Zasłużony Fragowicz Kanrin Opublikowano 27 Listopada 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 Nie wiem gdzie to napisać ale najbardziej pasuje mi tutaj. Otóż jest problem z HLTV demka jeśli już są wrzucone na serwer to bardzo opóźnione albo nie kompletne oto dowód: Na niżej przedstawionym zdjęciu pokazana jest godzina ostatniego filmiku dodanego przez Pukawke na serwer a w prawy dolnym rogu jest czas rzeczywisty. 8H i nie ma żadnego filmiku w sumie to jeszcze nic. Mogą być opóźnione. Jak teraz popatrzyłem to jest przerwa w filmikach między 3:48 a 10:30. Czyli przez te 7h ktoś mógł sobie bezkarnie jeździć na haxach dopóki nie wszedł admin. Poleciłbym sprawdzenie Pliku konfiguracyjnego hltv albo napisanie do Hostingu. Pozdrawiam Screen:
Właściciel GET Opublikowano 27 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 27 Listopada 2013 Niestety, problem z HLTV na 4FUN jest nie do końca wyjaśniony... Pada on zawsze w nocy, co jest problemem, bo nie chce wstać. Robi to o około 10:30 (wtedy jest automatyczny restart, o który poprosiłem hosting).
Zasłużony Fragowicz Kanrin Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 a Gdyby tak przesunąć restart na godzinę około 6 rano? Może nie cofnie wieszania do godzin wieczornych
Właściciel GET Opublikowano 27 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 27 Listopada 2013 Właśnie problem w tym, że czasem nie da się włączyć tego HLTV przez całą noc....
Zasłużony Fragowicz Kanrin Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Hmmm to trzeba pisać do Pukawki żeby zajęli się tym problemem bo jak by nie patrząc nie wywiązują się z umowy A patrzyłeś może na logi? Możliwe że jakiś plugin "gryzie się z HLTV" Ja miałem taki problem na własnej serwerowni. Niby 2 oddzielne światy ale z CFG wychodziło że jeden plugin gryzł się z configiem hltv Edytowane 27 Listopada 2013 przez Kanrin
KTBFFH Opublikowano 27 Listopada 2013 Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) A już myślałem że tylko u mnie tak jest :) Mam nadzieje że wszystko będzie ok . Edytowane 27 Listopada 2013 przez KTBFFH
KTBFFH Opublikowano 27 Listopada 2013 Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 A już myślałem że tylko u mnie tak jest :) Mam nadzieje że wszystko będzie ok .
Właściciel GET Opublikowano 27 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 27 Listopada 2013 Cały czas na bieżąco współpracujemy z hostingiem, cały czas nie tyle jako sieć, a jeszcze bardziej jako prywatne kontakty, które z dnia na dzień się pogłębiają. Staramy się jak możemy niwelować błędy. W tym przypadku, wina (według mnie) leży po stronie serwera i jego zarządcy, czyli nasza. Niestety, nie jestem w stanie stwierdzić co jest dokładnie nie tak. Być może jakiś plugin zawierający dane funkcje, np. hud, powoduje takie a nie inne sytuacje. Będziemy nad tym myśleć po ukończeniu serwera COD. Aczkolwiek jest dziwne to, że tylko w nocy dzieją się takie cuda. Ten błąd bardzo ciężko wykryć, pojawił się kilka miesięcy temu i nie podjęliśmy znaczących niestety kroków, aby go naprawić, za co przepraszamy. Mamy teraz jeszcze inne problemy, które stanowią większy priorytet.
Zasłużony Fragowicz Kanrin Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2013 U mnie pamiętam że pomogło formatowanie serwera. Ale ja miałem COD i wieszało a usuwałem moda i zmieniałem na only dd2 więc wtedy robiłem formata i od tamtej pory nie miałem problemów z tym. Więc nie jest to problem z nieznanych przyczyn a musi to być spowodowane configiem, bo to jeden plugin wadzi drugiemu. Mają prawdopodobnie podobne lub przeciwne sobie zadania. Niestety nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia czym to może być spowodowane. Mogę jedynie pogmerać i poszukać :)
Właściciel GET Opublikowano 9 Grudnia 2013 Właściciel Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jak obiecaliśmy: problem rozwiązany. 1
Właściciel GET Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Właściciel Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi