Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie, obecnie posiadam sprzęt A8 7650K wraz R7 jako karta z procesorem. Oraz 8gb ddr3 1600 ramu. Problem jest tego typu że mam zainstalowany system WIN 10 Pro i mam wielki spadek fps. Posiadam obecnie z 20fps w Globalu oraz w innych grach. Xbox jest wyłączony, Karta jest ustawiona jako wydajność oraz opcje zasilania są ustawione jako wydajność i dalej fps spada... Wujek google został wyczerpany chyba że ktoś ma jakiś pomysł jak to robić.

Opublikowano

Nie miałem nigdy do czynienia z tym procesorem ani kartą. Z tego co czytałem to ruszy gta V na średnich około 30fpsów, także CS powinien spokojnie mieć więcej.

Przeinstaluj sterowniki, lub sprawdź ich aktualność. Czasami jak nie wiesz co zrobić to zrób format też zawsze coś daje, bo szukanie czasami przyczyny na siłę nie przynosi skutków.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

CS:GO siedzi głównie na procku i to w nim szukamy więc przyczyny, a nie w grafice. Patrząc na ten AMD, który podałeś to jest on bardzo słaby i ciężko mu pociągnąć w 50FPS nawet grę offline.

Im więcej graczy na serwerze tym większe obciążenie procka, a skoro nie wyciągniesz 50 FPS w grze offline to domyśl się co się stanie online na serwerze nawet 10-cio slotowym.

Generalnie - procesor do wymiany na lepszy i będzie banglać, 8GB RAM powinno stykać, ale to DDR3 więc nie wymagaj Bóg wie ile

Opublikowano

sterowniki są aktualne... system wszystkie aktualizacje posiada i nie wiem czy powrót do win7 będzie dobrym rozwiązaniem. I właśnie o to chodzi bo gta V chodzi mi w 40 fps

Opublikowano

Nie wiem czy system cokolwiek zmieni. Wydaje mi się, że nie, chociaż możesz spróbować. Dziwne jest to, że masz wiecej fpsów w gta niz csie.

Opublikowano

Rozumiem że to pc? 

Renderowanie wielordzeniowe masz wyłączone? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
10 godzin temu, FerdynandK napisał:

sterowniki są aktualne... system wszystkie aktualizacje posiada i nie wiem czy powrót do win7 będzie dobrym rozwiązaniem. I właśnie o to chodzi bo gta V chodzi mi w 40 fps

Bo GTA Ci siedzi na grafice głównie więc możesz mieć i 60 FPS (ale z tego co pamiętam to R7 powinno koło 30 wyciągać). CS:GO obciąża głównie procesor, a ten masz słaby. Napisałem Ci to w poprzednim poście.

W GTA procek jest potrzebny do obliczeń, na przykład render topografii miasta itp. Pewnie mniej FPS masz podczas jazdy samochodem niż chodzenia sobie spokojnie.

CS:GO stoi na silniku Source, który najzwyczajniej w świecie jest "CPU intensive" więc zżera więcej mocy obliczeniowej procka.

Wniosek - do GTA karta graficzna pomaga procesorowi więc wyciągasz tyle i tyle FPS. W CS:GO to procesor ciągnie całą grę więc masz mało FPS ze względu na słaby procesor.

Możesz się pobawić ustawieniami obu gier, jakieś ustawienia grafiki etc, ale niewiele to da.

BTW: Reinstalacja systemu nic Ci nie da. Jakie to by miało mieć znaczenie? To nie jest przesiadka z Visty na 7 tylko z 10 na 7.

Opublikowano

Kręcenie procesora coś pomoże? czy nie bardzo i nowy procek? bo w starym kompie mam AMD phenom 4x 2.2Ghz i wszystko mi działa bez problemu przy grafie Radeon HD 4800 1gb... i 4gb ramu... na pełnych tam mam po 120-80fps....

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Możesz spróbować pewnie coś pomoże, ale nie oczekuj kosmicznych efektów niestety

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności