Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

7 MARCA 2019

PORWANIE MATKI Z DZIECKIEM W BIAŁYMSTOKU

Porwanie w Białymstoku. Do tego wydarzenia doszło dzisiaj (tj. 7 marca 2019 roku) po godz. 10 na ul. Hallera w Białymstoku. Dwóch zamaskowanych sprawców poruszających się ciemnoniebieskim Citroenem C4 picasso porwało spod bloku nr 47 matkę z dzieckiem.

ZDJĘCIE PORWANEJ KOBIETY

image.thumb.png.fbd4cd3860bafb992a2e7c4035e02498.png

źródło

Pojazd odnaleziono nieco dalej, był pusty. Nie wiadomo, jak obecnie poruszają się porywacze. Trwa sprawdzanie śladów oraz miejskiego monitoringu. Zdementowano informacje, by za porwaniem stał obywatel Niemiec. Według rzecznika Policji - mąż kobiety, który jest podejrzany o zlecenie porwania jest Polakiem. W przeszłości znęcał się nad kobietą. 

- Kobieta była ofiarą przemocy domowej i uciekła do swojej rodziny. Sytuację traktujemy bardzo poważnie, gdyż właśnie jej grozi teraz największe niebezpieczeństwo - powiedział oficer policji.

ZDJĘCIE PORZUCONEGO CITROENA

image.thumb.png.eb6ec84952f1975aa4ee3456a7666d21.png

źródło

Dzisiaj, ok. godz. 15, policja wydała Child Alert. Uruchomione zostało Call Center pod nr 995, na które można przekazywać wszelkie informacje mogące przyczynić się do odnalezienia zaginionych. Nad sprawą pracują funkcjonariusze z Centrum ds. Uprowadzeń Biura Kryminalnego Komendy Głównej Policji.

image.thumb.png.c32fb910e0a5fbbafc72ce9fc6070f81.png

źródło

źródła:

https://poranny.pl/porwanie-matki-z-dzieckiem-w-bialymstoku-amelka-i-jej-25letnia-mama-uprowadzona-przez-dwoch-napastnikow/ar/13944780

https://wiadomosci.poinformowani.pl/artykul/10531-porwanie-w-bialymstoku-policja-prosi-o-pomoc

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Smutek 1
  • Szok 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Współczuję takim ludziom, ale z tego co się czyta i  widzi w mediach to nic ciekawego i sensownego nie wychodzi z takich spraw. Nie mam dobrych myśli, że się odnajdą :/

Opublikowano

Masakra co to się z ludźmi dzieje.. i to jeszcze 3 letnie dziecko..

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
5 minut temu, WasterPl napisał:

Współczuję takim ludziom, ale z tego co się czyta i  widzi w mediach to nic ciekawego i sensownego nie wychodzi z takich spraw. Nie mam dobrych myśli, że się odnajdą :/

A ja jestem pozytywnej myśli i to bardzo. Pamiętajmy, że Policja do mediów nie poda żadnych szczegółów, bo sprawcy bardzo często przeglądają media, żeby wiedzieć na jakim etapie śledztwa są siły bezpieczeństwa. Ba, często (i to bardzo często) Policja stosuje dezinformację, która ma na celu ułatwić im prowadzenie działań (np. podano dzisiaj do mediów informację, że psy nie potrafią odnaleźć zapachu/tropu po sprawcach - nie wierzę, już są nawet tworzone specjalne pszczoły do tropienia, które są podobno skuteczniejsze od psów - nie ujmując tym stworzeniom, bo one też potrafią wytropić coś, co wydawałoby się niemożliwym). Do tego pamiętajmy, że technologia się rozwija, a wraz z nimi wszelkie organizacje (chodzi mi między innymi o INTERPOL) - współpraca pomiędzy tymi organizacjami i państwami jest naprawdę ogromna.

Reasumując: na informację mediów musimy spoglądać z przymrużeniem oka, a pamiętajmy, że siła portali społecznościowych jest ogromna, więc bądźmy pozytywnej myśli. :) 

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Najgorsze, że w tych wszystkich sytuacjach to dzieci zawsze najwięcej cierpią.

Dziś wyczytałem jeszcze, że biuro detektywistyczne  z Białegostoku wyznaczyło 10 tys. nagrody za pomoc w odnalezieniu matki i córki. Jak i również podobno, osoby, które je uprowadziły poruszają się teraz białym Hyundaiem.

"Jeżeli ktoś z Państwa w dniu dzisiejszym w godzinach 10-11 napotkał auto marki Hyundai, kolor biały w okolicach Ul. Dziesięciny, Ul. Cedrowa, Ul. Świętokrzyska, Ul. Antoniukowska, prawdopodobnie na niemieckich nr rejestracyjnych prosimy o informację. Gwarantujemy anonimowość" - głosi treść wpisu.

Cytat

"Jeżeli ktoś z Państwa w dniu dzisiejszym w godzinach 10-11 napotkał auto marki Hyundai, kolor biały w okolicach Ul. Dziesięciny, Ul. Cedrowa, Ul. Świętokrzyska, Ul. Antoniukowska, prawdopodobnie na niemieckich nr rejestracyjnych prosimy o informację. Gwarantujemy anonimowość" - głosi treść wpisu.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

ODNALEZIONE !!!

W okolicach Środy Wielkopolskiej policja odnalazła 3-letnią Amelkę i jej 25-letnią matkę, uprowadzone w czwartek sprzed jednego z bloków w Białymstoku - poinformował wiceminister spraw wewnętrznych Jarosław Zieliński.

"Właśnie otrzymałem potwierdzenie, że zatrzymano dwóch prawdopodobnych sprawców, czyli ojca dziecka i jeszcze druga osobę" - powiedział wiceszef resortu spraw wewnętrznych i administracji Jarosław Zieliński. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Takie sytuacje były i będą. Niestety taka jest rzeczywistość. Cóż mogę powiedzieć, Ci co robią takie i inne rzeczy powinno się neutralować. 

• 1 rok później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności