Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś tygodnia masz pewien problem. Mianowicie podczas gry w Counter-Strike'a w losowych momentach gra sama minimalizuje się do pulpitu, pojawiają się artefakty (na około 2-3 minuty), a potem znikają i jakby nigdy nic mogę grać dalej. Na dłuższą metę jest to po prostu wkurzające. Dodam, że w grach o większych wymaganiach nie występują takie wymagania - jeśli to pomoże to oto moje ustawienia CS'a: http://steamcommunity.com/profiles/76561198389445449/screenshots/

A to moja specyfikacja PC'ta:

GPU: Nvidia Geforce GTX 460 1GB,

CPU: Intel Core I5-2500 3.3ghz.

RAM: 2x4GB Kingston HyperX 1333mhz.

Z góry dziękuję za pomoc.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Miałem tak na starej, słabej karcie graficznej (NVIDIA GT 210), czarne obiekty itp.

Podobnie miałem z jakąś kartą bodajże ASUSa jakieś 6-7 lat temu, grałem w Battlefielda 3 (co strasznie ciągnęło kartę, już nie wspominając, że była dosyć stara) i po jakimś czasie cały ekran zaśnieżył mi się na fioletowo/ różowo po czym karta zdechła.

Jeżeli występuje to tylko w CS'ie to proponuję:

• Weryfikację plików gry poprzez Steam
  • Przedmuchanie karty graf. (może jakiś syf zgromadził się)

Na 100% nie miałeś tak w innych grach? Instalowałeś coś "podejrzanego" lub coś bezpośrednio ingerującego w pliki gry?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nic nie pobierałem ani nic nie instalowałem.

Wydaje mi się że tak, w innych grach (GTA V, ETS 2 i MTA) te problemy nie występują.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A komputer jakoś "muli" podczas gry w CS'a? Pobierz jakiś pogram do sprawdzenia temperatura karty graficznej i zobacz czy jak grasz w CS'a to temperatura skacze (i najlepiej porównaj to do jakiejś gry gdzie ten problem nie występuje).

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Probowales wykonac aktualizacje sterownikow? Ewentualnie powrot do starych sterownikow? Zmienialea uatawienia graficzne w grze celem testow? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@WielBond

Temperatura w czasie gry wacha się między 40-50 stopni, dla porównania w GTA V temperatura jest podobna ale nic się nie dzieje.

@JeDi

Tak, wszystkie sterowniki są zaktualizowane.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jeżeli da radę, to odpal grę na karcie zintegrowanej w procesor i zobacz czy będzie się to działo, jeżeli możesz to sprawdź czy dzieje się to z inną kartą graficzną (choć po informacjach które dostarczyłeś to wątpię by byłą to wina grafiki).

Może to po jakimś updacie CS'a, zaczęło się to pojawiać po aktualizacji gry? Może jest to zależne od mapy na której grasz.

Opublikowano

Pasta na GPU była kiedyś zmieniana? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pastę zmieniałem jakoś dwa tygodnie temu, bo czyściłem wszystkie podzespoły.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Na Twoim miejscu spróbowałbym ze starszymi sterownikami. Ściągnij może sterownik ze 3 wersje w tył i sprawdź czy to samo się dzieje. Moim zdaniem albo problem jest z csem albo ze sterownikami. Innej opcji nie ma, jeśli GTA V jest bez problemów.

Ewentualnie przed zmianami w plikach spróbuj jeszcze odpalić csa w innej rozdzielczości.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Problem rozwiązany - zakupiłem nową kartę graficzną i jak na razie bez zarzutów.

Temat można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności