Skocz do zawartości

[KOSZ] Czeka nas wojna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W kilkunastu ostatnich godzinach dopłynęły do mnie informacje o rzekomej III wojnie Światowej . ;)

Rosja [Putin] zagroziła, że wejdzie na terytorium Ukrainy.

Podobno przebywa już tam do 4.000 żołnierzy Rosyjskich.

Ukraina w obawach, a Tusk o pieniądzach...

Mianowicie mniejsze wydatki na Armie [Jak zawsze zbyt drogo].

Rosyjski polityk Władimir Żirinowski [Zhirinovsky] oznajmił, że nie tylko Ukraina znajdzie się na terytorium Rosyjskiej Republiki Ludowej, a także Polska.

Oznajmił, że Zmiecie nasz kraj z Powierzchni Ziemi.

Natomiast USA i UE nałożyły Sankcję na Rosję...

Sama to napisałam.

PS. W czasie wojny chowajcie się za @@@@@@@@@@@@@@, peshu lub marcinemziomkiemswiata.

Powód : Umią strzelać. :D

Edytowane przez Anka ♥.
  • Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Dojebałaś jak Niemcy Brazyli... :D

Wy wierzycie w Wojnę?

To tylko pokaz siły... 

• Właściciel
Opublikowano

Wpierw odniosę się do sankcji: a przepraszam bardzo, a kto pierwszy zaczął nakładać te sankcje? Rosja czy EU?

Co do Władimira Żirinowskiego, to akurat wyjęte z kontekstu. Chodziło o to, że to Putin [jako ten prawowity] o ew. wojnie może zabrać głos ostatecznie. Bo jak twierdzi, za czasów pierwszej wojny światowej, decyzję taką podejmował car Mikołaj, za II WŚ Stalin, to i za III Putin. I jeżeli wywoła wojnę, to wszystkie kraje nadbałtyckie (cytuj dokładnie!) w tym Polska zostanie zmieciona z powierzchni ziemi. Oczywiście myślę, że nie powiedział tego dosłownie, a miał co innego na myśli. Bo faktycznie jest tak, że koncepcja zjednoczonej europy coraz mniej podoba się europejczykom i NATO nam niewiele pomoże, ba, niczego nie gwarantuje. I myślę, że o taki kontekst tu chodził. Bo pod względem militarnym jesteśmy słabi, nie oszukujmy się. A na dodatek niewielu z nas potrafi strzelać chociażby z "kałasza". 

W wojnę nie wierzę, ale nawet jeżeli, to oznacza jedno: każdy z nas powinien posiadać broń. Bo w stosunku do całej Europy, jesteśmy krajem, gdzie przypada najmniej sztuk broni na obywatela. I teraz nie daj Bóg w ciągu 10 lat rozpadnie się EU, Niemcy i Rosja "złączą" się przeciwko Polsce, to jak my będziemy walczyć o ojczyznę? To jest istotne. Za czasów Powstania Warszawskiego były strzelnice, a teraz strzelnice się likwiduje.

• Ustrzel fraga! (+) 12
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nesty już ci pisałem na PW, ja strzelam, a ty z nimi gadasz. Jeździło się kilka lat na strzelnice ^_^.

Rosja sobie wjedzie, Zachód przyleci i będą się napierdalać, oczywiście u nas, w Polsce. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie, bo zaczniesz się bawić w Terrorystę i zapomnisz, żeś w realnym świecie jest! Miałem kilka rodzai broi, ale się pozbywać musiałem szybko, bo jak by mi na chatę wjechali to co bym powiedział? Że na Rusków czekam? XD

• Ustrzel fraga! (+) 4
Opublikowano

Wczoraj Oglądałem pt  "Szkło" i tam eksperci wypowiadali się na temat całego tego przedsięwzięcia został przytoczony temat że czemu Polska nie ma sprzedawać broni Ukrainie temat tego całego programu nawiązywał do tego że gdy Putin zacznie realizować swoje plany to zacznie się łamanie zasad etnicznych praw człowieka i łamanie konwencji Genewskiej w ruch pójdą bomby ale trzeba pamiętać o tym że to nie jest 1914 ani 1939 lecz 2014 broni oraz myślenie ludzi przerasta czasami oczekiwania. Jeszcze nawiązując do konfliktu i tak prędzej Ukraina będzie musiała się poddać bo ile można się bronić przed mocarstwem tak zwanej Rosji przewidywania zakończenia tego konfliktu jak mówili oczekuje się na październik. Bo ten konflikt jest porównywalny do kłótni dwójki rodziców trzeba pamiętać że jak się kłócą to w końcu się pogodzą. Gorsze jest to że tyle niewinnych ludzi umiera [*] 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Rosyjski polityk Władimir Żirinowski [Zhirinovsky] oznajmił, że nie tylko Ukraina znajdzie się na terytorium Rosyjskiej Republiki Ludowej, a także Polska.

Oznajmił, że Zmiecie nasz kraj z Powierzchni Ziemi.

Natomiast USA i UE nałożyły Sankcję na Rosję...

Nikt Naszego kraju nie zmiecie z powierzchni ziemi. Wiecie dlaczego? Dlatego, że mamy "niewyobrażalne układy" we współczesnym świecie. Sikorski ma zająć ważne stanowisko w NATO, Tusek ma objąć stanowisko szefa Rady Europejskiej. Jesteśmy państwem powszechnie "szanowanym"... Jesteśmy znani z najlepszych dróg w całej... galaktyce. Autostrada A4 jest tego dobrym przykładem.

Jesteśmy specyficznym narodem, bo Polska to: 

- kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż, np. Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. 
- kraj, w którym na piechotę jest szybciej niż pociągiem.
- kraj, w którym kierowcy muszą oświetlać drogę w dzień.
- kraj, w którym urzędnik państwowy wysokiego szczebla nie ma matury, a kierowca ciężarówki albo kelner w restauracji ma dyplom      magistra.
- kraj, w którym za dwa razy cięższą pracę, zarabia się cztery razy mniej niż w Zachodniej Europie.
- kraj, w którym za pedofilię księdzu grozi co najwyżej przeniesienie do innej parafii.
- kraj, w którym lekarz może wystawiać sam sobie zwolnienia lekarskie i nie przychodzić do roboty nawet 3 miesiące, bo sprawa  sądowa na ten temat nie rozstrzygnie się z powodu jego złego stanu zdrowia popartego tymi właśnie zaświadczeniami lekarskimi.
- kraj, w którym aby zostać politykiem, trzeba być kompletnym bałwanem.

Niektóre słowa są wielką ironią, tylko które? :) 

Polska to nie kraj, to stan umysłu.

Opublikowano (edytowane)

Tylko jest jeden problem , gdyby każdy obywatel RP posiadał broń i umiał strzelać , to statystyki zabójstw znacznie by się zwiększyły . Przypadkowo jakiemuś dresowi by się coś nie spodobało na ulicy to wyciąga "kałacha" i do widzenia . :D

Edytowane przez DEMOTYW@TOR
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie będzie wojny a jeśli już to kibice w Polsce są od tego żeby walczyć , więc pomożemy 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Polecicie z Bejsbolami, na czołgi? ^_^

Opublikowano

Rozmawiasz z Kibolem Prowadzącym Śląska Wrocław.
Dwóch Kastetem leci, trzeci bejsbol  na mordę i leżę. ;)

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja wiem jaka siła drzemie w kibolach ^_^. Kraków z maczetami idzie, spokojnie :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Najbardziej wkurza mnie ten cynizm Putina. Są dowody na coś, np. że wspiera militarnie separatystów; że na Ukrainie działają rosyjskie wojska. A ten matoł się wszystkiego wypiera. No nic tylko mu w mordę strzelić. Zakłamany agent KGB, nic więcej. 
Jeśli chodzi o strzelnice, to gdyby wybuchła wojna i byłby pobór do wojska, to na pewno nie dadzą Ci broni i nie powiedzą: "masz tu kałacha, włącz sobie youtube tam jest poradnik jak to obsługiwać".  W sytuacjach poboru do wojska cywilów, są specjalne szkolenia z obsługi broni, itp. więc bez obaw.  Racje ma Nesty, że broni w Polsce jest bardzo mało. Jeśli wierzyć Wikipedii, to cytuję:

Według stanu z 2006 roku Siły Zbrojne RP posiadały 2 257 500 sztuk broni palnej(suma wszystkiego, wliczono także karabiny wyprodukowane w okresie II wojny światowej). Pozwala to na wydanie, w razie wojny, jednej sztuki broni na osobę ~9,16% ludności Polski, w wieku produkcyjnym.

Tak więc sytuacja nie jest zbyt ciekawa. 
Sam nie wiem co myśleć na temat NATO. Z jednej strony zachodni "sojusznicy" pokazali swoją lojalność w 1939 roku oraz na późniejszych konferencjach "wielkiej trójki", więc podobnie mogą postąpić teraz. Z drugiej strony jesteśmy w bardziej zgranej (przynajmniej z zewnątrz się tak wydaje) strukturze niż nasze stosunki dyplomatyczne w roku 1939, więc teoretycznie państwa sojusznicze powinny Polsce pomocy udzielić. Wątpliwości wzbudza fakt braku sił szybkiego reagowania NATO, co jest niebezpieczne dla Polski. Zanim siły NATO zdołałyby się przegrupować, Rosjanie przeszliby już zapewne Wisłę. 
Uważam, że obecnie nie można przewidzieć tego co nastąpi. Jedynie co możemy to przyglądać się co zrobi Putin...

• Właściciel
Opublikowano

Są dowody na coś, np. że wspiera militarnie separatystów

No oczywiście że tak! I do tego nie trzeba dowodów. Gdyby chciał pokazać, że nie ma nic wspólnego z separatystami, to by ich po prostu kazał rozstrzelać jak kaczki. A tak nie jest i to jest jego błąd. 

My musimy liczyć NA SIEBIE przede wszystkim i zresztą wszystko na to wskazuje.

PS. Od 10 około lat w Polsce legalna jest broń czarnoprochowa. Mało kto wie ;) 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@Marian

Wojny, nie będzie, Rosjanom zależy żeby zająć wschód Ukrainy bo tam funkcjonuje wiele fabryk, które produkują sprzęt dla armii rosyjskiej i to zrobią, albo ew. wywiozą z niej co chcą i tyle. Na Ukrainie zostaną separatyści i utworzą coś podobnego do IRA czy ETA, po to żeby cały czas wyniszczać ten kraj. Ten rosyjski polityk, który mówił o "zmieceniu Polski" to takie nasze połączenie Kaczyńskiego z  Macierewiczem = potrzebny psychiatra. Wojna nikomu się nie opłaca. Prawda jest taka, że "Liderzy z Majdanu", Polska i EU zjebały tutaj ostro, bo niby każdy chciał Ukrainę mieć bliżej UE niż Rosji, a teraz będą jeszcze bardzo długo się podnosić ekonomicznie po tym konflikcie, a i czeka ich ciężka zima (wiszą Rosji hajs za gaz).  Cały ten spór pokazał tylko, że nasi politycy to banda idiotów i jak zwykli my, czyli zwykli obywatele, dostaniemy za te ich słowa w stosunku do Rosji po kieszeni (embarga itp.).

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gdy nic o tym nie słyszę to zaczynam się mniej bać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności