Skocz do zawartości

[KOSZ] Firmy, które zakończyły działalność

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Firmy, które zakończyły działalność

1. ColdGames.pl - firma zakończyła działalność w lipcu 2010 roku. Osobiście podobała mi się ich strona, nie pamiętam niestety z jakiego panelu korzystali. Sporo osób na forach zadawało pytanie ColdGames czy Tserwery.

2. GamesNet.pl - firma zakończyła działalność w marcu 2011 roku, a raczej połączyła się z progamers. Nie wiem czy tutaj trzeba coś więcej opisywać.

3. GamesFactory.pl – firma zakończyła działalność w sierpniu 2009 roku. Jak wiadomo panel krążył po sieci, drugi właściciel zabrał serwery i uciekł przez co firma upadła. Również krążą informację, że jeden z pracowników, który poprawiał panel przeszedł do Zabijaki i ta druga firma używa tego panelu po dziś dzień.

4. GetSlot.pl – firma zakończyła działalność w październiku 2011 roku. Niestety dużo informacji nie posiadam o tej firmie. Wiem tylko, że była wystawiona na sprzedaż (co dalej się stało z panelem, grafiką nie mam pojęcia). Prawdopodobnie nikt GetSlot nie kupił, ponieważ domena jest wolna.

5. HeadStrike.pl – firma zakończyła działalność w lipcu 2010 roku. Działała pod banderą firmy Zachej (popularna osoba w świecie Tibii, sprzedaż kont premium i innych rzeczy). Ostatnio chcąc kupić skrypt i grafikę pod listę serwerów gier od Pana z dawnego NoLags poszperałem w wyszukiwarce i często numer Gadu Gadu tej osoby prowadził do nicków: Zachej, koZzZak i kilku innych, które miały powiązanie z HeadStrike.

6. Hostage.pl – firma zakończyła działalność w kwietniu 2010 roku. Niestety nie posiadam żadnych informacji o tej marce. Za tamtych czasów podobała mi się ich grafika (prosta, bez większych udziwnień).

7. Luffa.pl – firma zakończyła działalność w 2011 roku. Znana firma, która oferowała usługi we francuskiej lokalizacji i nie wychylała się za dużo.

8. Niceshoot.pl - firma zakończyła działalność w maju 2012 roku. Klientów przejęło Netshoot. Panel i cała strona była wystawiona na sprzedaż, jednak nie wiem czy ktoś się tym zainteresował.

9. Netservers.pl – firma zakończyła działalność w 2011 roku. Klientów przejęła firma Hostvision, panel był wystawiony na allegro, lecz nie został sprzedany.

10. PifPaf.pl – firma zakończyła działalność w październiku 2011 roku. Najbardziej szkoda mi tej marki, próba sprzedaży za 200 tyś. złotych nie powiodła się. Ostatnio cicho o chęci ponownej sprzedaży PifPaf, klienci dawno zmienili firmę. Na sprzedaż pozostał tylko panel i cała strona, czy cena nadal będzie tak wysoka? Nie mam pojęcia.

11. NoLags.pl – firma zakończyła działalność w 2012 roku. Wielu klientów stawiało ich zaraz za pukawką i wielu wróżyło sukces. Jak się stało? Firma upadła, panel i grafika została sprzedana za 500 zł. Z domeną były inne cyrki - sprzedana dwóm osobom. Klientów przejęła firma Netshoot.

12. Unixstorm.org - firma zakończyła działalność na rynku Game Hostingowym w maju 2011 roku. Po dziś dzień świadczą usługi na polu Web Hostingu. Z tego co pamiętam zaprzestali sprzedaży serwerów gier, z powodu małych zysków. Więcej pracy przy serwerach gier niż realnych zysków.

13. isports.pl - firma zakończyła działalność w maju 2010 roku. Niestety tutaj także nie posiadam więcej informacji.

14. Game4play.pl - firma zakończyła działalność w lipcu 2011 roku. Klientów przejęło NoLags, kajtek zaczął pracę w NoLags. Panel game4play był przez jakiś czas sprzedawany na licencji m.in. przez fpsplay.net.pl

15. hit4u.pl (hit4u.net) - tutaj nie mam dokładnych informacji o zakończeniu działalności jak i o samej firmie. Nie interesowałem się tą marką jak jeszcze oferowała serwery.

16. Direktplay.pl - firma zakończyła działalność we wrześniu 2009 roku. Wiem jedynie, że Direktplay prowadził Project Manager EMPIKu.

17. gryhitme.pl - tutaj niestety także nie mam unformacji o firmie.

Trochę o firmach, które istnieją na rynku jakiś czas i nie wychylają się poza grono swoich klientów:

* gamepix.pl,

* caution-host.pl (aktualnie widzę jeden serwer na gametrackerze),

* broken-arrow.pl (aktualnie widzę jeden serwer na gametrackerze),

* gamepad.pl (po przejęciu przez nową osobę),

* gametec.pl (aktualnie widzę jeden serwer na gametrackerze),

* kampno.pl,

Jeżeli jakaś osoba, firma nie zgadza się na powyższe informację proszę dać znać na PW, w tym temacie, a zostaną usunięte.

Mam nadzieję, że nie pokręciłem faktów, osób i firm. Jeżeli tak to bardzo przepraszam i proszę o taką informację.

Jeśli posiadacie ciekawe informacje nt. firm upadłych zamieszczajcie je w tym temacie. Mile widziane informacje nt. paneli z jakich korzystały ww. firmy, zrzuty ekranów stron.

---

Źródło: itbeta.pl

Osobiście 4/5 znałem.

• 4 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności