Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem często pytany na serwerze jak zwiększyć ilość fps-ów. Wiem że dla niektórych graczy jest to oczywiste, ale są tacy co nie posiadają tak zaawansowanej wiedzy na temat " Counter Strike 1.6 "...

Co to są FPS'y: ( Frames Per Second, czyli klatki na sekundę) - wartość FPS określa nam szybkość generowania animacji. Im jest ona wyższa, tym lepiej. Aby animacja była płynna i nie wyglądała jak pokaz slajdów musimy mieć przynajmniej 30 FPS (klatek na sekundę) i nie może spadać poniżej, ponieważ oko ludzkie dostrzega średnio około 25-30 fps. W counter-strike 1.6 obraz jest płynny powyżej stałych 40fps....

Ustawienia karty graficznej:

- Wciskamy PPM ( prawy przycisk myszy ) na pulpicie i wybieramy " Panel sterowania NVIDIA "

- Z lewej strony pojawią nam się zakładki, następnie wybieramy zakładkę " Zarządzanie ustawieniami 3D "

- Pojawi nam się okno z dwoma zakładkami " Ustawienia globalne oraz Ustawienia programu ", wybieramy zakładkę " Ustawienia globalne " następnie szukamy opcji " Synchronizacja pionowa ", kiedy już ją znajdujemy, ustawiamy tą opcję na " Wyłącz " lub " Wymuś wyłączenie "

post-6037-0-65634700-1401361585_thumb.jpg

Teraz przejdziemy do ustawień Counter Strike..

-Blood settings:

violence_ablood           "1"      
violence_hblood           "1"       
violence_agibs              "1"      
violence_hgibs              "1"

-Net settings:

rate                        "25000"
cl_updaterate        "101"
cl_cmdrate             "101"

-Models and texture settings:

gl_texturemode             "gl_linear_mipmap_linear"      
r_decals                          "300"          
mp_decals                      "300"
max_smokepuffs            "0"
ex_interp                         "0.01"

-Other settings:

cl_observercrosshair         "0"
developer                            "0"
fs_lazy_precache                "1"
cl_minmodels                      "1"

Przydaję się również komenda " net_graph 3 ", " fps_max 99 ", " fps_override 1 "

Dodatkowo można zwiększyć fps'y wyłączając kilka elementów grafiki:

cl_shadows "0"
cl_weather "0"
s_a3d "0"
s_eax "0"
joystick "0"
r_mirroralpha "0"
vid_wait "0"
cl_showfps "1"
r_mmx "1"
cl_lw "1"
cl_lc "1"
hpk_maxsize "0.1"

Najlepiej wszystkie te potrzebne komendy wprowadzić do własnego " config ", " userconfig "

To tyle, mam nadzieję że pomogłem. BY GRAŁO SIĘ LEPIEJ..

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

człowieku ! po 1 jest już poradnik o tym przypięty więc niepotrzebnie go piszesz, a po 2 to COŚ mi tu śmierdzi. KUTFA CO TY ROBISZ !!?!???! http://csdywany.pl/index.php?/topic/108-poradnik-jak-zwiekszyc-fpsy-w-cs-16/ SKOPIOWAŁEŚ I PRZEROBIŁEŚ !!!!!! (nawet jeśli to robisz to SIE PISZE !!! z kąd wziołeś)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności