Zasłużony Fragowicz sasakirou Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam! Mam problem ze zmianą języka w gimpie. Szukałam pomocy na kilku różnych forach, jednak nic nie podziałało.Kiedyś czytałam, że wystarczy folder en usunąć, a w folderze pl zmienić nazwę na en. Działało, jednak po formacie nie mam nawet folderu pl.Dzisiaj znalazłam coś takiego, żeby utworzyć nowy dokumen tekstowy, wkleić to: set lang=en cd c:\Program Files\GIMP-2.0\bin GIMP-2.6.exe i zapisać jako "GIMP-EN.BAT" Oczywiście zmieniłam w set lang=pl oraz w nazwie GIMP-PL.BAT, reszta, czyli lokalizacja i wersja gimpa się zgadza. Niestety to też nie podziałało. Wersja gimpa: 2.6.11 Dodam, że system w laptopie jest w języku angielskim. Nie rozumiem w takim stopniu angielskiego, żeby wszystko w gimpie ogarnąć i gubię się w niektórych zakładkach. Dlatego liczę na Waszą pomoc :) Pozdrawiam.
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 http://www26.zippyshare.com/v/18988847/file.html To chyba folder z językami ;]
Zasłużony Fragowicz sasakirou Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Tak, to ten folder, jednak dalej nie działa.. Podmieniłam foldery, zrobiłam jak powinno być i nic. Reinstal gimpa też nie pomógł (po przeinstalowaniu foldery już wszystkie były) no ale to nic nie dało.. Zna ktoś może jakiś inny sposób?
Legendarny Fragowicz REAL'FUKK Opublikowano 10 Stycznia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Menu Start -> Programy -> GTK+ Runtime Environment -> Select language @EDIT - Specjalnie na twoją potrzebę zrobiłem tutorial. http://fragujemy.com/topic/12210-gimp-jak-zmieni%C4%87-j%C4%99zyk-w-gimpie-na-polski/ Edytowane 10 Stycznia 2014 przez bistro
Zasłużony Fragowicz sasakirou Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 @ bistro, dziękuję za tutorial, jednak i tak sobie z tym nie poradzę. A w menu start nie mam czegoś takiego jak GTK+ Runtime Environment. Czytałam już o tym, kilka osób pisało, że też tego nie ma. GTK mam tylko w folderze gimpa.
Właściciel GET Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Hyde park → Graficiarz do Hyde park → Graficiarz → Problemy i pytaina
Właściciel GET Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Hyde park → Graficiarz do Hyde park → Graficiarz → Problemy i pytaina
Rekomendowane odpowiedzi