PaiN kiLLer.! Opublikowano 1 Maja 2013 Fragowicz Opublikowano 1 Maja 2013 witam.prosiłbym o fukcje która pozwala dawać/pozwalać na coś w zalezności od fragów tak jak naprzykład get_user_alive prosze o to
Właściciel GET Opublikowano 1 Maja 2013 Właściciel Opublikowano 1 Maja 2013 get_user_alive nie ma czegoś takiego, bo Ty nie możesz dawać komuś życie.. Ty jedynie warunkiem sprawdzasz is_user_alive. Widzę, że podstawowy angielski leży. get_user_frags(index) jest odpowiedzią na Twoje pytanie.
PaiN kiLLer.! Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Maja 2013 Tak przez ten pośpiech dałem get. Chodziło mi o sprawdzenie ilości fragów. Chce zrobić coś takiego że jeśli kto ma naprzykład 20 zabójstw to od tych 20 zabójstw może się na nim wykonywać funkcja naprzykład że dostaje jakaś broń. Czy sprawdzeniem ilości fragów jest funkcja if_user_frags(index)?
Właściciel GET Opublikowano 1 Maja 2013 Właściciel Opublikowano 1 Maja 2013 W evencie death message liczysz fragi z tablicą 33 elementową, zmienną globalną. Następnie sprawdzasz if(get_user_frags IS_user_alive sprawdza czy gracz żyje. If_user_alive nie ma czegoś takiego.
PaiN kiLLer.! Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Maja 2013 Aha dzięki. Muszę się jeszcze sporo nauczyć. Jeśli byś mógł to proszę o jakiś poradnik tylko jaki który uczy już trudniejszych bo te łatwe rozumiem ale żadko mam z tym do czynienia. Proszę o poradnik i można zamknąć :D
Właściciel GET Opublikowano 1 Maja 2013 Właściciel Opublikowano 1 Maja 2013 Jak Ty podstaw nie znasz, a chcesz się zabrać za trudniejsze.. Chłopie, pawn jest podobny do c++, ma wiele funkcji podobnych. Choćby pętla for, while czy do while. Jeślibyś opanował c++, to byś bardzo łatwo zrozumiał pawn. Moim zdaniem, skoro Ty nie potrafisz odróżnić if od set czy get, nie powinieneś się za to na siłę zabierać. Widocznie programista to nie będzie Twój zawód. Żadnego Ci poradnika nie dam, bo najlepszym poradnikiem jest czytanie bibliotek po angielsku w folderze scripting/include.
PaiN kiLLer.! Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Maja 2013 Nesty daj no gg mam do Ciebie sprawę. Bo tak na pw i na forum to gorzej. Lepiej na gg. Proszę Cię :)
Właściciel GET Opublikowano 1 Maja 2013 Właściciel Opublikowano 1 Maja 2013 A co to portal randkowy do umawiania się na GG? Jest to moje prywatne, pomagam tylko na forum bezpłatnie. Poza - płatnie.
Właściciel GET Opublikowano 6 Czerwca 2017 Właściciel Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi