Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Najnowszy CS - rozwiązanie

Opiszę Wam tutaj jak zrobić, aby grać na sprawnym najnowszym CS wydanym 14 lutego 2013 roku.

Po 1. Wejdź do folderu gdzie zainstalowany jest Twój CS. Przypomnienie: .../steam/steamapps/common/Half-Life - zmień nazwę na byle jaką lub skopiuj / przenieś pliki do innej lokalizacji, np. pulpit.

Po 2. Wejdź do biblioteki, a następnie naciśnij "usuń zawartość lokalną", następnie sprawdź czy możesz zainstalować na nowo CS-a. Jeśli tak, to kliknij instaluj.

Po 3. Po instalacji, wejdź w grę, a wtedy pobierze Ci się aktualizacja.

Po 4. Po ukończonym przebiegu zmiany CSa, nie wchodź do gry czyli nie klikaj "graj". Zamknij okno pobierania ów aktualizacji, a następnie wejdź do biblioteki. Kliknij na właściwości, a potem "parametry startowe".

Po 5. W parametrach startowych dodaj:

-nofbo

Po 6. Podmień CFG na ten w załączniku lub z poprzedniego skopiowanego bądź przeniesionego CS-a weź swój config. Jeśli tak uczyniłeś, podmień chociażby userconfig.cfg z załącznika, który zapobiegnie efektu posiadania większej ilości FPSów niż 100, bo jak wiadomo w najnowszym CSie, developer włącza się automatycznie powyżej 100 FPSów.

Po 7. Ciesz się dobrą grą, nie zapomnij że gdy skorzystasz z tego configu w załączniku, musisz ustawiać swoje ustawienia klawiszy!

---

Warto wiedzieć!

1# Warto zadbać o to, aby z punktu 1 jak skopiowanego CS-a, przenieść foldery "sound" "models" "sprites" oraz wszystkie pliki .wad do folderu cstrike_download. Ponieważ mimo tego, że FastDL już działa poprawnie, źle jest ściągany plik wad.

2# Wejdź do ustawień, następnie "wideo" zakładka [ tam, gdzie wybieramy rozdzielczość ], odznacz wszystkie opcje oprócz "allow custom" po prawej stronie i ciesz się jeszcze lepszą jakością CS-a.

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja jak włączam cs to mam na samym dole bialy pasek i nawet na serwer nie moge wejsc bo tak laguje cs ze katastrofa;/

• Właściciel
Opublikowano

a ja jak włączam cs to mam na samym dole bialy pasek i nawet na serwer nie moge wejsc bo tak laguje cs ze katastrofa;/

Cały czas tak masz? Czy przez te rozwiązanie?

A spróbuj do linii startowej dodać:

-nomsaa

Opublikowano

Sciągam cs dodam configi od nowa i do lini startowej napisze -nofbo i -nomsaa jak coś z edytuje post czy dało rade.

Opublikowano

Mi działa normalnie cs tylko gdy wejdę na serwer mam ping 80/90 co wcześniej miałem 10/15 jednak gdy wejdę na ns i na ten sam serwer mam ping 10. Nie robiłem nic tak jak tutaj napisałeś, po prostu włączyłem ściągnęła się aktualizacja i normalnie działa tylko są bardzo duże lagi i pingi.

• Właściciel
Opublikowano

Mi działa normalnie cs tylko gdy wejdę na serwer mam ping 80/90 co wcześniej miałem 10/15 jednak gdy wejdę na ns i na ten sam serwer mam ping 10. Nie robiłem nic tak jak tutaj napisałeś, po prostu włączyłem ściągnęła się aktualizacja i normalnie działa tylko są bardzo duże lagi i pingi.

No dobrze, ale config podmieniłeś na ten, co masz na NS czy ten z postu?

Opublikowano

Skorzystałem z tego poradnika i muszę przyznać ,że działa.Jest jeden problem,że nie słychać nikogo na mikro i ktoś też nie słyszy.Dobrze ustawione fps gra płynna.Nesty good poradnik :)

Opublikowano

i nadal ten sam problem bialy pasek na dole laguje cs eh zjebali jednym slowem bylo dobrze to po co to ruszali teraz na nS bede musial grac...

• Właściciel
Opublikowano

Dodano nowy userconfig.cfg Ci, którzy nie mają w config-u na dole dopisku:

exec userconfig.cfg - koniecznie muszą go dodać!!

Aktualizacja "warto wiedzieć" - 2.

Zaleca się zaktualizowanie userconfig, łata wiele błędów, jednym z nich to prawdopodobnie "mikrofon". Dodatkowo należy spojrzeć do "warto wiedzieć" szczególnie oznaczone numerem 2.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czy da się ustawić stałą wartość fps np. 100?

Opublikowano

Czy da się ustawić stałą wartość fps np. 100?

Ja po skorzystaniu z tego poradnika mam cały czas 99 fps.

• Właściciel
Opublikowano

Ustawiając fps_max 99, mam 100 FPSów stałych. Wiadome jest to, że jak się przechodzi w różne miejsca, np. na ZM to to będzie spadać.

Spróbujcie ustawić fps_max na 100, nie testowałem i sprawdzić czy developer nie włącza się automatycznie.

A powiesz mi gdzie mam wrzucić to nowe cfg ?

W nowym CSie, obsługiwane są tylko foldery:

cstrike

cstrike_hd

cstrike_download

nie ma już cstrike_polish. Więc musisz config wrzucić prosto do cstrike.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Bardzo dobry poradnik, pomógł mi i "załatał" błędy.

• Właściciel
Opublikowano

Dodałem poprawkę dla tych, co korzystają z aktualizacji "beta-beta". Radzę poprawić userconfig.

beta-userconfig.cfg będzie dla tych, co korzystają z "bety", a userconfig - oficjalny.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności