-=ReKsiO=- Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 18-latka wjechała pod pociąg podczas egzaminu na prawo jazdy. Kursantka nie żyje Samochód nauki jazdy zderzył się z pociągiem na niestrzeżonym przejeździe kolejowym w Zaskalu koło Nowego Targu w Małopolsce. Kierująca autem 18-latka zmarła. Jak dowiedział się reporter RMF FM - egzaminatorowi udało się uciec z samochodu przed zderzeniem z pociągiem. Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że podczas egzaminu na prawo jazdy samochód wjechał na niestrzeżony przejazd kolejowy. W czasie przejazdu przez torowisko w aucie zgasł silnik. Egzaminatorowi udało się wyskoczyć z samochodu zanim nadjechał pociąg. Zapewne właśnie to uratowało mu życie, bo skład uderzył z jego strony - dowiedział się reporter RMF FM. 18-letnia kursantka została w pojeździe. Trafiła do szpitala. Lekarzom nie udało się uratować jej życia. Według policji - orzecznictwo w podobnych sprawach nie jest jednoznaczne i o winie decydować będą okoliczności zdarzenia. Przedstawiciele Małopolskiego Ośrodka Ruchu Drogowego, do którego należał uczestniczący w wypadku samochód mówią, że to sprawa bez precedensu na ich terenie i kwestię winy będą musieli rozstrzygnąć śledczy. Prokuratura w Nowym Targu wszczęła już w tej sprawie śledztwo. Będzie ustalać między innymi to, dlaczego egzaminator nie pomógł zdającej wysiąść z samochodu. Śledczy przeanalizują też zapis z kamery rejestrującej przebieg egzaminu. Na miejsce sprowadzono tez biegłego zajmującego się wypadkami komunikacyjnymi. No cóż szkoda dziewczyny w tak młodym wieku, iść na egzamin i nie wrócić. Moim zdaniem coś jest po stronie instruktora, zawsze należy się zatrzymać przed niestrzeżonym przejazdem kolejowym, a zwłaszcza L'ką Pociąg jadący przez przejazdy powinien ostrzegać sygnałem dźwiękowym,.. 1
v9. Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Tragedia.. Instruktor powinien mieć na uwadze czy pociąg nadjeżdża i skoro sam zdołał uciec to czemu ona nie? Szkoda
Wujas Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zawieszony Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Masakra, jak wyżej kolega wspomniał dziwne, że On uciekł a Ona została w wyniku czego zginęła..
Zasłużony Fragowicz OgraNee Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Czekaj? Jak on uciekł? Przecież pociąg walnął w prawą stronę auta Nie mogę powiedzieć, że szczęście. Szkoda dziewczyny, ale jednak to instruktor powinien zareagować przed wjazdem na szyny
-=ReKsiO=- Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 14 minut temu, OgraNee napisał: Czekaj? Jak on uciekł? Przecież pociąg walnął w prawą stronę auta Nie mogę powiedzieć, że szczęście. Szkoda dziewczyny, ale jednak to instruktor powinien zareagować przed wjazdem na szyny Nie rozumiem tego Auto stanęło, zgasło na szynach jestem ciekaw jak jest to możliwe zgasło na kilka sekund i nagle pociąg nadjechał chyli nie zatrzymali się przed torami a pociąg był tuz tuz, a jeśli był pociąg blisko a on chciał zatrzymać pociąg kiedy miał go w zasięgu wzroku, tylko ze pociąg drogę hamowania ma jak każdy wie długą.. Wina egzaminatora i chuj
PoProstuStrzelam Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Ogółem to Instruktor zachował sie jak debil bo on odrazu po tym jak wysiadł nie pobiegł jej ratować tylko machał maszyniście że Ma się zatrzymać a to jednak jest Troche ton... Współczuje Rodzinie tej dziewczyny
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Skurwysyn egzaminator.. ? Dzięki Bogu, że za wszystko odpowiada egzaminator, więc go dobrze przetrzepią. Jeśli chodzi o stan, jaki miała dziewczyna, wystarczy spojrzeć na drzwi i ziemie - ile krwi
Sisterosss Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Elitarny Fragowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 A ja myślę,że każdemu łatwo napisac co w danym momencie by zrobił,ale w takich momentach gdzie liczą się sekundy nikt racjonalnie nie myśli,przynajmniej takie moje zdanie.Może instruktor w takiej chwili myślał tylko żeby siebie uratowac albo spanikował,nie wiadomo w sumie co miał w głowie przez tą chwile.Mimo wszystko instruktor powinien myslec za siebie i kursanta,zwlaszcza przy takich miejscach.Sama robie w tym momencie prawko i nie wyobrażam sobie wjazdu tak po prostu bez upewnienia się,że pociąg nie jedzie ..
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Instruktor/Egzaminator za wszystko odpowiada i w jego obowiązkach jest zapewnienie bezpieczeństwa i niedopuszczenie do niebezpiecznych sytuacji. Na filmiku, który udostępniają wszędzie na fejsie widać, że wjechali samochodem na tory z impetem, można pisać czemu zrobili tak nie inaczej (ogólnie to powinien zahamować i oblać egzamin jak wiadomo), ale to już wyjaśni dochodzeniówka.
Legendarny Fragowicz KRYSTIAN Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Powinien płacić wysokie odszkodowanie dla rodziców za tę tragedię która stała się z jego winy.
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 2
Rekomendowane odpowiedzi