Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jak Wam się podoba najnowsza odsłona Battlefield'a? Gracie? Pomimo początkowo odczuwalnego, nazbyt szybkiego tempa, do którego raczej przyzwyczajało do tej pory Call of Duty, stosunkowo łatwo się odnaleźć i coś popykać. Odsłona mocno przypomina mi część IV, do której czuję dość spory sentyment, jak jest u Was? ;)

20251203145826_1.jpg

20251203145923_1.jpg

Brakuje trochę nowości w postaci map, snajper bywa często bezużyteczny na większości z dostępnej puli, co nieco psuje feeling z gry, bo to właśnie BF'a kojarzyłem z dobrego wyważenia jeśli chodzi o sens grania tą klasą, ale i tak jest lepiej, niż się spodziewałem. Gracze dużo kampią, jest dużo leżakowania, momentami naprawdę przydałyby się oczy wielkiego brata, które rozgoniłyby tę plagę jakimiś slap'ami, a nawet slay'ami. I oczywiście - większość typów rozgrywek skupia się na zajmowaniu czy utrzymywaniu punktów, ale na miłość boską, niektórzy są naprawdę bliscy nabawienia się odleżyn. Gra się przyjemnie zarówno będąc trzeźwym, jak i nietrzeźwym - choć rekomenduję pierwszą opcję, jeśli nie chcecie opuścić gry po jednej mapie z uwagi na łomot, który spuszczą Wam spragnieni krwi BF'owi wyjadacze. Próg wejścia jest dość wysoki i nie ma co się oszukiwać - jeśli trzymacie się celów, nie spodziewajcie się statystyk jak w cs'ie. Efekty wybuchów, destrukcji otoczenia są po prostu rewelacyjne i myślę, że niejedna gra mogłaby brać przykład. Podoba mi się także możliwość rozkładania drabin w tak naprawdę dowolnym miejscu, gwarantując mobilność i opcję dostania się chociażby na dachy budynków, które docelowo pozbawione są schodów. Bardzo przyjemnie gra się klasą medyka, który z uwagi na intensywność rozgrywki stanowi jedną z najciekawszych pozycji na ten moment. Ilość dostępnych broni również nie powala, ale też nie ma tragedii - dla każdego coś fajnego. Sklep, w którym można zaopatrzyć się w różnorakie skiny i inne pierdoły urozmaicające doznania wizualne przypomina nieco Fortnite'a, więc ten temat może lepiej przemilczeć. System nagradzania w postaci rang, a raczej stopni wojskowych w stylu klasycznym - najlepszym z możliwych.

Rozgrywka jest szybka, szybka na tyle, że na myśl niemalże od razu przyszedł mi legendarny cytat z kultowego sitcom'a:

images.jpg

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze byłem Turbo hype na tego bf6 ale straszna lipa nie ma podjazdu do bad company 2 czy BF4, ale optymalizacja na wysokim poziomie stoi

Opublikowano

Osobiście uważam, że fajna giereczka. Grałem w beta, fajny klimat, totalna demolka i to mnie zajarało. Od końca bety nie kupiłem pełnej wersji, aczkolwiek pykam w ich REDSEC - dla mnie ciekawy temat. Nowoczesna wojna i dużo chaosu, grając w ten battle royale jestem w stanie się mega wczuć i poczuć ten klimat.