Zasłużony Fragowicz Wymiar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Chciałbym poruszyć sprawę graczy kamikadze, którzy są dość denerwujący, ale w sumie to nie ich wina. Dużo klas ma granat, niektore maja co chwile, a niektorzy maja 1/? z niego... Często się dzieje tak, że ledwo co wyjde z respa, leci granat ktory zabija 4 naraz, najlepiej jak ktos ma tajemnice 1/1 to już w ogóle. Nie jest to tak, że nie umiem grać czy coś, tylko informuję, że jest to dość problematyczne, gdy koles jednym przyciskiem zabija 5. Baardzo często jestem praktycznie pierwszy w tabeli, zbędnych ss-ów nie będę wstawiać, bo nie o to tu chodzi. Jak jakimś trafem uda się przeżyć to najprawdopodobniej czeka na Ciebie mina, albo zeus ktory Cie ma na strzala z pioruna. Trzeba cos z tym zrobic, bo to jest mega denerwujące. Zresztą chyba sam Let's Rock to zauważył, gdy dostał 3 razy granatem niewychodząc z respa. Co Wy na ten temat sądzicie? Według mnie rozwiązaniem jest zwiększyć 1/? i ew. wykluczyć 1/1 z tajemnic, bo to jest naprawdę słabe. Trzeba coś z tym zrobić, bo to psuje całą magię strzelania, gracze wybuchają, a nie zostają rozstrzeleni. JEST TO TYLKO I WYLACZNIE SUBIEKTYWNA OPINIA, PROSZĘ O WYPOWIADANIE SIĘ NA TEN TEMAT Pozdrawiam, Wymiar Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Wymiar
DobreGeesy Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pierwsza sprawa masz rację co do klas które samowolnie wybuchają ale co do perku 1/1 jestem na nie dlaczego ? już objaśniam . Po 1 to jest serwer cod mod a nie jakiś inny. Po 2 perk zaznaczam ( PERK ) 1/1 jest jak najbardziej trafny na serwerze co do klas z HE Namiestnik ma 1/3 z HE i ja nie zauważyłem problemu z tym grałem tą klasą i nie jest tak łatwo kogoś zabić z granata . Sugeruję nie zmieniać klas tylko przedłużyc czas blokady HE myślę że to było by najlepsze rozwiązanie tej sprawy . Pozdrawiam DobreGeesy ;)
Właściciel GET Opublikowano 26 Stycznia 2014 Właściciel Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jest przecież blokada na 10s HE, więc potrzebujesz 10-15s, a może pół minuty na wyjście z niego? Masz rację, opinia subiektywna a nie obiektywna, która jest przesadzona... Na de_eldorado zaraz umieszczę blokadę w postaci dodatkowej ściany znanej z 4FUN'a. Ale nie widzę absolutnie podstaw do tego, co mówisz. Jest 25-26 slotów, niedługo dojdą jeszcze 2 i to, że ktoś zabił 2-3 z HE nie jest żadnym problemem. Gra byłaby monotonna w takiej wersji jak Ty mówisz. Ciągłe zabijanie z broni jest nużące, a to, że mogę zabić 1/1 z HE lub 1/3 z HE daje mi satysfakcję. Rzadko kiedy gracze chodzą stadami (może początkowo, aby wyjść z respa) i naprawdę rzadko widywałem, aby komukolwiek udało się trafić od razu 5 graczy. Jeśli taki był przypadek, to można pogratulować. Tak samo paradoks powstał z tego co mówisz, bo skoro perk jest słaby, to dlaczego jest używany? Do tego perk tajemnica w/w przez Ciebie jest standardem i uwierz, że cały czas balansujemy grę, ale zmienia czegoś, co jest dobre, może przyczynić się do strat serwera. Nie każde rozwiązania zaproponowane przez jednego na stu graczy jest dobre. Masz prawo do własnego zdania, ale tu Cię absolutnie nie popieram.
Zasłużony Fragowicz Wymiar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Nie chodzi o to, po prostu na graczy jest dosc sporo osob, dlatego jest sytuacja dość często, że stoi 4 osoby w jednym miejscu i he leci. (Według mnie rozwiązaniem jest zwiększyć 1/? i ew. wykluczyć 1/1 z tajemnic, bo to jest naprawdę słabe.) Pisząc słabe, miałem na myśli, że ten perk jest maksymalnie przesadzony, czasem sie mówi, że "to co robisz jest po prostu słabe" pod względem głupie. Nie mówiłem, też żeby granaty całkowicie usunąć, Broń Boże, ale ew. zmniejszyc z 1/1 na 1/2, jak to ma dawać satysfakcję. Ty Tu rządzisz więc, Ty decydujesz, ja tylko mówię jak jest. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Wymiar
Właściciel GET Opublikowano 26 Stycznia 2014 Właściciel Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Zgadzam się, że nie może być jedną, wielką bombą. Tylko, że serwer nie jest żadną bombą jądrową, bo gdyby tak było, to nie byłby ciągle 25/25. Mam do Ciebie pytanie: czy Ty grałeś w COD'a MW3 albo 2? Czy Ty wiesz jak tam tryby różne wyglądają, jak trzeba uważać, aby nie dostać od tyłu albo z granata? Tam to jest dopiero dynamika i o to właśnie w tym modzie chodzi, byleby nie było przesadne i nie widzę naprawdę podstaw, aby cokolwiek w tej kwestii o której Ty mówisz - zmieniać. (Według mnie rozwiązaniem jest zwiększyć 1/? i ew. wykluczyć 1/1 z tajemnic, bo to jest naprawdę słabe.) Pisząc słabe, miałem na myśli, że ten perk jest maksymalnie przesadzony, czasem sie mówi, że "to co robisz jest po prostu słabe" pod względem głupie. Ty Tu rządzisz więc, Ty decydujesz, ja tylko mówię jak jest. AD 1. Wiem o co Ci chodziło, jednak zachęcam do przeczytania: http://sjp.pwn.pl/slownik/2521735/s AD 2. No właśnie nie mówisz do końca jak jest, nie jesteś Mariuszem Max Kolonko :( Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Nesty
Zasłużony Fragowicz Wymiar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Nesty, absolutnie się z Tobą zgadzam jeżeli chodzi o dynamikę gry, ale mechanika w Codzie prawdziwym a w csie się troche rozni i jak dla mnie nie ma sensu porownywac ich nawzajem, dlaczego? Załóżmy, że granat to promień 800 jednostek. Jak znajdziesz się w promieniu 799 (tym wyzsza tym dalej jestes od promienia), dosłownie iskierka na ciebie kapnie, to i tak 1/1 zabije Twoje 320 hp. A w codzie, mozesz częściowo oberwać, w csie nie ma zmiłuj. Podsumowując, zdania są podzielonę, każdy broni własnej opinii, dlatego więc, jak uważasz, że wszystko jest ok, niech tak będzie. Pozdrawiam, Wymiar Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Wymiar
Właściciel GET Opublikowano 26 Stycznia 2014 Właściciel Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dla nas zdanie graczy jest ważne, ale moim zdaniem Twoje subiektywne jest za subiektywne. Nesty, absolutnie się z Tobą zgadzam jeżeli chodzi o dynamikę gry, ale mechanika w Codzie prawdziwym a w csie się troche rozni i jak dla mnie nie ma sensu porownywac ich nawzajem, dlaczego? Tak, mechanika jest inna, ale mod powstał po to, aby uspójnić rozgrywkę między prawdziwą, realną grą, a kopią przeniesioną do innej gry. Nasz COD właśnie miał być taki, aby urealnić jeszcze bardziej i upodobnić serwer do COD:MW3 i cały czas to robimy :)
Zasłużony Fragowicz Wymiar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jasne, ja zwyczajnie napisałem, jak się miejscami przedstawia sytuacja na serwerze, po prostu jest dużo rzucania mięsem codziennie, bo pada 3,4 osob naraz. W takim razie zostawmy to jak było, dzięki za dyskusję.
Legendarny Fragowicz Bimbasek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Są mapki gdzie HE są przesadzone, są i natomiast takie, gdzie HE się nie sprawdza. Owszem, mnie samego HE wkurza, bo przykładowo mapa de_aztec, na COD jest z reguły mapą dla CT. TT siedzi przed bramą i wbiega taki w/w kamikaze i zabija tam 3/4. Nie zapominajmy jednak, że to COD mod, nie twórzmy tutaj wariacji. Jak siedzę sobie na COD i czytam wypowiedzi Was, czyli graczy, stwierdzam coś takiego - na serwie powinny zostać perki jak platyny, amadeusze, podręcznik szpiega oraz eliminator rozrzutu, natomiast w klasach to powinien zostać saper, kapitan, morderca i namiestnik. Jak napisałem już pod innym postem - chcecie stworzyć Utopię która będzie jak najbardziej Wam odpowiadać. Pewnymi zmianami próbujecie zniszczyć sens COD'a, w dodatku niektórzy nie są pewnie tego świadomi. 1
Właściciel GET Opublikowano 16 Grudnia 2016 Właściciel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Wiadomość została wygenerowana automatycznie.Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi