Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
3 dni temu kupiłem nowy komputer. Od tam tej pory po uruchomieniu cs po jakiś kilku minutach ekran zawiesza się/zamraża. W tym czasie cały czas słyszę dźwięk z gry oraz mogę strzelać bądź wpisywać komendy w konsoli. Próbowałem już wszystkich sposobów z internetem nawet formatowalem komputer.
Jeśli jest ktoś w stanie pomóc to proszę o kontakt.
Oto specyfikacja mojego komputera:
Procesor: Intel Core i9-9900K
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
Płyta główna: Gigabyte Z390 AOURUS Master
Dysk 1: 512 GB M.2 Gigabyte AOURUS RGB (zainstalowany cs i steam)
Dysk 2: 2 T HDD Toshiba
Ram: HyperX Predator RGB 16 GB 4000 MHz
Zasilacz: Corsair HX850i
Chłodzenie procesora: NZXT Kraken X62

Opublikowano

Zaaktualizuj sterowniki karty graficznej i daj znać co i jak.

Opublikowano
2 godziny temu, Quai. napisał:

Zaaktualizuj sterowniki karty graficznej i daj znać co i jak.

Sterowniki zaktualizowane, spójność plików też zrobiłem, próbowałem nawet grę odpalić w trybie administrator nic to nie dało. Naprawdę dużo sposobów już próbowałem. 

Opublikowano (edytowane)

Stawiam, że karta jest uszkodzona i powinieneś oddać ją na gwarancje, bo jeśli masz wszystkie aktualne sterowniki, to powinno być w porządku. Moim zdaniem jest to wada fabryczna i nic innego w tym przypadku nie pomoże.

Edytowane przez Quai.
Opublikowano
47 minut temu, Quai. napisał:

Stawiam, że karta jest uszkodzona i powinieneś oddać ją na gwarancje, bo jeśli masz wszystkie aktualne sterowniki, to powinno być w porządku. Moim zdaniem jest to wada fabryczna i nic innego w tym przypadku nie pomoże.

Jest to możliwe jeśli w innych grach jest dobrze? Tzn nie ma tego błędu że ekran się zawiesza i tylko dźwięk słychać. Mam jeszcze stara kartę graficzną podłącze ja dziś i zobaczę czy jest to samo 

Opublikowano

Jest to błąd po aktualizacji Valve i po wprowadzeniu nowej operacji każdemu ten problem występuję ;). Jeżeli Ci inne gry chodzą płynie to nie jest winna karty graficznej.

Opublikowano (edytowane)

A tak dla testu sprawdź grę po wykonaniu poniższej czynności:

Włącz uruchom > msconfig > usługi > Zaznacz opcję ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft > naciśnij przycisk wyłącz wszystkie > zatwierdź i uruchom ponownie komputer.

edit. zostaw jedynie opcje związane ze steamem, gdyż najpewniej wtedy nie uruchomisz w ogóle cs'a. Żeby wrócić do poprzednich ustawień, wykonaj ponownie czynności wyżej, tylko, że musisz włączyć wszystkie opcje. (Nie chcę robić spamu :) )

Edytowane przez MordeK
Opublikowano
2 godziny temu, MordeK napisał:

A tak dla testu sprawdź grę po wykonaniu poniższej czynności:

Włącz uruchom > msconfig > usługi > Zaznacz opcję ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft > naciśnij przycisk wyłącz wszystkie > zatwierdź i uruchom ponownie komputer.

edit. zostaw jedynie opcje związane ze steamem, gdyż najpewniej wtedy nie uruchomisz w ogóle cs'a. Żeby wrócić do poprzednich ustawień, wykonaj ponownie czynności wyżej, tylko, że musisz włączyć wszystkie opcje. (Nie chcę robić spamu :) )

Niestety to nic nie dało, muszę szukać dalej. 

Opublikowano
4 godziny temu, Devox3 napisał:

Niestety to nic nie dało, muszę szukać dalej. 

Udało się znaleźć przyczynę, tak jak myślał Quai to wina karty prawdopodobnie błąd fabryczny. Sprawdziłem swoją starą kartę graficzną i wszystko działało bez zarzutu w między czasie na gtx 1080 zagrałem w apexa skończyło się na Blue screen.. Dziękuję wszystkim za pomoc. Temat zamknięty

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności