Skocz do zawartości

[KOSZ] Propozycje zmian na serwerze Deathrun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer Deathrun ma sporo niedociągnięć, które drastycznie wpływają na jakość rozgrywki. Jako, że mam dobre intencje, to wolę nie wykorzystywać wszystkiego do niecnych celów. Na wstępie chciałbym prosić o wyrozumiałość i otwartość na propozycje. Ewidentnie, jeśli ktoś chciałby, to mógłby tutaj dorzuć swój pomysł...

• blokada broni na mapach, na których szyby są nietrwałe i łatwe w zniszczeniu, przez co terroryści umierają tuż na początku;
  • strefa(y);
  • dogranie większej ilości mapek;
  • zmniejszenie wymagań w związku z aplikowaniem na funkcję administratora serwera;
  • naprawa wyboru trybu rozgrywki - normalna/freerun;
  • zlikwidowanie (!) botów, którzy jedynie sprawiają złudzenie, że ktoś jest na serwerze, a kiedy nikogo nie ma, to zazwyczaj dana osoba wychodzi z serwera i zatacza się błędne koło. Gdyby tylko wywalić te boty, to bym był świadomy realnego ruchu na serwerze i nie czułbym wrażenie, że jestem manipulowany przez statystyki;
  • rygorystyka wobec aktywności adminów;
  • dogranie pluginu uniemożliwiającego wykonanie reconnectu. Po wykonaniu owej czynności, dana osoba byłaby zmuszona czekać jako *DEAD*;
  • zwiększenie ilości udogodnień dla VIP'a;
  • nałożenie limitu dla ilości możliwości kupna zamrażacza celem uniknięcia unikania pułapek, co jest i bywa irytujące głównie dla TT, zważywszy na ideę trybu gry;
  • radio np. RMF FM, Eska etc.;
  • skrócenie czasu danej mapy.

Tak jak wyżej wspomniałem, ewidentnie reszta graczy może również coś ze swojej strony zaproponować coś na rzecz rozwoju serwera. Ufam, że H@/J@ zainteresują się tym tematem i nie oleją go zwyczajnie. :)

Pozdrawiam!

• Właściciel
Opublikowano

Blokada broni - była mowa o tym, poszukaj w innych tematach.

Strefa - tzn?

Zmniejszenie wymagań? Są zmniejszone, chyba nie widziałeś wymogów.

Naprawa wyboru trybu rozgrywki - wczoraj poprawiałem i powinno działać. Free Run można używać raz na 3 rundy.

Zlikwidowanie botów - nie, bo właśnie o to chodzi o czym napisałeś.

Wykonanie "anty reconnectu", pomyślę jak to zrobić.

Ograniczyć mogę do 5 na rundę (wlicza się to kupno każdego).

Radio jest, tylko trzeba przystosować go dla graczy STEAM. Związku z brakiem czasu, nie było możliwości wykonania tego.

Skrócenie czasu danej mapy - rozbawiło mnie to, a wiesz dlaczego? Bo jest tylko 15 minut, a zmniejszenie nie wchodzi w rachubę. 

Opublikowano

Strefa - tzn?

Zlikwidowanie botów - nie, bo właśnie o to chodzi o czym napisałeś.

Wykonanie "anty reconnectu", pomyślę jak to zrobić.

1. Ten, kto pierwszy dojdzie do końca, ten może jako jedyny zabi TT.

2. Nie sądzisz, że to irytuje nas, graczy? To wpływa na opinię. Wyobraź sobie, że szukasz deathrun i patrzzysz, że serwer jest prawie pełny, a tu rozzcarowanie, jestem sam.

3. Google ;)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Przemyślimy.

AD 2. Nie wpływa w dużym stopniu i nie przekona mnie nikt do tego. Może dla pojedynczych takich jak Ty.

AD 3. Nie potrzebuję googli, sam tworzę. Chodziło mi o to jak to rozwiązać konkretnie, a nie te sposoby z internetu.

Tak czy siak, dziękuję za spostrzeżenia i uwagi. Nawet za te, z którymi niestety się nie zgodzę. Tacy gracze są nam jak najbardziej potrzebni!

Co do tego Freeruna to mozna go uzywac co runde. WIec cos skrzaniles Nesty  :P

Samo pokazywanie się menu jest co rundę, free run nie powinno być dostępne co rundę, bo nie pozwala na to warunek. Zobaczę to.
Opublikowano (edytowane)

AD 1. Przemyślimy.

AD 2. Nie wpływa w dużym stopniu i nie przekona mnie nikt do tego. Może dla pojedynczych takich jak Ty.

AD 3. Nie potrzebuję googli, sam tworzę. Chodziło mi o to jak to rozwiązać konkretnie, a nie te sposoby z internetu.

Tak czy siak, dziękuję za spostrzeżenia i uwagi. Nawet za te, z którymi niestety się nie zgodzę. Tacy gracze są nam jak najbardziej potrzebni!

Samo pokazywanie się menu jest co rundę, free run nie powinno być dostępne co rundę, bo nie pozwala na to warunek. Zobaczę to.

Re: Ad 1. Nie ma nic do przemyślenia, bo wiadomo, że takie rozwiązanie BARDZO ułatwia. W chwili obecnej, pierwszy zabije TT ten, kto będzie komuś innemu wchodził w drogę. Poza tym TT nie może nadążyć nad wszystkimi CT.

Re: Ad 3. Najlepiej jest wprowadzić limit odnośnie ilości rozpoczęć rundy na danej mapie, w danym czasie.

Strefa - kolejka

Zgadza się.

Moim zdaniem to zbędna zmiana.

Często ludzie mają problemy z przyswajaniem nowości. Przykładem tego jest Windows 8 i szum (dosyć dziecinny) wokół przycisku "start". :)

Moim zdaniem kolejka powinna być. Tak bd łatwiej dla TT.

+1 do respektu. :)

Edytowane przez Dorian
  • 6 lat później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności