklejenia w userconfig.cfg - śmiało pisać.

Jeśli natomiast admini/moderatorzy nie mają nic przeciwko chciałbym się ową paczką podzielić.

Jest to podfolder /sound/weapons a w nim pliki odpowiedzialne za dźwięki wystrzałów i przeładowywania broni.

Paczka jest w formie .zip i waży całe 2mb a po rozpakowaniu 5mb.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Za bardzo się na tym nie znam, ale próbowałeś standardowych czynności w postaci odinstalowani i ponowne zainstalowanie cs'a? 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Pikachu to nie pomoże, bo to jest zupełnie inny problem, niż Ty go przedstawiasz. :P Nie zrozumiałeś.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Być może niestety, a może i stety nie miałem owego problemu co kolega hm. poszperaj w google może znajdzie się temat, który Ci pomoże ? ja niegdyś miesiąc szukałem rozwiązania nad nie działającym mikrofonem i pewnego dnia się udało :D

Edytowane przez Nesty
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności