Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam taki problem, że kiedy zwiększę głośność mikrofonu w systemie na 100 tak jak pokazane na SS : 

NgK0tQhVQUG0JL-TZv1Ihg.thumb.png.7ce29d728e89e1f1aaacc0e6b0d3f955.png

To po wbiciu do jakiejkolwiek gry głośność znów zmienia się na 37. A wtedy gównianie mnie słychać no bo mikrofon ze słuchawek dupy nie urywa.

Ktoś wie czemu tak się dzieje i jak to naprawić ? Będę wdzięczny za każdą pomoc i chęci :) .

Pozdrawiam ;) 

• Właściciel
Opublikowano

Przeniosłem do odpowiedniego działu. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej napisałeś w "Propozycje, uwagi" dotyczących forum.

Opublikowano

ja miałem podobnie z mikrofonem na laptopie lenovo Win10, wchodząc do gry zmieniał się poziom. Zainstalowałem na siłę jakieś sterowniki Realtek i działa normalnie.

Opublikowano

Aktualizacja sterowników.

Opublikowano

Próbowałeś w zaawansowanych odznaczyć "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem"?

Opublikowano (edytowane)

@KliXeR tak próbowałem nic nie pomogło. @sneaky i @Al_Pacino spróbuję aktualizacji i dam znać. @Nesty dzięki. Pogubiłem się troszku gdzie to napisać i nie doczytałem, że tamte pytania były odnośnie forum :) Wybacz.

@edit sterowniki zaktualizowane jednak mimo wszystko nie przyniosło to żadnych efektów :/ 

Edytowane przez MaYu
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A jaki jest to Headset (domyślam się, że to mikrofon wmontowany w słuchawki)?

Po wyglądzie interfejsu windowsa domyślam się, że to Win 7. Pamiętam moje początki z Windowsem 10 i strasznie denerwowało mnie automatyczne przyciszanie mikrofonu/ głośników gdy jedna aplikacja (np. Skype) odtwarzała dźwięk i przyciszała np. YouTube. 

Dnia 13.06.2017 o 20:21, MaYu napisał:

To po wbiciu do jakiejkolwiek gry

Do jakiejkolwiek gry która nawet nie korzysta z mikrofonu czy tylko takie gry jak np. Counter Strike?

Opublikowano

Headset to Krakeny z wbudowanym mikrofonem. Tak jest to W7.  Pozwoliłem sobie jeszcze raz posprawdzać i po aktualizacji sterowników poziom głośności, kiedy gram z origin'a się nie zmienia natomiast na steamie chyba tylko CS już zmniejsza poziom do 36. Gdy wbiłem do Rocket League  wartość utrzymywała się na 100. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Czyli raczej można powiedzieć, że to wina STEAM'a bądź CS'a, posprawdzaj ustawienia STEAM'a (STEAM>Ustawienia>Dźwięk) i zobacz czy tam jakiś suwak nie jest poniżej maksymalnej wartości. To samo zrób z CS'em w jego ustawieniach oraz zobacz czy nie masz jakiejś komendy do startupa CS'a (to jak się wejdzie w Właściwości i ustawi "Opcje uruchamiania".

Opublikowano

Kiedy wchodzę do CS'a w Steam>Ustawienia>Dźwięk suwak od mikrofonu przesuwa się na połowę. Tyle, że w grze nie widzę żadnych opcji tego dotyczących. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Hmm, u mnie oba są na 100% (prawo) więc zobacz z tym suwakiem coś. Chyba można wykluczyć, że to wina Windowsa.

CS:GO nie mam, ale jeszcze raz się przyjrzyj dla pewności w ustawieniach, czy nic nie ma (każdą zakładkę).

Opublikowano (edytowane)

Pewne już jest, że to wina CS'a. Wejście do gry przesuwa suwak w opcjach dźwięku na steamie i wtedy poziom głośności w systemie spada do 36. Kiedy przestawię tylko suwak w steamie to w systemie również poziom się zwiększy do 100. Nie mam jednak pojęcia jak temu zapobiec 

@edit Znalazłem komendę i naprawiłem :). Komenda voice_mixer_volume  miała wartość 0.37. Gdy zmieniłem na 1 to po wbiciu do cs'a w systemie poziom głośności był wciąż na 100. Dziękuję wszystkim a szczególnie Tobie @WielBond za pomoc :). Temat do zamknięcia ;) 

Edytowane przez MaYu
Naprawione :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności