MaYu Opublikowano 13 Czerwca 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam. Otóż mam taki problem, że kiedy zwiększę głośność mikrofonu w systemie na 100 tak jak pokazane na SS : To po wbiciu do jakiejkolwiek gry głośność znów zmienia się na 37. A wtedy gównianie mnie słychać no bo mikrofon ze słuchawek dupy nie urywa. Ktoś wie czemu tak się dzieje i jak to naprawić ? Będę wdzięczny za każdą pomoc i chęci . Pozdrawiam
Właściciel GET Opublikowano 13 Czerwca 2017 Właściciel Opublikowano 13 Czerwca 2017 Przeniosłem do odpowiedniego działu. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej napisałeś w "Propozycje, uwagi" dotyczących forum.
sneaky Opublikowano 13 Czerwca 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Czerwca 2017 ja miałem podobnie z mikrofonem na laptopie lenovo Win10, wchodząc do gry zmieniał się poziom. Zainstalowałem na siłę jakieś sterowniki Realtek i działa normalnie.
Adek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Elitarny Fragowicz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Aktualizacja sterowników.
KliXeR Opublikowano 14 Czerwca 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2017 Próbowałeś w zaawansowanych odznaczyć "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem"?
MaYu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) @KliXeR tak próbowałem nic nie pomogło. @sneaky i @Al_Pacino spróbuję aktualizacji i dam znać. @Nesty dzięki. Pogubiłem się troszku gdzie to napisać i nie doczytałem, że tamte pytania były odnośnie forum Wybacz. @edit sterowniki zaktualizowane jednak mimo wszystko nie przyniosło to żadnych efektów Edytowane 14 Czerwca 2017 przez MaYu
Legendarny Fragowicz WielBond Opublikowano 15 Czerwca 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Czerwca 2017 A jaki jest to Headset (domyślam się, że to mikrofon wmontowany w słuchawki)? Po wyglądzie interfejsu windowsa domyślam się, że to Win 7. Pamiętam moje początki z Windowsem 10 i strasznie denerwowało mnie automatyczne przyciszanie mikrofonu/ głośników gdy jedna aplikacja (np. Skype) odtwarzała dźwięk i przyciszała np. YouTube. Dnia 13.06.2017 o 20:21, MaYu napisał: To po wbiciu do jakiejkolwiek gry Do jakiejkolwiek gry która nawet nie korzysta z mikrofonu czy tylko takie gry jak np. Counter Strike?
MaYu Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Headset to Krakeny z wbudowanym mikrofonem. Tak jest to W7. Pozwoliłem sobie jeszcze raz posprawdzać i po aktualizacji sterowników poziom głośności, kiedy gram z origin'a się nie zmienia natomiast na steamie chyba tylko CS już zmniejsza poziom do 36. Gdy wbiłem do Rocket League wartość utrzymywała się na 100.
Legendarny Fragowicz WielBond Opublikowano 16 Czerwca 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Czyli raczej można powiedzieć, że to wina STEAM'a bądź CS'a, posprawdzaj ustawienia STEAM'a (STEAM>Ustawienia>Dźwięk) i zobacz czy tam jakiś suwak nie jest poniżej maksymalnej wartości. To samo zrób z CS'em w jego ustawieniach oraz zobacz czy nie masz jakiejś komendy do startupa CS'a (to jak się wejdzie w Właściwości i ustawi "Opcje uruchamiania".
MaYu Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Kiedy wchodzę do CS'a w Steam>Ustawienia>Dźwięk suwak od mikrofonu przesuwa się na połowę. Tyle, że w grze nie widzę żadnych opcji tego dotyczących.
Legendarny Fragowicz WielBond Opublikowano 16 Czerwca 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Hmm, u mnie oba są na 100% (prawo) więc zobacz z tym suwakiem coś. Chyba można wykluczyć, że to wina Windowsa. CS:GO nie mam, ale jeszcze raz się przyjrzyj dla pewności w ustawieniach, czy nic nie ma (każdą zakładkę).
MaYu Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Pewne już jest, że to wina CS'a. Wejście do gry przesuwa suwak w opcjach dźwięku na steamie i wtedy poziom głośności w systemie spada do 36. Kiedy przestawię tylko suwak w steamie to w systemie również poziom się zwiększy do 100. Nie mam jednak pojęcia jak temu zapobiec @edit Znalazłem komendę i naprawiłem . Komenda voice_mixer_volume miała wartość 0.37. Gdy zmieniłem na 1 to po wbiciu do cs'a w systemie poziom głośności był wciąż na 100. Dziękuję wszystkim a szczególnie Tobie @WielBond za pomoc . Temat do zamknięcia Edytowane 16 Czerwca 2017 przez MaYu Naprawione :)
Rekomendowane odpowiedzi