Skocz do zawartości

[Oddzielony] Surf- Poradnik dla Początkujących

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
10 minut temu, MTD napisał:

Poradnik całkiem fajny ale czekam na część drugą :D Bo to co opisałeś w sumie podstawy i faktycznie dla kogoś kto dopiera zaczyna `surfować` to pomoże ale na pewno mogłbyś dodać jeszcze pare rzeczy np. jak wyskakiwać z ramp, jak `wejść` na rampe żeby zatrzymać prędkość itd.

Może w późniejszym czasie :D

Opublikowano

Podpowiem coś od siebie :D

Mianowicie, jeśli chodzi o tą spację daje ona wiele. Wielu dobrych surferów trzyma spacje już od czasów 1.6 ( Ja również to robie ), mam wrażenie dzięki któremu lepiej wybijasz się z ramp. Druga sprawa, dzięki trzymaniu spacji, w momencie gdy zablokujesz się na rampie, czy w sytuacji gdy chemy się odbić BH to robi nam to z automatu ;) Od kąd pamiętam tak robie

CTRL dawał za czasów 1.6, w CSS i CSGO nie wpływa to na nic ;)

SURF został zapoczątkowany za czasów 1.5 albo 1.6, natomiast CS:S i silnik HL2 umożliwiał rozbudowanie tego trybu rozgrywki, większe mapy textury etc :)

Z racji tego iż mamy serwer Surf i poradnik napewno się przyda, pozwolę sobie go podpiąć ;)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@unfuckingbelievable jakoś testowałem surfowanie ze spacją i bez i efekt był taki sam. Tak samo robiłem z CTRLem tylko na CTRLu surfuje się szybciej. A co do początków surfa to muszę informację zawartą w poście poprawić heh bo ja surfuje od 2 lat tylko w CS:GO.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności