Właściciel GET Opublikowano 20 Lutego 2013 Właściciel Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam serdecznie, Przyglądam się całej sytuacji od dość dawna, lecz chciałbym ostrzec wszystkich przed oszustem znanym jako "Beny". Sprzedaje fałszywą kopię serwera ZM, która jest zbugowana, zawiera liczne błędy i luki. Przestrzegamy, ponieważ nie chcemy, aby paserstwo było tolerowane i się rozpowszechniało, ani by nasi użytkownicy cierpieli z powodu oszustwa tego (nie) człowieka. Dane osobowe są w naszych rękach, umieściliśmy stosowne oświadczenie na Facebook-u, podaję dowód: Dla bezpieczeństwa zamalowaliśmy imiona i nazwiska osób oraz ich zdjęcia, które udzielały się w tej rozmowie. Tam widnieje imię i nazwisko oszusta. Jak wiadomo, Beny, był Właścicielem FG, lecz został wydalony z powodów tj: - traktowanie ludzi, poniżanie, wyśmiewanie - obrażanie - używanie wulgarnych zwrotów do zespołu - kłócenie się - działanie na niekorzyść sieci i wiele wiele więcej powodów, ale myślę, że te są najbardziej trafne i adekwatne. Tak więc wszelkie osoby, co rzeczywiście zakupiły takie paczki, zostały oszukane i takie osoby prosimy o kontakt za pomocą e-mailu [ kontakt[małpa]fragujemy.com ] lub PW do mnie. Pozdrawiamy serdecznie i cały czas będziemy starali się informować oraz przypominać użytkownikom, aby nie wpaść na takiego oszusta. Wiele zmieniło się po tym, jak Beny został wydalony - na lepsze oczywiście!
Jasta Opublikowano 20 Lutego 2013 Fragowicz Opublikowano 20 Lutego 2013 Neti Ostrzegałem cie przed nim !! Jak wiadome on był niepełna rozumu jego IQ nie wiem czy przekraczało 5 było to widać nawet przy jego pisaniu jakiegokolwiek posta... Jak wiadome ...Oszustwo jest karane pozbawieniem wolności od 6 miesięcy do 8 lat (art. 286 par. 1 k.k.). Można to w pewnych wypadkach przy zaistnieniu konkretnych okoliczności łagodzić (zob. np. art. 286 par. 3 k.k., art. 295 k.k., czy art. 60 k.k.). Mówię to o sumie 250 zł, a z tego co widzę jet to kwota bardzo wysoka
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 20 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Lutego 2013 Już jedna osoba mnie ostrzegała przed nim. Ja bardzo dobrze już wiedziałem o tym.
Właściciel GET Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 20 Lutego 2013 Zdajemy sobie z tego sprawę jaki jest to człowiek, wytrzymaliśmy z nim ponad pół roku (tzn. trzymaliśmy na siłę i osobiście mi zniszczył "psychikę"). Los się do nas uśmiechnął i kilka dni po jego wydaleniu czyli rewolucji wrześniowej, serwery upadły. 1 grudnia ZM został przywrócony z takim samym IP po tym, jak dogadaliśmy się z hostingiem, ponieważ jestem z nimi w bardzo dobrych kontaktach, traq itd.
XaLeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 20 Lutego 2013 Podobnie jak garu na zk robi xd Ostatnim razem dał temat z niby miał do rozdania gry pod kluczem, ale niestety wpadł :) Takich tylko spotkać, wyjaśnić sobie, pokazać mu gdzie trawa rośnie
Właściciel GET Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 22 Lutego 2013 Przypominam i przestrzegam przed takimi oszustami, ten człowiek został zgłoszony na "Facebook-u", zobaczymy jak zareagują. Na tę chwilę tylko to
Szelest Opublikowano 1 Marca 2013 Fragowicz Opublikowano 1 Marca 2013 Hmmm a zgłosiłeś paczkę , forum do odpowiednich organów? ;) jesli nie , to nie masz prawa pisać o prawach autorskich i każdy może kopiować wszytsko. i jak chcesz założyć sprawę w sądzie jak nie masz papierów na własność marki fragujemy.com Z paczkami i forami to się nie znam ale w ogólnym mniemaniu fora CS których jest setki , mają taką samą koncepcję mniej więcej na każdym znajdują się te same treści tylko inaczej napisane. Nikt nie stworzy unikalnego projektu bo na każdym z for CS'a sie będzie wszystko powtarzało. Mówię oczywiście , że w każdym są jakieś Hyde Parki , Fora Serwera sieci , jakieś ogłoszenia, podania itp to wszystko jest u każdego to samo. Jak udowodnisz , że paczka ZM jest Twoja.... albo , że plagiat występuje jak w Urzędzie nie masz tego zgłoszonego , nie jest to Twoja własność :) Polskie prawo to Polskie prawo. Pozdrawiam ciepło z dolnego Śląska:)
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 1 Marca 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Marca 2013 Hmmm a zgłosiłeś paczkę , forum do odpowiednich organów? ;) jesli nie , to nie masz prawa pisać o prawach autorskich i każdy może kopiować wszytsko. i jak chcesz założyć sprawę w sądzie jak nie masz papierów na własność marki fragujemy.com Z paczkami i forami to się nie znam ale w ogólnym mniemaniu fora CS których jest setki , mają taką samą koncepcję mniej więcej na każdym znajdują się te same treści tylko inaczej napisane. Nikt nie stworzy unikalnego projektu bo na każdym z for CS'a sie będzie wszystko powtarzało. Mówię oczywiście , że w każdym są jakieś Hyde Parki , Fora Serwera sieci , jakieś ogłoszenia, podania itp to wszystko jest u każdego to samo. Jak udowodnisz , że paczka ZM jest Twoja.... albo , że plagiat występuje jak w Urzędzie nie masz tego zgłoszonego , nie jest to Twoja własność :) Polskie prawo to Polskie prawo. Pozdrawiam ciepło z dolnego Śląska:) Jeżeli on sam pisał tą paczkę i jest wpisany jako autor, to ma prawo do pisania o prawach autorskich ponieważ on nie udostępnił tego, a zostało to wykradzione :)
Właściciel GET Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 1 Marca 2013 Beny nie ma sma (co niektórych), więc sprawdzając w amxmodx listę pluginów przez konsolę, będzie pisał prawidłowy autor. Jestem rozsądnym człowiekiem i uprzedzam przed oszustem, mamy bardzo dużo dowodów. Nie tylko możemy go pozwać za sprzedawanie czegoś takiego czy upublicznianie, ale i też wyzwiska, groźby i wiele wiele innych dowodów na to, aby zebrać to w kupę i posłać go za mur więzienia. Dodatkowo mamy na tyle prościej, że do 2020 ma zawiasy :) Jestem kompetentną osobą, która wie co mówi i wie, co przekazuje użytkownikom.
dancioRR Opublikowano 3 Marca 2013 Fragowicz Opublikowano 3 Marca 2013 Widać, myliłem się co do Beny'ego. Niegdyś mój kumpel, a teraz to widze. No nic. Oby wpadł w ręce Policji...
Właściciel GET Opublikowano 6 Października 2015 Autor Właściciel Opublikowano 6 Października 2015 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi