Skocz do zawartości

[KOSZ] Nowe szaty Gmaila. Poczta Google’a zyska niebawem odświeżony wygląd i nowe funkcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Gmail zbliża się wielkimi krokami. Poza odświeżoną grafiką, która ma być znacznie bardziej przejrzysta, dostaniemy także nowe funkcje. 

Administratorzy G Suite, czyli dawnego Google Apps, otrzymali maila, w którym Google zapowiada wprowadzenie szeregu zmian w Gmailu w wersji przeglądarkowej. Po pierwsze, ma zostać odświeżony wygląd aplikacji. Trudno nie zgodzić się z tą decyzją. W obecnej formie trąci on myszką, ale po zmianach ma być bardziej nowocześnie i przejrzyście.

Na przeglądarki zawitają inteligentne odpowiedzi, czyli znane z aplikacji mobilnej krótkie gotowce. Pojawi się także możliwość uśpienia na jakiś czas wiadomości email. Odesłanie jej do krainy elektronicznych snów, sprawi, że zniknie i dopiero po określonym czasie pojawi się znów w skrzynce odbiorczej. Zapowiedziano także, że uproszczone zostanie przejście z poziomu poczty do innych aplikacji oferowanych przez Google’a.

Nowy Gmail zapowiadany był już w zeszłym roku.
Na odnowienie poczty Google’a czekaliśmy już od zeszłego roku. Wtedy także mówiło się o podobnym zestawie zmian. Z jedną istotną różnicą. W 2018 r. z listy zniknęło to, czego mi, i pewnie wielu innym użytkownikom, brakuje najbardziej — lepszy system odpowiadający za grupowanie wiadomości. Obecne rozwiązanie jest nie tylko niepraktyczne, ale też kompletnie niedostosowane do potrzeb użytkownika. Co gorsza, czasami bardziej przeszkadza, niż pomaga w utrzymaniu przejrzystości w skrzynce.

Kalendarz już przeszedł lifting.

W tym roku użytkownicy Kalendarza Google mieli już okazję przekonać się na własnych ekranach, czy obrany przez Google’a kierunek zmian im odpowiada. Tak jak w przypadku zapowiadanych nowości w Gmailu były to głównie poprawki kosmetyczne, choć i tam pojawiło się kilka usprawnień. Dla mnie odnowienie kalendarza zakończyło się sukcesem. Nowości działają sprawnie, zmiany nie były drastyczne, więc nie musiałam zmieniać swoich przyzwyczajeń, a wygląd nowej wersji jest przyjemniejszy dla oka.

Mam szczerą nadzieję, że tak samo będzie w tym wypadku. Lubię Gmaila i nie wyobrażam sobie przesiadania się na inną pocztę. Trudno uwierzyć, że Google tak długo opierał się przed nadaniem nowego wyglądu swojej starej, dobrej aplikacji.

Źródło: https://www.spidersweb.pl/2018/04/nowy-gmail-w-przegladarce.html

• 8 miesięcy temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności