Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Koniec tajemnic. Smartfony Xiaomi Mi 8 oraz Xiaomi Mi 8 SE zostały oficjalnie zaprezentowane w trakcie konferencji chińskiego producenta. Zadebiutowała na niej także najnowsza wersja opaski sportowej, Xiaomi Mi Band 3. Xiaomi Mi 8 i Mi 8 Explorer Edition Xiaomi Mi 8 korzysta z 6.21-calowego ekranu AMOLED produkcji Samsunga, z charakterystycznym "notchem" i rozdzielczością 1080x2248 pikseli (proporcje 18.7:9). Jego jasność wynosi ok. 600 cd/m2, a współczynnik kontrastu to 60000:1. Producent w trakcie pokazu bardzo mocno akcentował krzywiznę obudowy, która posiada ponoć najsmuklejszą i najładniej zaokrągloną ramkę na rynku. Czytnik linii papilarnych został umieszczony w tylnej części obudowy. O wydajność smartfonu dba Snapdragon 845, który pozwolił Xiaomi Mi 8 osiągnąć w benchmarku AnTuTu rekordowy wynik 301 472 punktów. Wewnątrz znajdziemy także 6/8 GB pamięci RAM oraz 128/256 GB pamięci na dane. Producent bardzo mocno akcentował możliwości oferowane przez podwójną kamerkę 12 Mpix (IMX363, f/1.8, pikseli 1.4 µm) + 12 Mpix (S5K3M3, f/2.4, 1.0 µm). Xiaomi chwali się funkcjami AI oraz specjalnym trybem fotografii portretowej 3D, pozwalającym ustawić wirtualne sztuczne oświetlenie i pozwalające doświetlić twarz z dowolnej strony. Możliwości fotograficzne smartfona zostały ocenione na 105 punktów w teście DxOMark Mobile. Dla porównania, Xiaomi Mi Mix 2S, podobnie jak iPhone X, otrzymały 101 punktów. Niestety testy te są opłacane przez producentów i nie są miarodajne, więc do momentu własnych testów nie ogłosimy Wam rewolucji fotograficznej w kamerach Xiaomi. Z przodu znalazło się miejsce na pojedynczą kamerkę o rozdzielczości 20 Mpix i obiektywem f/2.0. Producent chwali się tu pikselem wielkości aż 1.8 µm, lecz ten powstaje w efekcie połączenia kilku mniejszych pikseli w całość. W specjalnej edycji smartfona, czyli Xiaomi Mi 8 Explorer Edition znajduje się także system rozpoznania twarzy wykorzystujący podczerwień, który pozwoli skutecznie odblokować smartfona twarzą nawet w zupełnych ciemnościach. Specjalna wersja Mi 8 otrzyma także czytnik linii papilarnych umieszczony pod ekranem. Xiaomi Mi 8 zaoferuje ulepszony moduł GPS, współpracujący także z systemem Galileo. Producent zapowiedział również swoją własną odpowiedź na animoji, czyli trójwymiarowe emotki, których mimika odpowiadała będzie mimice twarzy użytkownika urządzenia. Urządzenie zasilane przez baterię o pojemności 3400 mAh (możliwość bezprzewodowego ładowania) i szybkim ładowaniem Quick Charge 4.0, działa w oparciu o Androida 8.1 z nakładką MIUI 9. Podczas konferencji Xiaomi mocno akcentował fakt, że smartfon wspierany jest przez algorytmy sztucznej inteligencji, które pomagają mu przechwytywać lepsze zdjęcia, ale także uczyć się działań użytkownika w systemie, optymalizując tym samym jego pracę. Do wszystkich technologii AI w smartfonach zalecamy Wam jednak podchodzić z dystansem. Wymiary Xiaomi Mi 8 to 154.9 x 74.8 x 7.6 mm. Waga wynosi 175 gramów. Złącza jack 3.5 mm po raz kolejny nie ma. Cena Xiaomi Mi 8 i Xiaomi Mi 8 Explorer Edition Cena Xiaomi Mi 8 Explorer Edition w wersji z 8 GB RAM i 256 GB pamięci na dane wynosi 3699 juanów, czyli ok. 2100 złotych. Ceny Xiaomi Mi 8 wynoszą: 6 GB RAM / 64 GB – 2699 juanów (około 1550 złotych) 6 GB RAM / 128 GB – 2999 juanów (około 1730 złotych) 6 GB RAM / 256 GB – 3299 juanów (około 1900 złotych) Xiaomi Mi 8 SE Xiaomi Mi 8 SE to słabsza wersja urządzenia, wyposażona w najnowszą platformę mobilną Snapdragon 710. Smartfona charakteryzuje mniejszy wyświetlacz o przekątnej 5.88-cala, podwójna kamerka 12 + 5 Mpix oraz nieco bardziej kanciasta obudowa. Cena Xiaomi Mi 8 SE szokuje! Xiaomi Mi 8 SE kosztuje zaledwie 1799 juanów, czyli ok. 1035 złotych! To będzie przebój wśród Polaków. Xiaomi Mi 8 trafi do sprzedaży 5 czerwca, a Xiaomi Mi 8 SE - 8 czerwca. Źródło: http://www.conowego.pl/aktualnosci/xiaomi-mi-8-mi-8-se-i-xiaomi-band-3-zaprezentowane-26356/ 1 1
Legendarny Fragowicz NervousReckless Opublikowano 1 Czerwca 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ciekawe ceny. Osobiście nie korzystałem nigdy ze smartfona firmy Xiaomi lecz wszędzie głośno o nich iż są tanie a dobre. Niestety znajomi którzy z nich korzystają nie twierdzą aby były rewelacyjne choć atrakcyjna cena jest mocnym atrybutem. Podobno szybko się rozbijają xD sprawdzimy !
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja to jestem zdziwiony, jak to we wrześniu 2017 każdy narzekał na iPhone X jaki beznadziejny Notch, aparaty pionowo zamiast poziomo itp. A teraz? Wystarczy popatrzeć na większość telefonów z Androidem Według mnie Xiaomi stara się jak może wybić się tak bardzo jak Samsung, Apple czy inni wiodący producenci telefonów, ale ze względu na beznadziejne działanie swoich sprzętów nadrabiają to niską marżą, a co za tym idzie ceną. Sam znam wiele osób, które używają Xiaomi i narzekają na sposób ich funkcjonowania. Na początku jest świetnie, wszystko takie genialne, nakładka na Jądroida taka zajebista (i w sumie fakt, że jest spoko ta nakładka), a po pół roku? Telefon "flagowy" od Xiaomi staje się przyczyną stresu i agresji wśród jego użytkowników Stanowczo odradzam te telefony. Lepiej dać te 3k za iPhone czy Samsung czy innego flagowca niż kupować za 1000 zł szrota i się stresować. A i tak telefon rzadko wymieniamy więc przeliczając te 3000 na uznajmy 2 lata użytkowania to kwota nie wychodzi powalająca.
lux1one. Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wykluczony Opublikowano 12 Czerwca 2018 Telefon jest naprawdę sztosik, ale i tak jakoś wole kupić droższy telefon, bo boję się o awarie.
Rekomendowane odpowiedzi