Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Muju tylko gdybysmy tak mieli patrzec kto kiedy komu zawinil to bysmy musieli jeszcze ta jebana Polskę podzielić na 100czesci. Niemcy wojna Rosja wojna ukraina banderowcy Szwecja potop Anglia Francja wypieli dupsko na nas podczas wojny, usa robi nas w chuja na każdym kroku. Nie mozemy tak wyliczać bo Polska tez swieta nie byla. Liczy sie to co jest teraz czyli pomóc stronie wlasciwej. To jest to samo co gdybys widzial chlopa 100kg 2,00m szeroki jak szafa 3 który znęca się nad malym chłopaczkiem i widać ze ma przewagę. Po czyjej stronie byś stanął jeślibyś wgl stanął. Nie sztuka jest grac w mocniejszej drużynie i wygrywać :))

Opublikowano

Mnie Polska śmieszy - modlimy się za głupią Ukrainę, w lutym był nawet post głodowy przez 1 dzień -.-, a co by Ukraina zrobiła gdyby była 3 wojna światowa Niemców z Polakami? Nic. Nic, aż się chce przekleństwo powiedzieć, ale nic. Polska się zawsze miesza w sprawy innych, a nie może nawet swoich załatwić jak np. Znalezienie miejsc pracy dla bezrobotnych lub naprawa dróg krajowych - to jest takie głupie, że szkoda komentować.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To się nazywa promowanie ;) Ludzie, którzy stoją u władz w Polsce wypromują się dzięki temu na arenie międzynarodowej. Taki Tusk już przyszłości tu nie ma, ale później będzie miał łatwiej np. w europejskich władzach itp itd. Wiadomo, że cierpią na tym jego rodacy, ale polski rząd pokazał, że nie ma skrupułów i "idą po trupach do celu" :)

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Karambit w plecy (-) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Bleeee kovalku przepraszam za minusa :(( masz racje z dążeniem do celu po trupach no ale cóż to je Polska tego nie zrozumiesz :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Heh wydaje mi się, że rozumiem to bardziej niż Ty, tak samo jak całą tą sytuację.

I bardzo dobrze że Polska stanęła po stronie Ukraińskiej przynajmniej widać że zależy im na sąsiadach. Na Rosji gospodarka upada bo są odizolowani i oby tak dalej.

Polska stanęła, bo wie, że reszta państw też stanie.

Ad 2. Gospodarka upada ? Proszę Cię, napisałeś tak, bo tak mówią w TVN24 albo piszą na onecie ? Nawet jeśli tamtejsza waluta traci wartość to Rosja może sobie na to pozwolić. Dodatkowo media rozdmuchują to, a ja uważam, że Putin wie co robi i wie na co może sobie pozwolić. Nie zdziwiłbym się jakby to wszystko było kolejną zagrywką. Tak jak było z postawieniem "swojego człowieka" Janukowycza na czele władz ukraińskich.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja jestem przeciw. raz poznalem taka ladna rosjanke, mam bardzo mile wspomnienia z nia. co jesli tutaj wejdzie, a ja nie bede mogl jej strzelic (w) buly? (hehehe, if u know what i mean)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Szkoda gadać o czymś, co nas nie dotyczy; każdy ma własne problemy, nie musimy się mieszać w sprawy państwa.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Cóż - nie wiem co o tym myśleć.
Osobiście - nie mieszałbym się w to - nie stanąłbym ani po stronie Ukrainy, ani tym bardziej po stronie Rosji.
Nie wiem w ogóle po co ta cała awantura.. Rosja wykorzystuję to, że w Ukrainie jest burdel, a co najlepsze! Rosja ma od cholery terenu - nie może sobie z nim poradzić I JESZCZE chce więcej.. oO?
Nie rozumiem Putina.. Ale każdy wie, że dla "lepszego" człowiek zrobi wszystko.

Jeżeli coś źle powiedziałem - nie hejtować - to jest po prostu moje zdanie.

Opublikowano

Krym jest ukrainski od lat 50tych XX wieku, wczesniej byl rosyjski.. nic dziwnego ze chca wrocic. pytanie tylko, czy to bylo w pelni uczciwe referendum :p

Opublikowano

Heh wydaje mi się, że rozumiem to bardziej niż Ty, tak samo jak całą tą sytuację.

Polska stanęła, bo wie, że reszta państw też stanie.

Stanie? I tu sie mylicie. Tusk jest głupi i chce się pokazać na Ukrainie... Skoro myślicie że reszta stanie za Polską to czemu Niemcy

nic na ten temat nie mówią? Bo oni 70% zysku mają z Rosji. Tak samo Putin boi się tych wszystkich sankcji którymi mu grożą co nic.

• Właściciel
Opublikowano

Mnie dziwi tylko to, że skoro na Krymie większość ludności zagłosowało za tym, aby autonomia ta została włączona do Rosji, to dlaczego demokraci wielcy z Polski i nie tylko nie chcą uznać wyniku referendum??? 

Do tego, pragnę wszystkim przypomnieć, że jego ekscelencja Janukowicz jest legalnym prezydentem Ukrainy.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

ekscelencja Janukowicz

Proszę Cię :D Szkoda tylko, że wyniki referendum nie były na tyle legalne ;) Podziwiam Rosjan, natomiast będą dążyć dalej na zachód i prędzej czy później Chiny, które teraz cieszą mordki, że USA i Rosja skacze sobie do gardeł, wykorzystają to i Rosja utraci wschodnie tereny ;) Może nie teraz, nie za 5/10 lat, ale utraci.

EDIT:

Też, uważam że nie potrzebnie inne kraje się mieszają skoro mieszkańcy Krymu chcieli przyłączenia do Rosji, ale wyniki na pewno nie były takie jednogłośne ;) Wydaje mi się, że za przyłączeniem do Rosji mogło głosować około 60 % :)

• Właściciel
Opublikowano

Nie było legalne, to prawda.

Tylko zwróćcie uwagę jak się czują mieszkańcy Krymu. To tak, jakby teraz Tusk nadal autonomię Ślązakom i kazał im mówić po Czesku. Tak samo czuli się mieszkańcy Krymu.

Zauważmy, że dużo osób w zamian za posadę podawało się na Krymie jako Ukraińcy. Gdy teraz referendum wyszło, zaraz powrócili do swoich korzeni, bo przynajmniej nie byli zastraszani.

@koval

Tak, jego ekscelencja Wiktor Fedorowycz Janukowycz źle zrobił oczywiście wyjeżdżając z kraju, za to trzeba go potępić. Natomiast w dalszym ciągu jest prezydentem.

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności