Skocz do zawartości

[KOSZ] Problem z micro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj problem polega na tym ze nie slysze ludzi na serverze a jak ktos mowi przez micro to mi nick tylko sie pojawia tak "miga" ale np gdy wejde na server only steam dziala normalnie  ( reinstal steam itp robilem)

Opublikowano

Jeśli masz taki problem na serwerze /w Fragujemy.com (innym), to zapewne nie mają wgranego pluginu, który pozwala rozmawiać Steam z Ns. Możliwe, że ktoś nie ma mikrofonu, a wciska "k".

Opublikowano

maja mikrofony normalnie bo miedzy soba rozmawiaja bo pytalem na serverze   a jesli chodzi o plugin to nie wiem bo steamow tez nie slysze. tak samo jak mnie nie slychac  a na serverach steam normalnie dyga

• Właściciel
Opublikowano

Na początek: nie ma żadnego pluginu na to, natomiast istnieje łatka w formie biblioteki. Wina nie leży po stronie serwera, ale za to serwer może być postronnym mechanizmem, który ten problem naprawia. Odpowiedzialny za to jest update z 14 lutego 2013 roku, kiedy wyszła nowa wersja CS'a. Zrezygnowano z kodeku głosowego speex i zaczęto używać slika, który wcześniej również istniał, ale nie był absolutnie używany. Z racji tego, że gracze steam po aktualizacji mają inne kodeki niż powszechne nsy, stąd pojawia się problem z komunikacją. A, że valve nic w tym kierunku nie zrobiłaby, bo ma gdzieś NS'ów (co jest zrozumiałe), tak programiści się tym zajęli.

Opublikowano

czyli nic sie nie da z tym zrobic??  to dalczego steamow tez nie slysze na steam? i steamy mnie nie slysza?

• Właściciel
Opublikowano

To jest inna para kaloszy, błąd leży po Twojej stronie i nie jestem w stanie zweryfikować, gdzie leży przyczyna.

• 6 miesięcy temu...
  • 5 lat później...
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności