xLaPointe Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Mój problem jest dość dziwny. Otóż, Counter Strike nie jest w stanie wykryć mojego mikrofonu i/lub nie działa bind pod klawiszem. Ostatnio zmieniłem mikrofon z USB na XLR + Interfejs Audio (dla szczegółów - Shure SM7B + Audient iD14 MK II) - i od tamtej pory Counter Strike nie jest w stanie uchwycić mojego głosu. Uprzedzając pytania - Windows, Discord, Steam Chat, Teamspeak i cała reszta komunikatorów - w pełni obsługuje mikrofon i jest mnie słychać. Czy ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze można zrobić? Próbowałem reinstalacji gry, sprawdzania spójności plików gry, resetowanie config'u, etc.
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Fragowy Mister Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Upewnij się że ten mikrofon jest w systemie ustawiony jako domyślny, nic innego nie przychodzi mi do głowy.
xLaPointe Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Fragowicz Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Dostałem taką poradę na forum Steam, ale też nic to nie zmieniło. Jest to o tyle dziwne, że Steam mnie słyszy i wykrywa urządzenie - jedynie CS ma z tym problem
xLaPointe Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Fragowicz Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Bez bump'a się nie obejdzie, ale jeżeli ktokolwiek będzie miał podobny problem - rozwiązanie jest niesamowicie głupie, ale jednocześnie proste. Problemem było to, że Windows "wyciszał" mikrofon jeśli ten nie był używany (np. nagranie, czy używanie go na discordzie), więc CS nie wiedział co dokładnie ma przechwytywać (bo nie miał czego). Rozwiązaniem jest VoiceMod i zainstalowanie tamtejszych sterowników (albo jeszcze prościej - wirtualnego kabla audio), żeby "dźwięk" z niego był stale przechwytywany w systemie, a następnie "transportowany" do CSa. Dzięki wszystkim zainteresowanym tematem, a w szczególności El ángel de la muerte me guarda za sprawdzenie wszystkich ustawień na discordzie. 1 3
El ángel de la muerte me guarda Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Cieszę się, że udało ci się do tego dojść, życzę ci wszystkiego najlepszego, żeby cię nigdy nie spotkał już taki natrętny problem, 3maj sie
Rekomendowane odpowiedzi