Skocz do zawartości

[KOSZ] Czeka nas wojna?

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano (edytowane)

Wojny, nie będzie, Rosjanom zależy żeby zająć wschód Ukrainy bo tam funkcjonuje wiele fabryk, które produkują sprzęt dla armii rosyjskiej i to zrobią, albo ew. wywiozą z niej co chcą i tyle. Na Ukrainie zostaną separatyści i utworzą coś podobnego do IRA czy ETA, po to żeby cały czas wyniszczać ten kraj. Ten rosyjski polityk, który mówił o "zmieceniu Polski" to takie nasze połączenie Kaczyńskiego z  Macierewiczem = potrzebny psychiatra. Wojna nikomu się nie opłaca. Prawda jest taka, że "Liderzy z Majdanu", Polska i EU zjebały tutaj ostro, bo niby każdy chciał Ukrainę mieć bliżej UE niż Rosji, a teraz będą jeszcze bardzo długo się podnosić ekonomicznie po tym konflikcie, a i czeka ich ciężka zima (wiszą Rosji hajs za gaz).  Cały ten spór pokazał tylko, że nasi politycy to banda idiotów i jak zwykli my, czyli zwykli obywatele, dostaniemy za te ich słowa w stosunku do Rosji po kieszeni (embarga itp.).

A skąd Ty masz tezę o tym, że Rosji zależy na fabrykach Ukrainy? Ty wiesz w ogóle jak ten konflikt się zaczął? Od czego? Tu nie ma logiki.

Druga sprawa: UE i przede wszystkim Polska nie powinna się wtrącać w wewnętrzne sprawy Ukrainy czy Rosji. Więc idąc taką logiką, jaką Ty proponujesz, to najlepiej żeby EU i Polska to wsparła - przecież nasza dyplomacja jest chuja warta, skoro Sikorski dążył do tego, aby Ukraina przyłączyła się do UE itd.... My powinniśmy granice nasze przede wszystkim zacząć obstawiać. Tzn. nie mam na myśli tego, żeby nagle wojsko całe przyleciało sobie z Afganistanu i cholera wie skąd, stacjonując na wschodzie. Nie - chodzi o to, że należy być przygotowanym na ewentualności. Bo konflikt nie może rozciągnąć się i przejść na nas, bo my jesteśmy w złym położeniu geograficznym. I ja nie uważam, że dojdzie do wojny, ale wobec takiego napięcia jakim jest, konflikt ten naprawdę może się rozciągnąć. 

Trzecia sprawa. Prawda jest taka z tym embargiem, że sami jesteśmy sobie winni. Bo to UE zaczęło te śmieszne sankcje nakładać. One nie powinny w ogóle być, bo tylko prowadzą do klęski, ba, donikąd. 

Czwarta sprawa. Każdy się śmieje z Putina i wręcz Go obraża. Ale przepraszam bardzo, ja wolałbym takiego Putina w Polsce, który dbałby tak samo o obywateli jak On, niż Komorowskiego. Bo Komorowski okej, jest tam konserwatystą i dość "pokojowy", ale jego postawa byłaby trudna w ciężkich czasach dla Polski. Tak samo jak ś.p. gen. Jaruzelski nie wiedział nic kompletnie o gospodarce, bo znał się na strzelaniu, tak Komorowski kompletnie nie nadaje się na bycie prezydentem w trudnych czasach. I życzę sobie, aby w przyszłości prezydentem był ktoś pokroju Putina w Polsce, bo taki prezydent przyniósłby sporo korzyści. Spójrzmy na to w ten sposób, nie patrząc na konflikt. Każdy ma wady i niewątpliwie do wad Putina zaliczyłbym wspieranie separatystów. Ale jako prezydent rasjii, zachowuje się dość przyzwoicie. Zakazuje chociażby tych śmiesznych parad homosiów. A przede wszystkim, Rosja się tak nie zadłuża jak USA i para-USA (Unia)! I powiem Wam coś jeszcze: mimo, że embarg dotyczy nas Polaków, jabłek, to Rosji nawet to nie tknęło. Sprowadzili sobie jabłka z południa, co prawda gorszej jakości, ale jednak ;)

Edytowane przez Nesty
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

hihih hahah heheh ;p nie ma co sie obawiać moim zdaniem 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

My powinniśmy granice nasze przede wszystkim zacząć obstawiać. Tzn. nie mam na myśli tego, żeby nagle wojsko całe przyleciało sobie z Afganistanu i cholera wie skąd, stacjonując na wschodzie. Nie - chodzi o to, że należy być przygotowanym na ewentualności. Bo konflikt nie może rozciągnąć się i przejść na nas, bo my jesteśmy w złym położeniu geograficznym. I ja nie uważam, że dojdzie do wojny, ale wobec takiego napięcia jakim jest, konflikt ten naprawdę może się rozciągnąć.

Ojj, a ja akurat od czasu zaostrzenia się konfliktu na Ukrainie (czyt. wkroczenia wojsk rosyjskich) zuważyłem wzmożony ruch polskich samolotów. Jeden dzień - leci 8, następnego 9. Oczywiśćie potem takie loty stawały się coraz rzadsze, jednak nadal są i się odbywają. O czym to świadczy? A że polskie wojsko jednak zostało postawione w wyższy stopień gotowości i widać ich zwiększoną aktywność. Bo przecież kiedyś (przynajmniej u mnie) zobaczyć samolot wojskowy to graniczyło z cudem - no 1 na rok może się trafił. A w ciągu ostatniego miesiąca - no proszę bardzo!

Ale przepraszam bardzo, ja wolałbym takiego Putina w Polsce, który dbałby tak samo o obywateli jak On, niż Komorowskiego. Bo Komorowski okej, jest tam konserwatystą i dość "pokojowy", ale jego postawa byłaby trudna w ciężkich czasach dla Polski. Tak samo jak ś.p. gen. Jaruzelski nie wiedział nic kompletnie o gospodarce, bo znał się na strzelaniu, tak Komorowski kompletnie nie nadaje się na bycie prezydentem w trudnych czasach. I życzę sobie, aby w przyszłości prezydentem był ktoś pokroju Putina w Polsce, bo taki prezydent przyniósłby sporo korzyści.

Popieram - w czasach wojny nie wyobrażam sobie jako głowy państwa kogoś o charakterze B. Komorowskiego. Nic do niego nie mam, dobrze się prezentuje i w ogóle, ma zaufanie boniedaj 70% Polaków i bardzo dobrze, ale to nie to...To jest przywódca na trudne czasy! :

• Właściciel
Opublikowano

Fatal, masz chyba luki, bo to te amerykańskie gówna latają :d Ale to prawda, polskie samoloty wykonują ćwiczenia. Niedaleko mnie jest baza wojskowa, 5 km i 9 rano, a tu F-16 napierdalało. Spać nie można było...

A co do Piłsudskiego mam mieszane uczucia.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

O tych amerykańskich to wiem. Ale te akurat były polskie, może ruszyli dupę żeby się amerykańcom pokazać z tej lepszej strony :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

F16 jest sprawdzony w walce wielokrotnie i dobrze się spisuje, więc nie rozumiem czego byście chcieli... 
U mnie też czasem słychać wojskowe samoloty, ale wątpię że to są jakieś większe przegrupowania.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

A skąd Ty masz tezę o tym, że Rosji zależy na fabrykach Ukrainy? Ty wiesz w ogóle jak ten konflikt się zaczął? Od czego? Tu nie ma logiki.

Druga sprawa: UE i przede wszystkim Polska nie powinna się wtrącać w wewnętrzne sprawy Ukrainy czy Rosji. Więc idąc taką logiką, jaką Ty proponujesz, to najlepiej żeby EU i Polska to wsparła - przecież nasza dyplomacja jest chuja warta, skoro Sikorski dążył do tego, aby Ukraina przyłączyła się do UE itd.... My powinniśmy granice nasze przede wszystkim zacząć obstawiać. Tzn. nie mam na myśli tego, żeby nagle wojsko całe przyleciało sobie z Afganistanu i cholera wie skąd, stacjonując na wschodzie. Nie - chodzi o to, że należy być przygotowanym na ewentualności. Bo konflikt nie może rozciągnąć się i przejść na nas, bo my jesteśmy w złym położeniu geograficznym. I ja nie uważam, że dojdzie do wojny, ale wobec takiego napięcia jakim jest, konflikt ten naprawdę może się rozciągnąć. 

Trzecia sprawa. Prawda jest taka z tym embargiem, że sami jesteśmy sobie winni. Bo to UE zaczęło te śmieszne sankcje nakładać. One nie powinny w ogóle być, bo tylko prowadzą do klęski, ba, donikąd. 

Czwarta sprawa. Każdy się śmieje z Putina i wręcz Go obraża. Ale przepraszam bardzo, ja wolałbym takiego Putina w Polsce, który dbałby tak samo o obywateli jak On, niż Komorowskiego. Bo Komorowski okej, jest tam konserwatystą i dość "pokojowy", ale jego postawa byłaby trudna w ciężkich czasach dla Polski. Tak samo jak ś.p. gen. Jaruzelski nie wiedział nic kompletnie o gospodarce, bo znał się na strzelaniu, tak Komorowski kompletnie nie nadaje się na bycie prezydentem w trudnych czasach. I życzę sobie, aby w przyszłości prezydentem był ktoś pokroju Putina w Polsce, bo taki prezydent przyniósłby sporo korzyści. Spójrzmy na to w ten sposób, nie patrząc na konflikt. Każdy ma wady i niewątpliwie do wad Putina zaliczyłbym wspieranie separatystów. Ale jako prezydent rasjii, zachowuje się dość przyzwoicie. Zakazuje chociażby tych śmiesznych parad homosiów. A przede wszystkim, Rosja się tak nie zadłuża jak USA i para-USA (Unia)! I powiem Wam coś jeszcze: mimo, że embarg dotyczy nas Polaków, jabłek, to Rosji nawet to nie tknęło. Sprowadzili sobie jabłka z południa, co prawda gorszej jakości, ale jednak ;)

1. Z fabrykami to nie teza, tylko fakt. Tam są fabryki, które produkują części itp. dla rosyjskiej armii.  Poczytaj, poszukaj Nesty, a nie się pogrążasz. Dlatego wschód będzie ich.

Od czego się zaczęło? Od tego, że Ukraina miała podpisać umowę stowarzyszeniową z UE z umową o utworzeniu strefy wolnego handlu i też uwolnienie J.Tymoszenko., jednak Janukowycz chciał inaczej.

2. Właśnie odwrotnie. Jak sobie myślę o Ukrainie to się wkurwiam. A jeszcze jak nasi posłowie tam pojechali na początku Majdanu...tragedia, ja osobiście bym nie chciał żeby np. Czeski polityk przyjeżdżał i robił sobie na mojej krzywdzie PR czy w ogóle wtrącał się.

Jak to powiedział ktoś tam od Rosjan, 2-3 dni na Polskę potrzebowaliby Rosjanie i tak by pewnie było, może dłużej (patrz II WŚ), ale i tak w pizdę byśmy dostali - ale takiego konfliktu nie będzie, mam nadzieję.

3. Węgry, Słowacja(nie jestem pewien czy na pewno Słowacja) zrobiły to co powinniśmy zrobić i my, tj. powiedzieli, że jest im przykro z powodu kryzysu na Ukrainie, ale nie mają zamiaru zaprzestania robić biznesów z Rosją. Ja nie rozumiem,  dlaczego Polska chcę być bliżej USA niż Rosji, skoro więcej korzyści, moim zdaniem, mielibyśmy z "ziomkowania" się z tymi drugimi.

4. Nie chciałbym mieć dyktatora jako prezydenta. Ja tak nazywam Putina, bo to jest jawny przekręt, jak nie jest prezydentem to premierem itd. Jasne, nie jest to Stalin, Mao czy Saddam, ale właśnie chociażby takie aspekty jak złe traktowanie LGBT itp. mi się nie podobają i nie idą w parze z postępem społecznym. Co do Komorowskiego to zgadzam się w 100%. Ciepła klucha z niego i wolałbym już na "czas wojny" Kaczora Kaczyńskiego, mimo że szczerze tego Pana nie lubię, ani PiS.

@OldSchoolJestemMierny

Dobra wkręta. Najbardziej mnie rozwaliło to jak napisali ,w tym linku co dałeś, że Hitler i Stalin  byli opętani przez demony. XXI a ludzie z demonami wyjeżdżają.

Edytowane przez Matko Bosko
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Obejrzyj film cały i dokładnie, następnie przeczytaj jeszcze raz link.

Sam znajdziesz powiązanie - chyba :)

• Właściciel
Opublikowano

1. Z fabrykami to nie teza, tylko fakt. 

Nie, to jest hipoteza. Jakbyś do szkoły chodził, to byś wiedział co to jest "faktem", a co "hipotezą".

3. Węgry, Słowacja(nie jestem pewien czy na pewno Słowacja) zrobiły to co powinniśmy zrobić i my, tj. powiedzieli, że jest im przykro z powodu kryzysu na Ukrainie, ale nie mają zamiaru zaprzestania robić biznesów z Rosją. Ja nie rozumiem,  dlaczego Polska chcę być bliżej USA niż Rosji, skoro więcej korzyści, moim zdaniem, mielibyśmy z "ziomkowania" się z tymi drugimi.

4. Nie chciałbym mieć dyktatora jako prezydenta. Ja tak nazywam Putina, bo to jest jawny przekręt, jak nie jest prezydentem to premierem itd. Jasne, nie jest to Stalin, Mao czy Saddam, ale właśnie chociażby takie aspekty jak złe traktowanie LGBT itp. mi się nie podobają i nie idą w parze z postępem społecznym. Co do Komorowskiego to zgadzam się w 100%. Ciepła klucha z niego i wolałbym już na "czas wojny" Kaczora Kaczyńskiego, mimo że szczerze tego Pana nie lubię, ani PiS.

To nie jest kwestia bycia bliżej USA niż Rosji. Wiadomo jak wyglądają "wybory" w Rosji i to każdy wie, choć nie głośno. Może i lepiej :-) Nie masz racji w kwestii złego traktowania LGBT - nie można doprowadzić do degrengolady. I nie wiem, jak można uważać, że parady równości zapewniają postęp społeczny? 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zanim to zrobi,  Polska będzie w gruzach.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nesty, strasznie spłycasz to co napiszę... po pierwsze, jest to FAKTEM, że na wschodniej Ukrainie są fabryki, które produkowały  broń/części  dla armii rosyjskiej. To nie hipoteza, tylko FAKT - i nie chodzi mi o gazetę z której zapewne czerpiesz swoje informację.  Po drugie,  LGBT użyłem jako przykładu, z resztą użytego wcześniej przez Ciebie,a chodziło mi ogólnie że z ksenofobicznym podejściem daleko się nie zajdzie, a nie że "parada równości zapewnia postęp". 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Kązdy mówi wojna, wojna, kto ci dopuści do takiego czegoś ?

Wydaje mi się, że nikt do tego nie dopuści, bo to by wszystkich kosztowało zbyt drogo...

Ostatnio czytałem, że NATO ma wesprzeć Ukrainę pieniędzmi (bodajże 15mln euro). Jakiś ekspert\generał się wypowiadał i powiedział, że te pieniądze wystarczą TYLKO na jakieś 10h wojny z użyciem wszystkiego, tzn. lotnictwa, sił lądowych, amunicji, etc.  To pokazuje, jak droga jest wojna... 

Edytowane przez sK0W3R0
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ukraina dysponuje tylko sprzętem pozostawionym przez Związek Radziecki, tak więc bez znacznego wsparcia (np. od strony NATO) nie mają  szans w starciu nawet z 1/5 sił rosyjskich. 
Dziwi mnie fakt, który usłyszałem dziś w telewizji, mianowicie Polska ma dostarczać Ukrainie broń. Pomijając, że jest to wystawianie naszego kraju "na pierwszy ogień", to moje pytanie brzmi: jaką broń Polska ma dostarczać Ukrainie? Jak było już mówione w tym temacie, w Polsce jest bardzo mało broni, więc dlaczego mamy się dodatkowo rozbrajać? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że NIE będzie wojny.. Ciężko by było żeby doszło do tego.. :) To już nie lata 1939-1944 żyjemy w 21Wieku i raczej nikt nie dopuścił by do III wojny światowej.. Tak mi się wydaję.

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

CO by nie było jak będzie ;D Putin szaleje i bedzie szalal dalej.. :|

Opublikowano

Wiecie co historia lubi się powtarzać bo tak samo śmiano się z Hitlera i mu na tyle pozwalano i co on zrobił !!!!!

Nie zdziwię się że Putin "zaatakuje" na Ukrainę oficjancie i to może wywołać III wojnę światową.

Politycy powinny być stanowczy i pokazać że nie powinni oni  wspierać separatystów i powinno powrócić do poboru obowiązkowego bo sytuacja jest niebezpieczna i aby obywatel powinien być wyszkolony co w razie konfliktu zrobić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności