Skocz do zawartości

[KOSZ] Crashe = zm_bunkiery_fg

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witam,

Dziś miały miejsce 2 crashe. Krótko po 20 jeden, zaś drugi zaraz po kilkunastu minutach. Ostatnio, kilka dni temu, taki sam problem wystąpił na serwerze ZM. Po przeanalizowaniu sprawy, wiemy, co było przyczyną tego. Pierwszy crash serwera krótki po 20 był z powodem Segmentation Fault. Błąd ten zazwyczaj jest wynikiem konfliktu danego dodatku na serwerze z silnikiem HLDS. Dodatek może być, np. mapą, pluginem, jakąś modyfikacją. Drugi zaś restart, krótko po pierwszym był wynikiem błędnego funkcjonowania mapy: http://faq.pukawka.pl/cs.html#err1 - ten błąd musi niestety naprawić autor mapy. Stawiam, że Segmentation Fault mógł wystąpić rzeczywiście z powodu przeciążenia (w końcu serwer chodził bardzo długo...), zaś drugi już niekoniecznie. Nie chciałbym całkowicie zgonić winę na świetną mapę, dlatego staram się być obiektywny. Jednak gdyby jeszcze bardziej się przyjrzeć tej sprawie, to przed dodaniem mapy nie było błędu Segmentation Fault...

Reasumując: dopilnujemy wszelkich starań, aby problem rozwiązać.

Opublikowano (edytowane)

Nie chcę być wredny, sam popełniam błędy ale na niższym piętrze są błędy, z oświetleniem, te centrum dowodzenia. Są tam takie kampy i jak się do nich wchodzi automatycznie ręka jest ciemna (brak oświetlenia lub ubytki, dziury).

Edytowane przez senCOR'Extreme
  • Właściciel
Opublikowano

Z tego co wiem, mapa jest już poprawiona i została mi wysłana. Jak się sprawdzi? Okaże się na dniach. Nazwa ulegnie zmianie.

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wywalmy ją, a wrzućmy nowe mapy, nie ma sensu trzymać mapy, która powoduje crashe.

• 3 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności