Właściciel GET Opublikowano 26 Marca 2013 Właściciel Opublikowano 26 Marca 2013 Bóg, Religia - opowiada cyniczny brutal Bardzo dobrze wszystko powiedziane i tyle w tym temacie.
Zasłużony Fragowicz kanix Opublikowano 26 Marca 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2013 Nesty dzięki za filmik.
Właściciel GET Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 26 Marca 2013 Wierze w Boga. Każdy wierzy w to, co mu się podoba. Ten filmik jest odpowiedzą na tą całą religię. Bez religii życie byłoby nudne, dlatego człowiek musi w coś wierzyć. Kiedyś nauczyciel kilka lat temu powiedział do nas (jak byłem w technikum): nie można łączyć nauki z religią, religia to jest coś w co się wierzy, a nauka swoje. Gdyby kościół miał się odwoływać do nauki, to by go nie było, gdyż istnienie Boga w kwestii nauki, że to on stworzył świat jest nierealne. Powiedźmy sobie jasno, że kiedy zapytałem księdza skąd się wziął Bóg, to nie umiał odpowiedzieć na to pytanie. Mamy swoje grzechy mówić komuś, kto tak samo popełnia? To powinna być sprawa prywatna co człowiek zrobił, a nie dzielić się z tym.. Mam pójść do księdza do spowiedzi: proszę księdze, to krępujące, ale masturbowałem się, gdyż nie wiedziałem, że to grzech... - no ludzie, zapewne na plebani dokładnie to samo robi. Tak samo ja nie idę do kościoła po to, aby wysłuchiwać na mszy w niedzielę na kogo mam głosować w wyborach na prezydenta. Nie wiemy na co idą tak naprawdę darowizny zbierane - na BMW proboszcza? :) Jest wiele kwestii jeśli chodzi o kościół, które człowiek nie zadał sobie. Po prostu taka jest dem****cja, rządy głupich. Głupi głosuje na głupiego i mamy teraz, głupcy zagłosowali na PO i mamy ten "lepszy" pseudo-kraj pod okupacją Unii Jewropejskiej. Niech ktoś mi powie, że kraj bez "przywódcy" to kraj. W kościele mamy przywódce czyli papieża, którzy rządzi wszystkim. To co do za rządy, gdzie nie ma właśnie takiego przywódcy, wodza w Polsce i innych krajach? Trochę zszedłem z tematu, jednak warto te kwestie poruszać w życiu codziennym, w życiu publicznym, a nie udawać, że wszystko jest okej. Potem społeczeństwo takich ludzi jak Ty staje się głupie, przez media, kościół itd. - jak będziesz starszy, to pojmiesz więcej. Na razie tacy w przedziale 10-17 to nie są jeszcze ludzie, którzy logicznie myślą tzn. nie mają takiego czystego spojrzenia, bo nie są tego uczeni w szkołach niestety, a mało tego pierze się Wam mózgu właśnie przez to, co podałem wyżej.
Właściciel GET Opublikowano 11 Października 2014 Autor Właściciel Opublikowano 11 Października 2014 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Pozostałe → Gospoda → Różne tematy do Pozostałe → Gospoda → Filmiki z YouTube
Paciaciak Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zawieszony Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi