Bartoszewsky92 Opublikowano 29 Maja 2014 Fragowicz Opublikowano 29 Maja 2014 Witam, jestem często pytany na serwerze jak zwiększyć ilość fps-ów. Wiem że dla niektórych graczy jest to oczywiste, ale są tacy co nie posiadają tak zaawansowanej wiedzy na temat " Counter Strike 1.6 "... Co to są FPS'y: ( Frames Per Second, czyli klatki na sekundę) - wartość FPS określa nam szybkość generowania animacji. Im jest ona wyższa, tym lepiej. Aby animacja była płynna i nie wyglądała jak pokaz slajdów musimy mieć przynajmniej 30 FPS (klatek na sekundę) i nie może spadać poniżej, ponieważ oko ludzkie dostrzega średnio około 25-30 fps. W counter-strike 1.6 obraz jest płynny powyżej stałych 40fps.... Ustawienia karty graficznej: - Wciskamy PPM ( prawy przycisk myszy ) na pulpicie i wybieramy " Panel sterowania NVIDIA " - Z lewej strony pojawią nam się zakładki, następnie wybieramy zakładkę " Zarządzanie ustawieniami 3D " - Pojawi nam się okno z dwoma zakładkami " Ustawienia globalne oraz Ustawienia programu ", wybieramy zakładkę " Ustawienia globalne " następnie szukamy opcji " Synchronizacja pionowa ", kiedy już ją znajdujemy, ustawiamy tą opcję na " Wyłącz " lub " Wymuś wyłączenie " Teraz przejdziemy do ustawień Counter Strike.. -Blood settings: violence_ablood "1" violence_hblood "1" violence_agibs "1" violence_hgibs "1" -Net settings: rate "25000"cl_updaterate "101"cl_cmdrate "101" -Models and texture settings: gl_texturemode "gl_linear_mipmap_linear" r_decals "300" mp_decals "300"max_smokepuffs "0"ex_interp "0.01" -Other settings: cl_observercrosshair "0"developer "0"fs_lazy_precache "1"cl_minmodels "1" Przydaję się również komenda " net_graph 3 ", " fps_max 99 ", " fps_override 1 " Dodatkowo można zwiększyć fps'y wyłączając kilka elementów grafiki: cl_shadows "0"cl_weather "0"s_a3d "0"s_eax "0"joystick "0"r_mirroralpha "0"vid_wait "0"cl_showfps "1"r_mmx "1"cl_lw "1"cl_lc "1"hpk_maxsize "0.1" Najlepiej wszystkie te potrzebne komendy wprowadzić do własnego " config ", " userconfig " To tyle, mam nadzieję że pomogłem. BY GRAŁO SIĘ LEPIEJ..
Legendarny Fragowicz NervousReckless Opublikowano 29 Maja 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Maja 2014 człowieku ! po 1 jest już poradnik o tym przypięty więc niepotrzebnie go piszesz, a po 2 to COŚ mi tu śmierdzi. KUTFA CO TY ROBISZ !!?!???! http://csdywany.pl/index.php?/topic/108-poradnik-jak-zwiekszyc-fpsy-w-cs-16/ SKOPIOWAŁEŚ I PRZEROBIŁEŚ !!!!!! (nawet jeśli to robisz to SIE PISZE !!! z kąd wziołeś)
Rekomendowane odpowiedzi