Legendarny Fragowicz CyCu Opublikowano 20 Września 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Września 2012 Witam, mam pewien problem nie tak dawno ok. 3/4 miesiące temu kupiłem dysk zewnętrzny toshiba 320GB model: HDDR320E03X i nie działa (wcześniej nie wiem bo nie podłączałem) podłączam do komputera "lampka" która ma sygnalizować o działaniu świeci się, lecz komputer nic nie wykrywa próbowałem w "urządzeniach" powielających porty usb próbowałem w portach komputerowych ( z przodu jak i z tyłu) i dalej nic. Dysk kupowałem od kumpla więc jedyne co mam to ten dysk. Porty mam sprawne bo inne urządzenia działają pod nimi sprawdzałem wielokrotnie, reset komputera nie pomaga, dysk jest sprawny ponieważ działa na laptopie siostry. I laptop i komputer ma zainstalowany legalny windows XP.
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 20 Września 2012 Fragowy Mister Opublikowano 20 Września 2012 Sprawdź w BIOSie czy wykrywa go
Legendarny Fragowicz CyCu Opublikowano 20 Września 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Września 2012 Sprawdź w BIOSie czy wykrywa go Nic :/. Może jakieś sterowniki są potrzebne? Może istnieje jakiś program do wykrywania "nie istniejącego" urządzenia dla systemu/komputera? (Ja szukałem to nic nie znalazłem, lecz może wy jesteście jacyś super hiper i macie/znacie coś takiego)
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 20 Września 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 20 Września 2012 Proponowałbym "Panel sterowania" -> "Dodaj sprzet" | Sprawdz napisz czy wykryło . Sterowniki jako takie nie sa niezbedne , ale moze powodowac konflikt jakis sterownik i nie bedzie wykrywac. ( Sprawdz porty np mp3/myszka itp czy bedzie działac) Mozliwe masz uszkodzone i nie wiesz ? Lub wylaczone w BIOS.
GoldenDragon Opublikowano 20 Września 2012 Fragowicz Opublikowano 20 Września 2012 Osobiście nigdy nie miałem z tym problemu, ale proponuję sprawdzić bios, tak jak mówią koledzy, a także dać HDD USB na jedną z pozycji bootowania (prawdopodobnie to nic nie da, ale wychodzę z założenia, że warto wszystko sprawdzić :P). Polecam program MHDD, ale jeżeli dysku nie wykrywa w biosie, prawdopodobnie i tutaj będzie pusto. Tak ogólnie trudno jest coś powiedzieć, bo nie wiem, jaki masz BIOS. Strzelam, że Award, ale nawet gdyby, to przecież znasz angielski, więc sobie poradzisz, prawda? :D
Legendarny Fragowicz CyCu Opublikowano 20 Września 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Września 2012 Proponowałbym "Panel sterowania" -> "Dodaj sprzet" | Sprawdz napisz czy wykryło . Sterowniki jako takie nie sa niezbedne , ale moze powodowac konflikt jakis sterownik i nie bedzie wykrywac. ( Sprawdz porty np mp3/myszka itp czy bedzie działac) Mozliwe masz uszkodzone i nie wiesz ? Lub wylaczone w BIOS. Nic to sprawdzałem wcześniej ... w BIOS'ie sprawdzałem mam włączone. Osobiście nigdy nie miałem z tym problemu, ale proponuję sprawdzić bios, tak jak mówią koledzy, a także dać HDD USB na jedną z pozycji bootowania (prawdopodobnie to nic nie da, ale wychodzę z założenia, że warto wszystko sprawdzić :P). Polecam program MHDD, ale jeżeli dysku nie wykrywa w biosie, prawdopodobnie i tutaj będzie pusto. Tak ogólnie trudno jest coś powiedzieć, bo nie wiem, jaki masz BIOS. Strzelam, że Award, ale nawet gdyby, to przecież znasz angielski, więc sobie poradzisz, prawda? :D Ta poradzę se i trafiłeś ;). I nic ... Macie jakieś jeszcze pomysły czy po prostu nie zadziała i ch*j?
Core Opublikowano 20 Listopada 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 20 Listopada 2012 Z tego wynika, że dysk jest dobry skoro działa na lapku od siostry . . . hmmmm
Właściciel GET Opublikowano 4 Października 2020 Właściciel Opublikowano 4 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!
Rekomendowane odpowiedzi