Skocz do zawartości

[KOSZ] 18-latka wjechała pod pociąg podczas egzaminu na prawo jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0007K0O0G0PJNKWW-C431.jpg

18-latka wjechała pod pociąg podczas egzaminu na prawo jazdy. Kursantka nie żyje

Samochód nauki jazdy zderzył się z pociągiem na niestrzeżonym przejeździe kolejowym w Zaskalu koło Nowego Targu w Małopolsce. Kierująca autem 18-latka zmarła. Jak dowiedział się reporter RMF FM - egzaminatorowi udało się uciec z samochodu przed zderzeniem z pociągiem.

Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że podczas egzaminu na prawo jazdy samochód wjechał na niestrzeżony przejazd kolejowy. W czasie przejazdu przez torowisko w aucie zgasł silnik. Egzaminatorowi udało się wyskoczyć z samochodu zanim nadjechał pociąg. Zapewne właśnie to uratowało mu życie, bo skład uderzył z jego strony - dowiedział się reporter RMF FM. 18-letnia kursantka została w pojeździe. Trafiła do szpitala. Lekarzom nie udało się uratować jej życia.

0007K0O58TFMYY02-C123-F4.png

0007K18RGSOYS5B6-C461.jpg

Według policji - orzecznictwo w podobnych sprawach nie jest jednoznaczne i o winie decydować będą okoliczności zdarzenia. Przedstawiciele Małopolskiego Ośrodka Ruchu Drogowego, do którego należał uczestniczący w wypadku samochód mówią, że to sprawa bez precedensu na ich terenie i kwestię winy będą musieli rozstrzygnąć śledczy.

Prokuratura w Nowym Targu wszczęła już w tej sprawie śledztwo. Będzie ustalać między innymi to, dlaczego egzaminator nie pomógł zdającej wysiąść z samochodu. Śledczy przeanalizują też zapis z kamery rejestrującej przebieg egzaminu. Na miejsce sprowadzono tez biegłego zajmującego się wypadkami komunikacyjnymi. 

No cóż szkoda dziewczyny w tak młodym wieku, iść na egzamin i nie wrócić. Moim zdaniem coś jest po stronie instruktora, zawsze należy się zatrzymać przed niestrzeżonym przejazdem kolejowym, a zwłaszcza L'ką Pociąg jadący przez przejazdy powinien ostrzegać sygnałem dźwiękowym,..

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Tragedia.. Instruktor powinien mieć na uwadze czy pociąg nadjeżdża i skoro sam zdołał uciec to czemu ona nie? Szkoda

Opublikowano

Masakra, jak wyżej kolega wspomniał dziwne, że On uciekł a Ona została w wyniku czego zginęła..

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czekaj? Jak on uciekł? Przecież pociąg walnął w prawą stronę auta :O Nie mogę powiedzieć, że szczęście. Szkoda dziewczyny, ale jednak to instruktor powinien zareagować przed wjazdem na szyny :/ 

Opublikowano
14 minut temu, OgraNee napisał:

Czekaj? Jak on uciekł? Przecież pociąg walnął w prawą stronę auta :O Nie mogę powiedzieć, że szczęście. Szkoda dziewczyny, ale jednak to instruktor powinien zareagować przed wjazdem na szyny :/ 

Nie rozumiem tego Auto stanęło, zgasło na szynach jestem ciekaw jak jest to możliwe zgasło na kilka sekund i nagle pociąg nadjechał chyli nie zatrzymali się przed torami a pociąg był tuz tuz, a jeśli był pociąg blisko a on chciał zatrzymać pociąg kiedy miał go w zasięgu wzroku, tylko ze pociąg drogę hamowania ma jak każdy wie długą.. Wina egzaminatora i chuj :D 

Opublikowano

Ogółem to Instruktor zachował sie jak debil bo on odrazu po tym jak wysiadł nie pobiegł jej ratować tylko machał maszyniście że Ma się zatrzymać a to jednak jest Troche ton... 
Współczuje Rodzinie tej dziewczyny 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Skurwysyn egzaminator.. ? Dzięki Bogu, że za wszystko odpowiada egzaminator, więc go dobrze przetrzepią. 

Jeśli chodzi o stan, jaki miała dziewczyna, wystarczy spojrzeć na drzwi i ziemie - ile krwi :/ 

Opublikowano

A ja myślę,że każdemu łatwo napisac co w danym momencie by zrobił,ale w takich momentach gdzie liczą się sekundy nikt racjonalnie nie myśli,przynajmniej takie moje zdanie.Może instruktor w takiej chwili myślał tylko żeby siebie uratowac albo spanikował,nie wiadomo w sumie co miał w głowie przez tą chwile.Mimo wszystko instruktor powinien myslec za siebie i kursanta,zwlaszcza przy takich miejscach.Sama robie w tym momencie prawko i nie wyobrażam sobie wjazdu tak po prostu bez upewnienia się,że pociąg nie jedzie ..

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Instruktor/Egzaminator za wszystko odpowiada i w jego obowiązkach jest zapewnienie bezpieczeństwa i niedopuszczenie do niebezpiecznych sytuacji. Na filmiku, który udostępniają wszędzie na fejsie widać, że wjechali samochodem na tory z impetem, można pisać czemu zrobili tak nie inaczej (ogólnie to powinien zahamować i oblać egzamin jak wiadomo), ale to już wyjaśni dochodzeniówka. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Powinien płacić wysokie odszkodowanie dla rodziców za tę tragedię która stała się z jego winy.

• 2 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności