Właściciel GET Opublikowano 11 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam, Dziś miały miejsce 2 crashe. Krótko po 20 jeden, zaś drugi zaraz po kilkunastu minutach. Ostatnio, kilka dni temu, taki sam problem wystąpił na serwerze ZM. Po przeanalizowaniu sprawy, wiemy, co było przyczyną tego. Pierwszy crash serwera krótki po 20 był z powodem Segmentation Fault. Błąd ten zazwyczaj jest wynikiem konfliktu danego dodatku na serwerze z silnikiem HLDS. Dodatek może być, np. mapą, pluginem, jakąś modyfikacją. Drugi zaś restart, krótko po pierwszym był wynikiem błędnego funkcjonowania mapy: http://faq.pukawka.pl/cs.html#err1 - ten błąd musi niestety naprawić autor mapy. Stawiam, że Segmentation Fault mógł wystąpić rzeczywiście z powodu przeciążenia (w końcu serwer chodził bardzo długo...), zaś drugi już niekoniecznie. Nie chciałbym całkowicie zgonić winę na świetną mapę, dlatego staram się być obiektywny. Jednak gdyby jeszcze bardziej się przyjrzeć tej sprawie, to przed dodaniem mapy nie było błędu Segmentation Fault... Reasumując: dopilnujemy wszelkich starań, aby problem rozwiązać.
vkulverinn Opublikowano 12 Listopada 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Nie chcę być wredny, sam popełniam błędy ale na niższym piętrze są błędy, z oświetleniem, te centrum dowodzenia. Są tam takie kampy i jak się do nich wchodzi automatycznie ręka jest ciemna (brak oświetlenia lub ubytki, dziury). Edytowane 12 Listopada 2013 przez senCOR'Extreme
Właściciel GET Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Właściciel Opublikowano 12 Listopada 2013 Nie, to bardzo dobrze, że wskazujesz błędy. Być może to jest przyczyną segmentation fault.
Właściciel GET Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Właściciel Opublikowano 12 Listopada 2013 Z tego co wiem, mapa jest już poprawiona i została mi wysłana. Jak się sprawdzi? Okaże się na dniach. Nazwa ulegnie zmianie.
Właściciel GET Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Właściciel Opublikowano 24 Listopada 2013 Niestety, nic to nie dało. Nadal crashuje na mapie zm_bunkiery2_fg
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 24 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Listopada 2013 Wywalmy ją, a wrzućmy nowe mapy, nie ma sensu trzymać mapy, która powoduje crashe.
Właściciel GET Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Właściciel Opublikowano 24 Listopada 2013 Zamieniłem ją na zwykłe bunkiery. Rogal musi ją jeszcze poprawić, sprawdzić co jest nie tak i wtedy wrzucimy.
Właściciel GET Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Właściciel Opublikowano 12 Maja 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi