Devox3 Opublikowano 26 Listopada 2019 Fragowicz Opublikowano 26 Listopada 2019 Witam, 3 dni temu kupiłem nowy komputer. Od tam tej pory po uruchomieniu cs po jakiś kilku minutach ekran zawiesza się/zamraża. W tym czasie cały czas słyszę dźwięk z gry oraz mogę strzelać bądź wpisywać komendy w konsoli. Próbowałem już wszystkich sposobów z internetem nawet formatowalem komputer. Jeśli jest ktoś w stanie pomóc to proszę o kontakt. Oto specyfikacja mojego komputera:Procesor: Intel Core i9-9900KGrafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 TiPłyta główna: Gigabyte Z390 AOURUS MasterDysk 1: 512 GB M.2 Gigabyte AOURUS RGB (zainstalowany cs i steam)Dysk 2: 2 T HDD ToshibaRam: HyperX Predator RGB 16 GB 4000 MHzZasilacz: Corsair HX850iChłodzenie procesora: NZXT Kraken X62
Quai. Opublikowano 27 Listopada 2019 Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaaktualizuj sterowniki karty graficznej i daj znać co i jak.
Devox3 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 2 godziny temu, Quai. napisał: Zaaktualizuj sterowniki karty graficznej i daj znać co i jak. Sterowniki zaktualizowane, spójność plików też zrobiłem, próbowałem nawet grę odpalić w trybie administrator nic to nie dało. Naprawdę dużo sposobów już próbowałem.
Quai. Opublikowano 27 Listopada 2019 Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Stawiam, że karta jest uszkodzona i powinieneś oddać ją na gwarancje, bo jeśli masz wszystkie aktualne sterowniki, to powinno być w porządku. Moim zdaniem jest to wada fabryczna i nic innego w tym przypadku nie pomoże. Edytowane 27 Listopada 2019 przez Quai.
Devox3 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 47 minut temu, Quai. napisał: Stawiam, że karta jest uszkodzona i powinieneś oddać ją na gwarancje, bo jeśli masz wszystkie aktualne sterowniki, to powinno być w porządku. Moim zdaniem jest to wada fabryczna i nic innego w tym przypadku nie pomoże. Jest to możliwe jeśli w innych grach jest dobrze? Tzn nie ma tego błędu że ekran się zawiesza i tylko dźwięk słychać. Mam jeszcze stara kartę graficzną podłącze ja dziś i zobaczę czy jest to samo
Darkness.#exe Opublikowano 27 Listopada 2019 Zawieszony Opublikowano 27 Listopada 2019 Jest to błąd po aktualizacji Valve i po wprowadzeniu nowej operacji każdemu ten problem występuję . Jeżeli Ci inne gry chodzą płynie to nie jest winna karty graficznej.
MordeK Opublikowano 27 Listopada 2019 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) A tak dla testu sprawdź grę po wykonaniu poniższej czynności: Włącz uruchom > msconfig > usługi > Zaznacz opcję ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft > naciśnij przycisk wyłącz wszystkie > zatwierdź i uruchom ponownie komputer. edit. zostaw jedynie opcje związane ze steamem, gdyż najpewniej wtedy nie uruchomisz w ogóle cs'a. Żeby wrócić do poprzednich ustawień, wykonaj ponownie czynności wyżej, tylko, że musisz włączyć wszystkie opcje. (Nie chcę robić spamu ) Edytowane 27 Listopada 2019 przez MordeK
Devox3 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 2 godziny temu, MordeK napisał: A tak dla testu sprawdź grę po wykonaniu poniższej czynności: Włącz uruchom > msconfig > usługi > Zaznacz opcję ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft > naciśnij przycisk wyłącz wszystkie > zatwierdź i uruchom ponownie komputer. edit. zostaw jedynie opcje związane ze steamem, gdyż najpewniej wtedy nie uruchomisz w ogóle cs'a. Żeby wrócić do poprzednich ustawień, wykonaj ponownie czynności wyżej, tylko, że musisz włączyć wszystkie opcje. (Nie chcę robić spamu ) Niestety to nic nie dało, muszę szukać dalej.
Devox3 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Listopada 2019 4 godziny temu, Devox3 napisał: Niestety to nic nie dało, muszę szukać dalej. Udało się znaleźć przyczynę, tak jak myślał Quai to wina karty prawdopodobnie błąd fabryczny. Sprawdziłem swoją starą kartę graficzną i wszystko działało bez zarzutu w między czasie na gtx 1080 zagrałem w apexa skończyło się na Blue screen.. Dziękuję wszystkim za pomoc. Temat zamknięty 2
Darkness.#exe Opublikowano 28 Listopada 2019 Zawieszony Opublikowano 28 Listopada 2019 Temat zamykam na prośbę autora.
Rekomendowane odpowiedzi